جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت

متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان مصری گزارش داد تل آویو یک هفته به حماس مهلت داد تا با پیشنهاد ارائه شده درباره آتش بس و تبادل اسرا موافقت کند و در غیر این صورت عملیات رفح را شروع می‌کند.

فعلا تنش ایران و اسرائیل پایان یافته اما دور بعدی معلوم نیست کی باشد

فعلا تنش ایران و اسرائیل پایان یافته اما دور بعدی معلوم نیست کی باشد

پاسخ سنجیده اسرائیل به حمله ۱۹ آوریل ایران، به دو طرف این امکان را داد که موقتا دور کنونی نزاعشان را ببندند. با این حال، کارزار پایدار میان دو طرف بعید است که پایان پذیرد و سابقه ای که مداخلات مستقیم نظامی شان برجای گذاشته، گزینه تازه ای را روی میزِ هماوردی قرار می دهد.
Loading

حمله به سوریه آسیب‌پذیری مثلث پرمدعای غربی را به نمایش گذاشت

۱۳۹۷/۰۱/۲۹ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه گفت: حمله به سوریه نه تنها از کمترین ارزش نظامی برخوردار نیست بلکه نمایشی از ضعف و آسیب پذیری آمریکا، فرانسه و انگلیس، این مثلث پرمدعای غربی را به نمایش گذاشت.

سید محمد علی حسینی درباره حمله موشکی آمریکا به سوریه گفت: این سه کشور بهتر از همه می دانند که کاربرد سلاح شیمیایی توسط حکومت سوریه که در آستانه یک پیروزی بزرگ و کلیدی در حومه دمشق بود، یک اتهام بی اساس و فریبکارانه و یک دروغ بزرگ بود.
وی افزود: اگر اتهام این کشورها پایه و اساسی داشت و از کمترین پشتوانه و مدارک قابل استناد برخوردار بود، به نمایندگان و بازرسان سازمان منع سلاحهای شیمیایی اجازه می دادند تا به سوریه سفر کنند و ارزیابی میدانی خود را اعلام کنند. سپس این قضیه را از مسیری که قوانین بین المللی پیش بینی کرده بود، دنبال می کردند تا اقدام آنان از حمایت جامعه بین الملل و افکار عمومی نیز برخوردار شود.
سفیر پیشین ایران در ایتالیا تاکید کرد: این در حالی است که سه کشور مهاجم به دلیل جرم بزرگی که مرتکب شدند با مخالفت شدید کشورهای مختلف از جمله برخی از هم پیمانان خود نیز روبرو شده و احزاب و گروههای داخلی این کشورها نیز با این اقدام به مخالفت برخاستند.
حسینی از نکات مورد اهمیت این اقدام را نقض بدیهی ترین قوانین بین المللی و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی یک کشور دانست و گفت: اقدام جنون آمیز آمریکا و دو کشور متحد دیگر این کشور با هر هدف و نیتی که صورت گرفته است، هیچ توجیهی جز زورگویی، قلدری و افسارگسیختگی این سه قدرت قدیمی ندارد.
وی با بیان اینکه حمله نظامی به سوریه حتی از کمترین ارزش نظامی نیز برخوردار نیست گفت: این حمله نمایشی از ضعف و آسیب پذیری این مثلث پرمدعای غربی را به نمایش گذاشت.
سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه حمله موشکی به نقاط مختلف سوریه رابا توجه به ارزیابی کارشناسان نظامی، ناموفق و ناکارآمد اعلام کرد و گفت: این اقدام به قصد بازسازی معنوی و روحی گروههای تروریستی تحت حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده که تاثیری کاملا معکوس داشته و آنها را بیش از پیش مایوس و ناامید کرده است.
وی تاکید کرد: این عملیات جنایتکارانه بخوبی نشان داد که علیرغم هیاهو و جنجال پر سر و صدای آمریکا و دنباله های غربی اش، آنها جرات و جسارت گسترش دامنه منازعات در منطقه را ندارند.
حسینی افزود: دلیل اصلی عقب نشینی آنها و محدود ساختن این عملیات و اعلام سریع خاتمه آن از سوی مقامات این سه کشور تایید این واقعیت است.
وی همچنین به موضوع مذاکرات ژنو برای حل بحران سوریه نیز اشاره کرد و گفت: عملیات نمایشی این مثلث غربی ضربه موثری بر روند مذاکرات ژنو که خود از بانیان آن هستند و چند سالی است مدعی تلاش برای یافتن راه حل سیاسی برای حل و فصل مسئله سوریه هستند، وارد ساخت.
سفیر پیشین ایران در ایتالیا درباره این حمله از منظر حقوق بین الملل گفت: اساسا ماهیت رژیم های استکباری و یکجانبه گرا مانند آمریکا موجب می شود که از هیچ قانون و قاعده ای که با روح تجاوزگرانه آنها سازگاری ندارد پیروی و تبعیت نکنند و منویات و تصمیمات خود را همواره با تهدید و تحریم و اعمال زور و فشار به پیش برند.
حسینی اضافه کرد: مقامات آمریکایی بارها در قضایای مختلف از جمله در همین قضیه اخیر سوریه آشکارا اعلام کردند که چنانچه نهادهای ذیربط بین المللی و یا کشورهای هم پیمان آنها نیز مخالف تصمیم واشنگتن باشند، این کشورها تصمیم خود را عملیاتی خواهند ساخت.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در پایان افزود: البته این رویه جاه طلبانه بدون هزینه در ابعاد مختلف نخواهد بود.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *