جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

رویکرد روسیه در قبال ساخت پهپاد ترکیه برای اوکراین؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: پژوهشگر حوزه ترکیه گفت: همکاری نظامی ترکیه با اوکراین به‌ویژه در زمینه ساخت پهپادهای بیرقدار موضوع ساده‌ای نیست، اما ترکیه براساس یک سیاست چند وجهی که از آغاز جنگ اوکراین در پیش گرفته، تلاش دارد در راستای حفظ نقش خود در ایجاد توازن منطقه‌ای و جهانی، در بحران اوکراین نقش‌آفرین باشد.

سیامک کاکایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: روسیه می‌داند که ترکیه روابط نزدیکی با اوکراین دارد و از این کشور حمایت می‌کند، اما این به معنای مماشات دائمی مسکو در قبال آنکارا نیست. از طرفی اوکراین می‌داند ترکیه روابط نزدیکی با روسیه در زمینه گاز، اقتصاد و روابط سیاسی دارد. علاوه‌براین، غرب و ناتو نیز اهمیت ترکیه را در ارتباط با بحران اوکراین به‌خوبی درک کرده و از سیاستی که ترکیه اتخاذ کرده، ناراحت نیستند و اتفاقا استقبال هم می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد که نقطه مرکزی معادله چند وجهی ترکیه، جایگاه ژئوپلیتیکی این کشور در منطقه است که به آن قدرت بازیگری در این صحنه را داده است.

این پژوهشگر حوزه ترکیه با اشاره به سخنان اردوغان که گفته بود از منافع جهانی ترکیه صرف‌نظر نمی‌کنیم و روابط‌مان با روسیه و اوکراین را توامان ادامه می‌دهیم؛ افزود: این مواضع نشان می‌دهد که ترکیه سیاست تعامل و همکاری با همه کشورها و بازیگران منطقه‌ای و جهانی را در برنامه و سیاست خارجی خود دنبال می‌کند.

کاکایی با اشاره به قرارداد ساخت و تولید پهپادهای بیرقدار در اوکراین از سوی ترکیه گفت: این بخشی از راهبرد و استراتژی نظامی و دفاعی ترکیه است که در حال گسترش است. ساخت پهپادها از سوی ترکیه در تعداد زیادی از کشورها ازجمله در عربستان و قطر نیز دنبال می شود. اساسا صنعت ساخت و تولید پهپاد ترکیه در سایر کشورها در حال گسترش است.

وی با بیان اینکه بحران اوکراین و شرایطی که اکنون پدید آمده، یک پیوست تاریخی دارد که به بحران کریمه در 2014 برمی گردد، گفت: ترکیه همواره نسبت به الحاق کریمه به خاک روسیه موضع انتقادی داشت و هیچ وقت کریمه را در چارچوب خاک روسیه به رسمیت نشناخت و آن را بخشی از سرزمین اوکراین می‌داند. ترکیه در یک دهه اخیر تلاش کرده شکل جدیدی از سیاست خارجی که رگه‌هایی از استقلال عمل در خود دارد را به نمایش بگذارد. بعد از کودتای 2016، ترکیه روابطش را با روسیه بهبود بخشید و همزمان تعامل با اروپا و چین را نیز به یک نسبت پیش برد، هچنانکه خرید سامانه‌های موشکی اس 400  از روسیه یا احداث خطوط گازی جدید را به‌رغم مخالفت غرب دنبال کرد. ترکیه قصد دارد با این اقدامات، قدرت بازیگردانی‌اش در منطقه را در بلندمدت حفظ و تثبیت کند.

کاکایی با تاکید بر اینکه جنگ اوکراین بازتاب جدیدی از موقعیت ژئوپلتیک ترکیه ارائه داد و نگاه غرب را به این کشور معطوف داشت، گفت: ترکیه در ارتباط با اوکراین به مولفه‌های متعددی توجه داشته است، ازجلمه تلاش برای میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین که از آغاز جنگ آن را پیگیری کرده و معتقد است که آنکارا از ظرفیت میانجی‌گری برای پایان دادن به این جنگ برخوردار است. ترکیه تلاش دارد از رهگذر بده بستان‌های سیاسی و همکاری‌های نظامی با روسیه و اوکراین، نقش خود را به‌عنوان کشوری که می‌تواند تاثیری فعال در فروکش کردن بحران‌های بین‌المللی داشته باشد، نشان دهد.

این پژوهشگر حوزه ترکیه درباره نگاه روسیه به تعامل ترکیه با اوکراین به‌ویژه در رابطه با ساخت پهپادهای بیرقدار گفت: روسیه برای خنثی کردن فشار تحریم‌های بین‌المللی به همکاری با ترکیه نیازمند است، از این رو، نسبت به برخی از برنامه‌های نظامی و قرادادهایی که ترکیه با اوکراین منعقد کرده، چشم‌پوشی می‌کند. این رویکرد روسیه برگرفته از نیازی است که به ترکیه دارد. مساله فروش پهپادهای بیرقدار به اوکراین به یک سال اخیر محدود نیست، بلکه چند سال پیش هم توافق‌نامه‌هایی بین دو کشور مطرح بود که با مخالفت شدید روسیه مواجه شد، اما شرایط کنونی به خاطر جنگ متفاوت است، به طوریکه ترکیه با توجه به نوع نیاز روسیه، اوکراین و غرب به بازیگردان این صحنه تبدیل شده است و در همان مدار گوی را می‌چرخاند.

کاکایی تصریح کرد: با توجه به فرسایشی شدن جنگ اوکراین، این احتمال وجود دارد که رایزنی‌های ترکیه به عنوان حلقه واسط افزایش یابد و در این باره، اخیرا، بحث‌هایی از سوی مقامات ترکیه برای میانجی‌گری و یا مصالحه میان کیف و مسکو مطرح شد که این بخش فراتر از تعاملات سیاسی و اقتصادی و نظامی این کشور با روسیه و اوکراین بوده و در چارچوب نقشی است که ترکیه برای خود در سطح تعاملات بین‌المللی تعریف کرده است.

0 Comments