جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

وزیر دارایی نتانیاهو خواستار برکناری وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک رژیم تل آویو شد

تهران-ایرنا- «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و از اعضای افراطی کابینه بنیامین نتانیاهو که به خاطر اظهارات جنجال برانگیز همواره مورد انتقاد قرار دارد، بامداد جمعه از نخست وزیر این رژیم خواست که وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک ارتش را برکنار کند.

Loading

روسیه در انتظار انتخابات بعدی در ارمنستان

۱۴۰۲/۰۸/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل روسیه و قفقاز با بیان اینکه روسیه عملکرد دولت پاشینیان را قبول ندارد و اقداماتی را که در حمایت از دولت او و مورد انتظارش باشد، انجام نمی‌دهد، تاکید کرد: تنشها در روابط مسکو و ایروان بلندمدت نیست و روسیه منتظر است تا تغییراتی که انتظار دارد، در انتخابات بعدی ارمنستان ایجاد شود و تیم جدیدی در مدیریت این کشور به قدرت برسد که اگر رابطه نزدیکی با روسیه نداشته باشد، حداقل حامی غرب نیز نباشد. اکنون روسیه تلاش می‌کند با جناح‌های مخالف پاشینیان در ارمنستان کار کند.

حسن بهشتی پور با بیان اینکه باید روابط روسیه و ارمنستان را از روابط این کشور با شخص پاشینیان، نخست وزیر فعلی و دولت او جدا دانست، خاطرنشان کرد: روسیه از عملکرد آقای پاشینیان ناخشنود است و انتقادات جدی نسبت به نزدیک شدن او به اتحادیه اروپا در درجه اول و بعد آمریکا دارد. اما مساله این است که روابط این دو کشور، جنبه‌های بسیار گسترده و مهم سیاسی، اقتصادی، نظامی، امنیتی و فرهنگی دارد. ضمن اینکه مواضع مقامات روسیه از پوتین گرفته تا نخست وزیر و وزیرخارجه این کشور، نیز نشان می‌دهد که آنها همچنان روی ارمنستان به عنوان متحدی استراتژیک حساب می‌کنند.

وی ادامه داد: از آنجا که آنها عملکرد دولت پاشینیان را قبول ندارند، طبیعتا اقداماتی را که در حمایت از دولت او و مورد انتظار او باشد، انجام نمی‌دهند؛ اما به این معنا نیست که روسیه به طور کلی ارمنستان را کنار گذاشته و به خاطر پاشینیان همه روابط مهم راهبردی را که در 30 سال گذشته با ارمنستان داشته، نادیده می‌گیرد.

این کارشناس مسائل روسیه و قفقاز با تاکید بر اینکه ارمنستان اکنون ضدروسیه نیست، بلکه منتقد این کشور است، گفت: ایروان انتظار داشت روسیه در جریان جنگ قره باغ از ارمنستان حمایت کند و نیروهای امنیت دسته جمعی را که در فروردین 1401در قزاقستان استفاده کرد، در ارمنستان نیز به کاربگیرد؛ اما روسیه عنوان کرد طبق اسناد بین المللی، قره باغ جزئی از خاک جمهوری آذربایجان است و نمی‌تواند آن رفتاری را که در قبال قزاقستان داشته، در رابطه با تنش میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز انجام دهد.

بهشتی پور با یادآوری اینکه روسیه روابط خوبی با ارمنستان و آذربایجان دارد و نمی‌خواهد خود را به خاطر دولت غربگرای ارمنستان، وارد یک درگیری کند، اظهارداشت: ارمنستان معتقد است مسکو نه تنها هیچ فشاری به حامیان باکو، از جمله آنکارا، وارد نمی‌کند، بلکه روابط نزدیکی هم با آن دارد. هر چند پاشینیان به صراحت عنوان کرد که در 30 سال گذشته، ارمنستان از سیاست روس‌گرایی هیچ بهره ای نبرده‌ است، اما باید در نظر داشت، در تمام مدتی که آنها توانسته بودند هفت منطقه آذربایجان را اشغال کنند و قره باغ را نگه دارند، از پشتیبانی روسیه برخوردار بودند.

وی با بیان اینکه اکنون میان دولت حاکم در ارمنستان و روسیه فاصله ای افتاده، اعمال شدیدترین تحریم‌های بین المللی علیه روسیه و درگیری این کشور در جنگ با اوکراین را عاملی برای کمرنگ شدن نقش روسیه در قفقاز دانست و گفت: در شرایط فعلی، تمام رشته‌هایی که ارمنستان و روسیه را به هم پیوند می‌دهند، پاره نشده‌اند. ارمنستان با هدف اینکه به باکو نشان دهد تنها نیست، به آمریکا پناه برد و مانور مشترک نظامی هم با این کشور برگزار کرد. همچنین با تقویت لابی ارامنه در فرانسه، شاهد حمایت قوی فرانسه از ارمنستان هستیم. با اینکه پاشینیان ترجیح داده در شرایط فعلی، موازنه‌ای در روابط خود با غرب و روسیه برقرارکند، اما هرگز تمام تخم مرغ‌هایش را در سبد غرب نخواهد گذاشت.

این تحلیلگر مسائل روسیه و قفقاز، ضمن تاکید براینکه وضعیت ارمنستان، مانند اوکراین نخواهد شد و روسیه از جانب نزدیکی ارمنستان به غرب، مانند اوکراین احساس خطر و تهدید نمی‌کند، توضیح داد: با وجود مرزهای طولانی مشترک روسیه و اوکراین، امنیت روسیه به امنیت این کشور گره خورده و سال‌های سال، این منطقه حائلی با غرب بوده است، اما ارمنستان، که بسیار کوچک‌تر از اوکراین است و جمعیت 2میلیون نفری دارد، هیچ مرز مشترکی با روسیه ندارد. بنابراین شرایط اوکراین و ارمنستان به لحاظ ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک و حتی ژئواکونومیک، با یکدیگر متفاوت است.

بهشتی پور تاکید کرد: قطعا ارمنستان پایگاه بسیار مهم برای روسیه در قفقاز جنوبی است و حتما به نسبت نفوذ ناتو در آن حساس خواهد بود، اما نفوذ روسیه در ارمنستان بسیار گسترده تر از نفوذ این کشور در اوکراین است.

وی با بیان اینکه ارمنستان و اوکراین، هر دو دچار دودستگی و دوگانگی در رابطه با غرب و روسیه شده‌اند، گفت: به نظر می‌رسد تنش‌ها در روابط مسکو و ایروان بلندمدت نیست و روسیه منتظر است تا تغییراتی که انتظار دارد، در انتخابات بعدی ارمنستان ایجاد شود و تیم جدیدی در مدیریت این کشور به قدرت برسد که اگر رابطه نزدیکی با روسیه نداشته باشد، حداقل حامی غرب نیز نباشد. اکنون روسیه تلاش می‌کند با جناح‌های مخالف پاشینیان در ارمنستان کار کند.

این کارشناس مسائل روسیه و قفقاز دررابطه با تلاش کشورهای اروپایی و آمریکا برای افزایش نقش و نفوذ خود در ارمنستان درطول دوره فعالیت پاشینیان در قدرت و احتمال افزایش فشارها علیه روسیه در بلندمدت، خاطرنشان کرد: روسیه و غرب نمی‌توانند به طور صد درصدی اراده خود را در ارمنستان پیش ببرند. رقابت آمریکا و اتحادیه اروپا با روسیه پیش از این نیز وجود داشت، اما از سال 2018، به بعد جلوه های حساس تری پیدا کرده است و در آینده شاهد تلاش‌ها برای نفوذ بیشتر در ارمنستان خواهیم بود.

بهشتی پور گفت: قطعا غرب نمی‌تواند روسیه را در ارمنستان به راحتی کنار بگذارد و روسیه نیز در منطقه منفعل نیست. همچنان نفوذ روسیه در ارمنستان، بیش از نفوذ غرب است، اما با این حال، چال‌شها میان غرب و روسیه، همچنان در ارمنستان ادامه دارد و هیچ کدام از طرف‌ها، نمی‌توانند دیگری را حذف کنند.

0 Comments