جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

سندرز از تظاهرات دانشجویان آمریکا حمایت کرد/ اعتراض به حمایت مالی دولت آمریکا از تل آویو

تهران- ایرنا- برنی سندر سناتور مستقل آمریکایی از تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های این کشور حمایت کرد و گفت که دانشجویان بنا به دلایل درست به حمایت نظامی و مالی ایالات متحده از اسرائیل اعتراض می‌کنند.

ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه

۲۷ آپریل اوکراینی ها با استفاده از تعدادی پهپاد انتحاری به پایگاه هوایی کوشیوفسکایای در منطقه کراسنودار حملاتی را ترتیب دادند که تعدادی از پهپادها توسط پدافند روسیه سرنگون شدند و تعدادی نیز به اهداف مورد نظر رسیدند.

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading

تحلیلی بر انتقاد سفرای اسبق فرانسه به رویکرد مکرون در قبال غزه

۱۴۰۲/۰۹/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین کشورمان در فرانسه با اشاره به انتشار نامه تعدادی از سفیران فرانسه درخصوص تحولات درغزه در روزنامه لوموند، با بیان اینکه مواضع فرانسه در جنگ غزه و اتفاقاتی که بر دیپلماسی این کشور از آغاز درگیری‌ها گذشته، درمحافل دیپلماتیک فرانسوی واکنش‌هایی به همراه داشته، تصریح کرد: اینکه سفرای مذکور نابودی حماس را توهم دانسته‌اند قابل توجه است که این مواضع متفاوت مقداری علنی‌تر شده است.

ابوالقاسم‌ دلفی در گفتگو با سایت اظهار داشت: حدود ۱۸ سفیر سابق فرانسه، با اسم و امضای خود، نامه سرگشاده‌ای نوشته‌اند و در آن اتفاقاتی را که در جنگ غزه درحال رخ‌دادن است مانند حملات رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها، نقض مقررات بین‌المللی و فشارهای سنگین نظامی رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها و اهدافی را که رژیم اسرائیل از این حملات دارد، مورد انتقاد قرارداده‌اند.

این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به اینکه سفرای فرانسه در نامه خود تحولات ۷ اکتبر را که طی آن حماس و فلسطینی‌ها، جنگ را به داخل اسرائیل برده و از اسرائیلی‌ها کشته و تعدادی را به غزه منتقل کرده‌اند، بی‌سابقه خواندند و از آن به عنوان اقدامی ناخوشایند و بنا به تعبیر آنها به اصطلاح تروریستی یاد کرده‌اند، ادامه داد: آنها ضمن تاکید برضرورت مداخله اعضای دائم شورای امنیت، خواستار اقداماتی برای توقف جنگ، اعزام کمک‌های بین‌المللی به منطقه و یافتن راه‌حل صلح‌آمیز برای مسئله فلسطین شده‌اند.

دلفی تاکیدکرد: خطاب این نامه که در لوموند منتشرشده، سیاست خارجی فرانسه نیست و نخواسته نگاه انتقادی به عملکرد دولت مکرون و وزارت خارجه داشته باشد، بلکه انتقادش متوجه تحولات غزه، مواضع و اقدامات خشن و غیرانسانی رژیم‌اسرائیل علیه مردم فلسطین، تمایلات رژیم اسرائیل برای اینکه فلسطینی‌ها و یا حماس را قتل‌عام یا نابود کند و یا غزه را مجددا اشغال کرده و تدابیری برای اداره غزه در آینده اتخاذ کند بوده است. آنها عنوان کردند که هرچه زودتر، باید توقف فعلی، تبدیل به آتش‌بس دائمی شود و سازمان‌ها و مقررات بین‌المللی بر وضعیت موجود نظارت کنند.

وی گزارش منتشر شده در روزنامه «فیگارو» دو هفته قبل از انتشار این نامه را نیز قابل توجه دانست و توضیح داد:این روزنامه، مدعی شد به نامه و یا محتوای نامه‌ محرمانه‌ای دسترسی پیدا کرده که در آن تعدادی از سفرا و دیپلمات‌های فرانسوی خاورمیانه‌ای و کشورهای شمال آفریقا، خطاب به وزارت خارجه،از سیاست‌های کشور در جنگ غزه انتقادکرده‌اند. تنها بخش‌هایی از نامه منتشر شده که شامل محورهای مهمی است.این نامه بی‌سابقه، اگر با همین محتوا منتشر شده باشد برای دیپلماسی فرانسه مقداری جای تامل دارد.

دلفی با بیان اینکه اگر نامه محرمانه می‌ماند و منتشر نمی‌شد بحث دیگری بود و ممکن است نظر دیپلماتها با مواضع کشور همسو نباشد، اما اکنون که این نامه منتشرشده چند ملاحظه را یادآور می‌شود؛ اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که این سناریو، برای ایجاد جو رسانه‌ای و بازی سیاسی باشد تا نقش فرانسوی‌ها را در جنگ غزه و تحولات منطقه، ملموس‌تر و پررنگ‌تر کنند؛ چراکه بعد از انتشار مقاله فیگارو، سخنگوی دولت فرانسه و سخنگوی وزارت خارجه راجع به آن اعلام موضع کردند. سخنگوی وزارت خارجه، بدون اینکه بخواهد این مسئله را تبدیل به جنجال سیاسی میان وزارت خارجه و دیپلمات‌ها کند، خواست به آرامی از کنار آن بگذرد و گفت سیاست خارجی فرانسه را سیاستمداران منتخب مردم تعیین می‌کنند و آنچه که دیپلمات‌ها گفته‌اند، در حد سیاست‌های اجرایی نیست بلکه اظهارنظر است.

وی ادامه داد: سخنگوی دولت فرانسه، بدون اشاره‌ای به این نامه، که در آن آمده فرانسه با سیاستهایی که اتخاذ کرده، بیش از پیش در میان کشورهای منطقه منزوی شده و مورد انتقاد قرارگرفته و مردم کشورهای منطقه، علیه فرانسه تظاهراتی انجام می‌دهند؛ از جمله اعتراضاتی در تونس، لبنان و تهران در مقابل سفارت فرانسه برگزار شده، گفت؛ جایگاه فرانسه در خاورمیانه مهم و قابل توجه است و هر زمان آقای مکرون نیاز داشته باشد با سران کشورهای خاورمیانه در تماس است و با آنها راجع به روند تحولات خاورمیانه، گفتگو و تبادل نظر دارد. لیکن در افکار عمومی غرب آسیا، نقش فرانسه نسبت به گذشته به شدت زیر سوال رفته است.

این دیپلمات پیشین با بیان اینکه براساس این نامه، نحوه اجرای سیاست‌ها باعث شده مردم منطقه علیه سیاست‌های فرانسه موضعگیری کنند، گفت: نوع عملکرد دولت فرانسه در خاورمیانه، به شکلی بوده که در آینده می‌توانند استناد کنند که فرانسه به دلیل حمایت از دولت نتانیاهو، در نسل‌کشی رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها، مشارکت داشته.آنها به موضع مکرون در سفرش به سرزمین‌های اشغالی اشاره کرده‌اند که از حق دفاع رژیم اسرائیل دربرابر حملات حماس، دفاع کرده و گفته رژیم اسرائیل حق دفاع از خودش را داشته است.

دلفی اضافه کرد:نکته دیگری که درنامه به آن اشاره شده،این است که مکرون در آن سفر گفت باید تلاش‌کنیم ائتلاف بین‌المللی که برای مبارزه با داعش ایجاد شد را علیه حماس،بکاربگیریم. این حمایت از رژیم اسرائیل باعث می‌شود فرانسه در اقدامات رژیم اسرائیل درغزه شریک جرم محسوب شود و مضمون این مطلب، در نامه سفرا مورد توجه قرارگرفته‌است.

وی با بیان اینکه بعد از انتشار نامه در فیگارو، مکرون در مصاحبه با بی‌بی‌سی شدیدا علیه بمباران‌های رژیم اسرائیل در غزه موضع‌گیری کرد و آن را غیرقابل قبول خواند و خواستار توقف بمبارانها شد،خاطرنشان‌کرد: به‌نظرمی‌رسد مکرون با تعدیل موضع اولیه خود، تلاش دارد از حمایت کامل از رژیم اسرائیل فاصله بگیرد و مقداری به سمت فلسطینی‌ها برود و این امر، احتیاج به زمینه‌سازی داشته که این زمینه‌سازی می‌تواند با انتشار این نامه انجام‌شود.

دلفی اظهارداشت: روزنامه‌های فرانسوی نیز در واکنش به مصاحبه مکرون، از حملات رژیم اسرائیل انتقاد کرده‌اند که این موضع، می‌تواند از اثرات و تبعات نامه سفرا باشد. هرچند که موضع مکرون،یک ماه بعد از آغاز جنگ غزه منتشرشد؛ زمانی که تعداد کشته شده‌های فلسطینیها به حدود ۱۰هزار نفر رسید که ۷۰ درصد آن،زنان و کودکان بودند. بنابراین فشارهای بین‌المللی نیز می‌تواند در موضع آقای مکرون موثر بوده باشد.

این دیپلمات پیشین با بیان اینکه در فرانسه تیم سیاست خارجی حرف اول و آخر را می‌زند، اما در دوران مکرون، حوزه مشاوره دیپلماتیک الیزه به شدت فعال شده و بیش از پیش برای آقای مکرون، صحنه حضور در سیاست خارجی را فراهم کرده، ادامه داد: مکرون در میان روسای جمهور جمهوری پنجم، بیشترین حضور را در دیپلماسی و سیاست خارجی فرانسه داشته است. به همین دلیل وزارت خارجه و دیپلمات‌های فرانسوی، حساسیت و تقابل غیرملموسی با این بخش دیپلماسی الیزه پیدا کرده‌اند و معتقدند او نباید تا این اندازه در بخش سیاست خارجی دخالت کند.

0 Comments