جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

تحولات لبنان و چالش‌های انتخاب رئیس جمهور

۱۴۰۲/۰۶/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه درحال حاضر، مساله طولانی شدن انتخاب ریاست جمهوری به اختلافاتی که میان ائتلاف مقاومت ایجاد شده برمی‌‌گردد، گفت: ساختار قدرت و گروه‌های سیاسی، به همزیستی مسالمت‌آمیزی با وضعیت دولت موقت و وجود خلاء قدرت رسیده‌اند و ظاهرا بودن یا نبودن رئیس جمهور، چندان برای آنها اهمیتی ندارد و در این شرایط، مذاکرات و چانه‌زنی‌ها به نتیجه‌ای نمی‌رسند که این امر بیش از همه مطلوب رژیم صهیونیستی است.

دکتر سیدرضی عمادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به فشارهای آمریکا و رژیم‌صهیونیستی بر لبنان و خصوصا حزب الله در شرایطی که همچنان پارلمان این کشور درانتخاب رئیس جمهور ناکام است، تصریح کرد: در یک سال اخیر، آمریکا چند بار میان رژیم‌صهیونیستی و لبنان درباره کاهش تنشها و تعیین حدود و منافع مربوط به منابع انرژی در مناطق مرزی میانجی‌گری کرد، دوطرف به توافقی برای کاهش تنشها دست پیدا کرده بودند و لبنان آن را امتیازی برای خود می‌دانست. اخیرا هم آمریکا مجددا در تلاش است میان لبنان و حزب الله با رژیم‌صهیونیستی، گفتگوهایی را برگزارکند.

وی با بیان اینکه دولت آمریکا حزب‌الله را به‌اصطلاح تروریستی می‌داند و تلاش می‌کند از طریق گفتگو با دولت لبنان، بر حزب‌الله فشار واردکند، افزود: به نظرمی‌رسد حزب‌الله در حال ایجاد پایگاه نظامی در منطقه‌ای است که رژیم اسرائیل آن را متعلق به اراضی اشغالی می‌داند. این مساله، باعث بروز تنشهایی میان طرفین شده است. آمریکا نگران است این تنش، سبب بروز درگیری شود. البته این نگرانی، بیشتر به خاطر رژیم‌صهیونیستی است؛چراکه آمریکا می‌داند این رژیم در 9ماه اخیر، با بی‌سابقه‌ترین بحرانهای سیاسی خود مواجه بوده و حتی ارتشش هم شکننده است. به این دلیل که شمار زیادی از نظامیان در اعتراض به نتانیاهو و اعضای کابینه او، از خدمت انصراف داده‌اند و ارتش اکنون شرایط مناسبی ندارد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا، با یادآوری اینکه رژیم اسرائیل در تقابل با گروه‌‌های فلسطینی، به عنوان حلقه سوم و ضعیف‌تر مقاومت، بیشتر از چندروز دوام نیاورد، تاکیدکرد: علاوه براینها، آمریکا می‌داند اگر اکنون جنگی شکل بگیرد، تبعات منطقه‌ای خواهد داشت و بازیگران منطقه‌ای را هم درگیر خواهد کرد. به همین دلیل آمریکا تلاش می کند، با هدف جلوگیری از بحران بزرگ دراسرائیل، گفتگوهایی میان آنها با رژیم‌صهیونیستی برقرار کند.

عمادی با بیان اینکه از سال 2006، جنگ جدی میان حزب‌الله و رژیم‌صهیونیستی شکل نگرفته و موقعیت امروز حزب‌الله هم اصلا قابل مقایسه با آن مقطع نیست،علاوه برآن، یک دهه جنگ در سوریه آن را آزموده‌تر هم کرده‌است، گفت: در یک سال اخیر، درگیری میان فلسطینی‌ها و رژیم‌صهیونیستی، بسیار افزایش داشته است. عملیات جبهه مقاومت در درون اراضی اشغالی و در قلب تلاویو انجام می‌شود و اینها همه نشان می‌دهند آسیب پذیری اطلاعاتی، نظامی و دفاعی رژیم‌صهیونیستی افزایش پیدا کرده است.

این استاد دانشگاه همچنین با یادآوری اینکه 10ماه از پایان ریاست جمهوری «میشل‌عون» گذشته و پارلمان لبنان هم دوازده جلسه برای انتخاب رئیس جمهور تشکیل داده‎است، ادامه داد:با توجه به اینکه رئیس جمهور باید از میان مسیحیان لبنانی انتخاب شود، هنوز هیچ نشانه‌ای دال بر توافق برای این انتخاب دیده نمی‌شود.هرچند که پیش از این هم پارلمان لبنان بعد از 30ماه توانست میشل عون را به عنوان رئیس جمهور جدید معرفی‌کند. بنابراین، این بحران سیاسی در معرفی رئیس جمهور جدید، مساله نادری نیست.

وی با بیان اینکه قانون اساسی لبنان و توافق طائف، میان گروه‌های لبنانی، اساسا ایجاد کننده بحران سیاسی است، اضافه کرد: در آخرین جلسه ای که برگزار شد، نماینده معرفی شده از سوی جریان ملی آزاد، 59رای به دست آورد. درحالیکه برای انتخاب رئیس جمهور در دور اول باید 68رای کسب شود و در دور دوم هم باید آرا به حدود 65رای برسد. با توجه به اینکه بیشتر اعضای پارلمان از نمایندگان حزب الله هستنند، شرایط به گونه ای است که بدون موافقت حزب الله امکان معرفی رئیس جمهوری وجود ندارد.

عمادی اظهارداشت: متاسفانه اکنون شاهد هستیم در معرفی رئیس جمهور، میان حزب الله و جریان ملی آزاد، دو گروهی که پیش از این با یکدیگر همسو بودند، اختلاف نظرهایی به وجود آمده است. این اتفاق خوبی نیست، آنها باید با گفتگو با یگدیگر، این مساله را حل کنند. البته بخشی از این اختلافات و بحرانها به طور کلی، مربوط به ساختار قدرت در این کشور است که در آن مناصب توزیع شده و تعیین مناصب، اجماع میان گروه ها را لازم دارد. اجماعی که به دشواری شکل می‌گیرد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه درحال حاضر، مساله طولانی شدن انتخاب ریاست جمهوری به اختلافاتی که میان ائتلاف مقاومت ایجاد شده برمی‌‌گردد، توضیح داد: حتی جریان ملی آزاد، تلاش کرده با گروه‌های ضد حزب الله هم توافق کند، اما با توجه به اینکه حزب‌الله اکثریت پارلمان را دارد، این توافق فعلا به دست نیامده است.

وی به تلاشهای ناموفق گروه پنجگانه متشکل از فرانسه، آمریکا، مصر،عربستان و قطر برای حل مساله لبنان اشاره‌کرد و اظهارداشت: روند تحولات لبنان به گونه‌ای است که هم احتمال طولانی‌تر شدن این بحران سیاسی وجود دارد و هم اینکه گروه‌های سیاسی لبنان می‌توانند خیلی زود به جمعبندی برسند و در یکی،دو ماه آینده توافق کنند. اما این نگرانی درباره لبنان وجود دارد که اساسا ساختار قدرت و گروه‌های سیاسی، به همزیستی مسالمت‌آمیزی با وضعیت دولت موقت و وجود خلاء قدرت رسیده‌اند و ظاهرا بودن یا نبودن رئیس جمهور، چندان برای آنها اهمیتی ندارد. این اتفاق بسیار بدی است. اما گویا آنها به این شرایط عادت کرده اند و در این شرایط، مذاکرات و چانه‌زنیها به نتیجه‌ای نمی‌رسند.

عمادی با تاکید براینکه این شرایط در لبنان بیش از همه هر طرفی، مطلوب رژیم صهیونیستی است و این رژیم از وجود دولت موقت، که اساسا دولتهای ضعیفی هستند، در کشورهای عضو جبهه مقاومت استقبال می‌کند، گفت: حتی آمریکاییها هم علی‌رغم شرکت در گفتگوهای پنج گانه، چندان اراده جدی برای این موضوع از خود نشان نداده‌اند، چراکه تداوم این وضعیت در لبنان به نفع رژیم‌صهیونیستی است و دلیل چندانی برای پایان دادن به این شرایط در لبنان نمی‌بینند. گروه‌های لبنانی باید به درک واقع بینانه و از خود گذشتگی در سطح ملی برسند تا بتوانند بحرانهای این چنین را به نفع منافع ملی حل کنند.

وی ادامه داد: عربستان هم اگرچه در لبنان، نفوذ و مداخله دارد اما تلاش می‌کند با تمرکز بر برنامه‌های توسعه‌ای و اقتصادی خود، مداخله جدی نسبت به تحولات دیگر کشورها نداشته باشد تا وجهه خود را خراب نکند. درشرایط فعلی، عربستان عنوان می‌کند که باید لبنانی‌ها، خود مساله‌شان را حل کنند و به نظرمی‌رسد لبنان در شرایط فعلی برای عربستان اولویتی ندارد.

0 Comments