جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

ترفندها و هزینه‌های روسیه برای مقابله با تحریم‌ها

۱۴۰۲/۱۰/۲۱ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: هر چند مسکو بخش قابل توجهی از تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا را تاکنون تحت تاثیر جنگ اوکراین مدیریت کرده است، اما هزینه‌ای که تا کنون در مهار مشکلات اقتصادی در این جنگ متحمل شده، آثار بلند مدتی بر اقتصاد روسیه خواهد داشت، از این‌رو روسیه شرایط و انتخاب سختی را در آینده پیش رو دارد.

رحمان قهرمان‌پور درباره موفقیت قابل توجه روسیه در مقابله با تحریم‌های اروپا و آمریکا با بیان اینکه در بررسی این مساله باید به یک نکته مهم توجه کرد و آن اینکه روسیه وسیع ترین کشور دنیاست و امکانات زیادی در اختیار دارد، گفت: از ابتدا هم قابل پیش بینی بود که آمریکا و اتحادیه اروپا نمی توانند به طور کامل تحریم هایشان را علیه روسیه اعمال کنند و توانایی روسیه در دور زدن تحریم‌ها تعجب‌برانگیز نیست.

وی در پاسخ به اینکه روسیه چگونه و با چه هزینه‌ای تحریم‌ها را دور زده است و از طرفی به جنگ با اوکراین ادامه می‌دهد؟ اظهار کرد: کشتی‌هایی که نفت روسیه را می فروشند با خاموش کردن سیستم‌های شناسایی خود از تیررس آمریکا و اروپا خارج می شوند و با توجه به گزارش هایی که در این مورد وجود دارد تعداد کشتی هایی که سیستم شناسایی شان را خاموش می کنند، خیلی زیاد شده است. طبیعی است فروش نفت روسیه به شیوه های غیر مرسوم انجام می گیرد و هزینه قابل توجهی برای روسیه دارد. به هر حال هم در فروش نفت تخفیف می دهد و هم در شناسایی خریدار متحمل هزینه هایی می شود. از این رو این کار بدون هزینه برای روسیه نیست اما اینکه تا کجا می تواند این هزینه را بپردازد و ادامه این روند به نفعش است یا نه بحث دیگری است، با این حال دور زدن تحریم‌ها در روند عادی انجام نمی‌شود و در بلندمدت قطعا بر اقتصاد روسیه اثر منفی خواهد داشت.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: هم چنین این نکته قابل تامل است که اتحادیه اروپا در اعمال تحریم‌ها علیه روسیه، اعلام کرده است که کشورهای عضو اتحادیه می توانند مطابق مصالح و منافع خود بخشی از تحریم‌ها را اجرا نکنند، مثلا مجارستان، یونان، قبرس و مالت به خاطر اقتصاد ضعیف شان درخواست کردند از شمول اعمال تحریم‌ها معاف شوند و همان طور که می بینیم بخش مهمی از کشتی هایی که نفت روسیه را می فروشند در مالت پهلو می گیرند، از این رو این مساله که اتحادیه اروپا در اعمال تحریم‌ها سخت گیرانه عمل نمی کند و به اعضای خود اجازه این کار را می‌دهد، در مقاومت و تاب آوری روسیه در مقابل تحریم ها موثر است.

قهرمان پور تصریح کرد: علاوه بر این آمریکا هم برای تنظیم بازار نفت و جلوگیری از افزایش قیمت نفت به خاطر درگیری در اوکراین و در چند ماه اخیر در غزه نسبت به فروش نفت از سوی روسیه و برخی کشورهای تحت تحریم تا حدی چشم پوشی می کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این که برخی تصور می کردند اقتصاد روسیه با توجه به دولتی بودن با ورود به جنگ اوکراین احتمال فروپاشی اش زیاد است، خاطرنشان کرد: آن‌چیزی که از ابتدا مطرح بود، فروپاشی اقتصاد روسیه نبود بلکه تضعیف اقتصاد روسیه تحت تاثیر جنگ اوکراین بوده است و البته این گزاره همچنان مطرح و درست است. تا الان بیش از 200 میلیارد دلار صرف جنگ اوکراین شده است و این رقم برای اقتصاد روسیه که اقتصاد متوسطی است، رقم بسیار بالایی است، شاید امروز با توجه به وضعیت جنگی میان روسیه و اوکراین آثار هزینه این رقم مشهود نباشد اما در سال های آتی آثار آن از جمله در کاهش سرمایه گذاری خارجی و خروج شرکت‌ها از روسیه علنی‌تر دیده  شود. شاید به همین خاطر است که آمریکا و اروپا در تحلیل‌های خود جایگاه ویژه ای برای روسیه در تعاملات جهانی قائل نیستند چرا که معتقدند مهار روسیه با همین مشکلات امکان‌پذیر و آسان‌تر خواهد بود.

وی با اشاره به پیامدهای اجتماعی و اقتصادی جنگ اوکراین در سال های آینده و گرفتاری روسیه از این منظر گفت: مطالبات خانواده کشته شدگان و معلولان و هزینه ها و اعتراض ها و پیامدهای متعدد بهداشتی و رفاهی قطعا برای مسکو در سال های آتی مساله ساز خواهد شد و در تحلیل آینده روسیه باید به این مسائل توجه کرد.

این کارشناس مسائل بین الملل درباره وضعیت اقتصاد و نگاه روسیه به آینده به ویژه در سال 2024 تصریح کرد: با توجه به کاهش ذخایر ادوات نظامی روسیه، مسکو ناگزیر است بخشی از اقتصاد خود را به تولید ادوات نظامی در آینده و بر فرض که بر سر موضوع اوکراین به نتیجه برسند، اختصاص دهد و این یعنی از تمرکز روسیه بر سایر بخش‌های اقتصادی و سیاسی و بین المللی کاسته می شود و به خصوص اقتصاد روسیه بیشتر از گذشته نظامی می شود، این در حالی است که کشورهای قدرتمند بر سر رقابت در حوزه‌های مهم مانند هوش مصنوعی چالش دارند و از مسائل کلیدی و مورد توجه رهبران بزرگ دنیاست. طبیعی است در این شرایط مسکو از این روند عقب می ماند و باید دست به انتخاب سختی بزند.

0 Comments