جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading

سردرگمی اروپا در قبال جنگ اوکراین

۱۴۰۲/۱۲/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: در دومین سالگرد حمله ارتش روسیه به اوکراین، رهبران دولت‌های کانادا، ایتالیا و بلژیک به همراه رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا برای اعلام همبستگی با مردم اوکراین به کی‌یف سفر کردند و طی این سفر نخست‌وزیر ایتالیا از امضای پیمان دفاعی- امنیتی 10 ساله با اوکراین خبر داد. نخست وزیر کانادا نیز پس از امضای توافقنامه مشابه با کی‌یف، قول کمک مالی و نظامی بیش از 2.25 میلیارد دلاری را به مقامات اوکراین در سال جاری داد. پیش از این، فرانسه و آلمان قراردادهای دفاعی مشابهی با اوکراین امضا کرده بودند.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به میزبانی کی‌یف از رهبران کشورهای اروپایی در دومین سالگرد حمله روسیه به این کشور گفت: «رهبران غربی با امضای توافقنامه‌های امنیتی دو جانبه تلاش می‌کنند اعتماد اوکراین را جهت تداوم حمایت اروپا از اوکراین در مقابل روسیه جلب کنند. هرچند در دومین سالگرد حمله روسیه به اوکراین، ابهامات درباره چشم‌انداز جنگ میان روسیه و اوکراین بسیار بیشتر از سال گذشته شده است.»

مکی با بیان اینکه طی دو هفته گذشته ولادمیر زلنسکی در سفر به آلمان، فرانسه و انگلیس توافقنامه‌های امنیتی دو جانبه با این کشورها امضا کرد، افزود: «همچنین نخست‌وزیران هلند، بلژیک، دانمارک و کانادا نیز در سفر به کی‌یف توافقنامه‌های امنیتی دوجانبه‌ای با اوکراین امضا کردند. این توافقنامه‌های امنیتی دو جانبه با هدف هموار کردن مسیر عضویت اوکراین در ناتو امضا شده است.»

کارشناس مسائل اروپا تاکید کرد: «کشورهای اروپایی به شدت نگران این هستند که با پذیرش اوکراین در ناتو، به صورت مستقیم با روسیه درگیر و رودررو‌ شوند و از اظهار این نگرانی نیز ابایی ندارند.»

وی با اشاره به اینکه وزیر‌خارجه ایتالیا در نشست امنیتی مونیخ به این موضوع اذعان کرد که عضویت اوکراین در ناتو خطرناک است و می‌تواند منجر به جنگ جهانی سوم شود، ادامه داد: «اما صحبت‌های امانوئل مکرون، رئیس ‌جمهور فرانسه مبنی بر اعزام نیروی نظامی به اوکراین با واکنش‌های متفاوتی روبرو شد و نشان داد که اروپایی‌ها به این موضوع بسیار حساس هستند و به هیچ وجه نمی‌خواهند وارد درگیری مستقیم با روسیه شوند.»

وی تاکید کرد: «در داخل فرانسه نیز احزاب چپ و راست میانه و افراطی به شدت در برابر مواضع مکرون، موضع‌گیری کردند. شولتز صدراعظم آلمان نیز به موضوع اعزام نیروی فرانسه واکنش نشان داد و اعلام کرد که آلمان قصدی برای اعزام نیرو به اوکراین ندارد.»

به گفته این کارشناس، مجموعه این موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد اروپایی‌ها به دنبال این هستند که با امضای توافقنامه‌های امنیتی دو جانبه، حمایت خود را از اوکراین اعلام و در عین حال از رودر رو شدن مستقیم با روسیه نیز خودداری کنند.

مکی در پاسخ به اینکه این سیاست تا چه حد می‌تواند در عرصه سیاسی و میدانی به اوکراین در جهت مقابله با ارتش روسیه کمک کند، گفت: «این موضوع با تردیدهای جدی مواجه است. ضمن اینکه این توافقنامه‌های امنیتی دوجانبه الزام‌آور نیست و نشان‌دهنده شکاف در داخل اتحادیه اروپا و پیمان ناتو در مورد چگونگی تداوم کمک‌های مالی و نظامی به ارتش اوکراین در نبرد با روسیه است.»

وی افزود: «ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان که هم عضو اتحادیه اروپا و هم ناتو است، در یکی از موضع‌گیری‌هایش اعلام کرد که فقط ترامپ می‌تواند به جنگ اوکراین پایان دهد. این موضع نشان می‌دهد که برخی از کشورهای اروپایی به دنبال راهی برای خروج از بحران اوکراین هستند.»

کارشناس مسائل اروپا درباره طرح ترامپ برای اوکراین تشریح کرد که ترامپ نیز به نوعی خواهان به رسمیت شناختن مناطق تصرف شده توسط روسیه و ایجاد یک آتش بس حداقلی در مرزهای اوکراین و روسیه است.

مکی در پاسخ به اینکه تداوم کمک‌های مالی و نظامی غرب به اوکراین و حتی امضای توافقنامه‌های امنیتی تا چه حد می‌تواند در عرصه میدانی و سیاسی اوکراین اثر بگذارد، گفت: «این مسئله همچنان با تردیدهای جدی مواجه است. غربی‌ها تاکنون فشار افکار عمومی را در جهت توقف کمک‌های مالی و نظامی به اوکراین نداشتند ولی اکنون این گذاره در سطح افکار عمومی غرب مطرح است که این کمک‌ها تا چه زمانی قرار است ادامه پیدا کند؛ آن هم در شرایطی که ارتش اوکراین در موضع دفاعی قرار دارد و از مواضع خود در شرق اوکراین در حال عقب‌نشینی است.»

وی افزود: «ارتش روسیه نیز نشان داده که در موقعیت ضعیف و متزلزلی قرار ندارد و همچنان با وجود تلفات سنگین، اراده جدی برای شکست ارتش اوکراین دارد تا شاید بتواند با پیروزی‌هایی که در عرصه میدانی به دست می‌آورد اوکراین و حامیان غربی‌اش را برای امضای یک پیمان صلح یا آتش‌بس تحت فشار قرار بدهد.»

به گفته این کارشناس، به هر حال روسیه نیز به شدت تحت فشارهای اقتصادی و سیاسی قرار دارد و به نظر می‌رسد علاقه‌مند است با همین تصرفاتی که از خاک اوکراین به دست آورده، حتی به یک آتش‌‌بس ناپایدار دست پیدا کند.

0 Comments