جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران وارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران وارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد

تاریخچه خلیج فارس بر اساس اسناد رسمی؛ آبراهه‎ای استراتژیک با سابقه‎ای متعلق به ایران

اسناد و مدارکی که در سازمان ملل و نهاد‌های مختلف ثبت شده به‌طور قاطع تاکید می‌کنند که نامی به جز خلیج فارس وجود نداشته و ادعا‌های مطرح شده در این زمینه و همچنین مرتبط با جزایر سه‌گانه بی‌اساس است.

مبانی قانونی کنش سخت جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی

فارغ از اینکه ماهیت اقدام ایران در پاسخ به جنایت‌کاری رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری کشور در سوریه را «واکنش»، «اقدام تلافی‌جویانه» یا «دفاع مشروع» بدانیم یا «کنش»، حتی در فرض کنش بودن اقدام نیز جواز آن را می‌توان از مصرحات، تاکیدات و الزامات قوانین کشور برداشت کرد.

Loading

علل رفع مسدودیت بودجه 10 میلیارد یورویی مجارستان در اتحادیه اروپا

۱۴۰۲/۱۱/۱۰ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اتحادیه اروپا برای تامین کمک‌های مالی به اوکراین از اتحادیه اروپا تلاش دارد به هر شکل ممکن موافقت مجارستان را دریافت کند، از این رو آزاد کردن 10 میلیارد یورو بودجه مسدود شده مجارستان در سال گذشته قابل توجیه است.

علی بیگدلی، کارشناس مسائل اروپا و بین‌الملل درباره آزاد شدن 10 میلیارد یورو بودجه مجارستان که قبلا مسدود شده بود و تاثیر آن بر حمایت مالی اتحادیه اروپا از اوکراین در برابر روسیه گفت: همه دعواها بر سر جنگ اوکراین است. مجارستان از جمله کشورهایی است که در اتحادیه اروپا همچنان تعاملات خوبی با روسیه دارد. اتحادیه اروپا به دنبال آن است که مجارستان در نشست رهبران اتحادیه اروپا نسبت به اختصاص بودجه از اتحادیه اروپا به اوکراین موافقت کند.

حدود یک سال پیش اتحادیه اروپا به دلیل آنچه آن را «انحراف مجارستان از حاکمیت قانون، به ویژه ناتوانی در مهار فسادهای مالی و اداری» خوانده بود، بخشی از بودجه اختصاص یافته به این کشور را مسدود کرده بود. اتحادیه اروپا در سال‌های گذشته بارها درباره حقوق همجنس‌بازان، وضعیت مهاجران، آزادی‌های مدنی و همچنین تشدید کنترل‌های دولتی بر دانشگاه‌ها و رسانه‌ها و قوه قضائیه در مجارستان به مقامات این کشور هشدار داده بود، اما دولت مجارستان این هشدارها را نادیده گرفت و این روند باعث شد تا بروکسل میلیاردها یورو از بودجه اتحادیه اروپا برای مجارستان را مسدود کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: مجموعه اتحادیه اروپا برای کمک دوباره به اوکراین بی رغبت هستند، چرا که اتحادیه اروپا در شرایط اقتصادی بسیار بدی است و تخصیص بخش قابل توجه بودجه‌ اتحادیه اروپا به اوکراین این شرایط را برای کشورهای عضو بدتر خواهد کرد. از طرفی آمریکا اتحادیه اروپا را برای کمک به اوکراین بسیار تحت فشار قرار داده است؛ اما به نظر هنوز چیزی روشن نیست. غرب اعم از آمریکا و اروپا برای ادامه کمک‌های مالی به اوکراین با چالش مواجه شده‌اند. جو بایدن تقاضای کمک به اوکراین را از کنگره مطرح کرد، اما کنگره با آن موافقت نکرد. الان اتحادیه اروپا هم همین مشکل را دارد، چون برخی از اعضای این اتحادیه با این کار مخالف هستند و اگر یک عضو مخالف باشد، بقیه نمی‌توانند کاری از پیش برند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا تلاش دارد با آزادسازی بودجه مسدود شده مجارستان، به نوعی نظر این کشور را برای مخالفت نکردن با اعطای کمک اتحادیه اروپا به اوکراین جلب کند. مساله این است که مجارستان دوست پوتین است و با کمک به زلنسکی مخالفت کرده است.

بیگدلی گفت: از طرفی این نگرانی برای بسیاری از کشورهای اروپایی وجود دارد که با قطع کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین در عمل دست روسیه برای تصاحب قطعی شهرهای اشغال شده باز شود، مثل آنچه در رابطه با کریمه اتفاق افتاد. یکی از کشورهایی که به شدت از این لحاظ نگران است، لهستان است که هم مرز با روسیه است. آن‌ها بر این نظرند که اگر جنگ اوکراین ادامه یابد، چه بسا روسیه در اقدام بعدی به لهستان نیز حمله کند.

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به مخالفت لهستان و برخی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا با رفع مسدودی بودجه 10 میلیارد دلاری مجارستان خاطرنشان کرد: از بعد از فروپاشی شوروی، کدورت عمیقی میان لهستان و روسیه شکل گرفته است و هم چنان هم به قوت خود باقی است. یکی از کشورهایی که نسبت به کمک به اوکراین همچنان تاکید دارد، لهستان است چرا که روسیه و پیشروی‌اش به سمت اوکراین را بر خلاف امنیت ملی خود می بیند و اساسا با پوتین دشمن است. با شروع جنگ اوکراین و روسیه، لهستان تنها کشور در اتحادیه اروپا بود که تلاش کرد سهم بیشتری به صندوق مالی کمک به اوکراین واریز کند.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا اگر نتواند موافقت مجارستان با تمدید بودجه برای اوکراین را دریافت کند با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد گفت: اتحادیه اروپا وضعیت اسفبارتری را از این پس خواهد داشت، چرا که مشکلات اقتصادی جدی دارد. علاوه بر این انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش روست و نمی دانند باید به سمت آمریکا و همراهی با او در بحث اوکراین و دیگر مسائل بین‌آلمللی پیش بروند یا نه! احتمال بازگشت ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا از جمله نگرانی‌هایی است که این کشورها به طور جدی با آن رو به رو هستند. گسترش راست‌گرایان در دنیا خطری است که اروپا به شدت از آن نگران است و الان در اتحادیه اروپا و در میان کشورهای مختلف احتمال روی کار آمدن آنها نیز وجود دارد.

بیگدلی خاطرنشان کرد که روی کار آمدن راست‌گرایان در دنیا به شدت به نفع پوتین و سیاست‌هایش است.

وی گفت: برای حل مساله اوکراین آمریکایی‌ها پیشتاز ‌تر از اروپایی ها هستند، با این حال اتحادیه اروپا نمی‌تواند در همراهی با آمریکا در مواجهه با روسیه شانه خالی کند و با توجه به مشکلات اقتصادی جدی که هر یک از اعضا در اتحادیه اروپا دارند طبعا این همراهی سخت خواهد بود. با این حال بهترین گزینه برای اتحادیه اروپا این است که کمک مالی به اوکراین از مسیر صندوق مالی اتحادیه انجام شود تا این که خارج از اتحادیه بخواهند به دنبال جمع اوری این کمک‌ حرکت کنند.

این کارشناس مسائل اروپا تصریح کرد که در صورت متوقف شدن کمک‌ها به اوکراین، روسیه دست برتر پیدا خواهد کرد و غربی‌ها ناچارند همان‌طور که تصرف کریمه را پذیرفتند، پیوستن چهار منطقه تصرف شده در اوکراین از سوی روسیه را نیز بپذیرند و مهمتر اینکه روسیه نمی تواند عضویت اوکراین در ناتو را بپذیرد.

0 Comments