جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي:

ایران در قبال نقض تعهدات ساکت نمی‌نشیند

۱۳۹۷/۰۹/۲۸ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان در پاسخ به این‌که برخی از منتقدان معتقدند که دولت عملا کار را رها کرده و منتظر است تا اروپایی‌ها کاری انجام دهد، گفت: نخیر، دولت تلاش خود را انجام می‌دهد تا به سهم خود معیشت مردم را تامین کند، اینگونه نیست که دست روی دست گذاشته باشد.

دکتر سید کمال خرازی در گفت‌وگو با ایسنا درباره این‌که با توجه به وعده اروپایی‌ها تا چه اندازه امکان عملیاتی شدن و یا نشدن سازوکار مالی (SPV) وجود دارد، اظهار کرد: عملی شدن ساز و کار بستگی به اراده اروپایی‌ها دارد، آن‌ها تا به حال گام‌هایی را برداشتند و در صحنه گفتمان و اقدامات سیاسی کارهای خوبی را انجام داده‌اند، منتهی موقعی این‌ کارها قابل توجه است که اجرا شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر طبق آخرین گفت‌وگوهایی که انجام شده، آن‌ها قول دادند که تا پایان سال جاری میلادی این سازوکار را اجرا کنند؛ لذا باید صبر کرد و دید که واقعا چقدر این کار را انجام خواهند داد.

وی همچنین بیان کرد: اما اتکای‌ ما به این چیزها نباید باشد، ما باید به توانایی داخلی، منابع داخلی، قدرت مردمی، ثبات و امنیتی که داریم، اتکا کنیم، راهکارهایی را در داخل کشور پیدا کنیم که چگونه در جهت توسعه اقتصادی گام برداریم به رغم تمام مشکلاتی که وجود دارد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند ایران منتظر SPV است آیا واقعا این‌طور است؟ یا اینکه کشور در حال انجام اقداماتی برای مقابله با تحریم‌ها است؟ گفت: هر دو، در این‌که اروپایی‌ها قول دادند SPV  را اجرایی کنند، طبیعتا بایستی این کار را انجام دهند و اگر نشود،‌ باز تخلفی از طرف اروپایی‌ها و نقض تعهدات آن‌ها است.

وی ابراز کرد: می‌خواهم بگویم اتکای ما نباید به این ابزارها باشد، بایستی در جهت طراحی راهکارهایی در داخل کشور گام برداریم تا بتوانیم مشکلات تحریمی و اقتصادی را حل کنیم و دولت هم در این زمینه تلاش خود را انجام می‌دهد که چگونه می‌تواند با وجود تمام مشکلات معیشت مردم را تامین و توسعه اقتصادی کشور را در حد معقول پی‌گیری کند.

به نتیجه نرسیدن ساز و کار اروپایی‌ها، به معنای خروج از برجام نیست

وی درباره این‌که اگر به هر دلیلی ساز و کار مالی توسط اروپایی‌ها به نتیجه نرسد،‌ ایران چه تصمیمی را اتخاذ می کند؟ گفت: ما کار خودمان را باید ادامه دهیم.

این دیپلمات کشورمان  در پاسخ به این‌که یعنی در این شرایط از برجام خارج می‌شویم؟ تاکید کرد: نه این به معنای این نیست که از برجام خارج می‌شویم،‌ در این صورت، بستگی به تصمیم مقامات عالی کشور دارد، در شرایط خاصی که اروپایی‌ها کاملا تعهدات خود را نقض کرده و دنبال نکنند ایران چه کاری خواهد کرد.

ایران در قبال نقض تعهدات ساکت نخواهد نشست

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان خاطرنشان کرد: البته در این زمینه طراحی‌هایی را انجام داده‌اند و بنابراین در قبال نقض تعهدات ساکت نخواهند نشست، همان طور که در قبال نقض تعهد آمریکا ساکت ننشستند.

وی درباره این‌که برخی از منتقدان معتقدند که دولت عملا کار را رها کرده و منتظر است تا اروپایی‌ها کاری انجام دهند،  آیا شما هم معتقد هستید که دولت دست روی دست گذاشته و هیچ کاری انجام نمی‌دهد؟ گفت: نخیر، دولت تلاش خود را انجام می‌دهد  تا به سهم خود معیشت مردم را تامین کند، بنابراین،  اینگونه نیست که دست روی دست گذاشته است.

وی همچنین بیان کرد: البته دولت باید در اتخاذ سیاست‌های جدید دقت بیش‌تری داشته باشد که سیاست‌ها مشکل‌گشا باشد نه مشکل‌آفرین و این‌ آگاهی نیز در دولت وجود دارد، در نتیجه دولت تلاش خود را انجام می‌دهد، مردم هم باید از سیاست‌های دولت حمایت کنند تا انشاالله ثبات بیشتری در عرصه اقتصادی  کشور به وجود آید.

خرازی افزود: اما اتکای ما بایستی به خودمان باشد و نهایتا باید روی پای خودمان بایستیم، منابع، نیروی انسانی قوی و همسایگان خوبی داریم و باید ببینیم چه راهکارهایی می‌توانیم طراحی کنیم تا این دوران پر فشار حکومت زورگوی آمریکا را بتوانیم بگذرانیم.

CFT از ابزارهای بین‌المللی است

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان همچنین درباره این‌که چرا مساله CFT تا این اندازه در کشور جریان‌ساز و یا حاشیه ساز شد در حالی که کشورهای دیگر به راحتی آن را پذیرفتند، اظهار کرد: این‌ها همه ناشی از ماهیت جمهوری اسلامی ایران است و جمهوری اسلامی نمی‌خواهد زیر بار زور و فشار برود. عده‌ای نگرانی‌هایی دارند و معتقدند که نکند این ابزارها در آینده مایه فشار شود، اما از طرفی همه این ابزارها، ابزارهای بین‌المللی است که اگر بخواهیم در روابط بین‌الملل خود توسعه داشته باشیم در قالب این ابزارها باید کار کنیم، لذا اختلاف نظر در این مساله است که امیدواریم زودتر تصمیمات لازم در مجموعه گرفته و آن‌چه که به مصلحت کشور است اتخاذ شود.

وی در پاسخ به این سوال که طی یک‌سال اخیر سفرهای مختلفی به کشورهای آسیایی و اروپایی داشته و آیا این سفرها در راستای حفظ برجام و ادامه روند این مساله بوده است یا خیر؟ گفت: خیر، این‌ها در جهت تببین مواضع جمهوری اسلامی ایران است، ما از همه ابزارها باید در کشور استفاده کنیم که صدای خودمان را به دیگران برسانیم. آنچه که در اثر تبلیغات بیگانگان مایه تشویش بوده را برطرف کنیم  و زمینه‌های همکاری بیش‌تر را با کشورهای مختلف فراهم کرده و تبیین مواضع خود را داشته باشیم،‌ درواقع سفرها در این جهت و برای ایجاد بستری که دولت‌های بهتر بتوانند با یکدیگر کار کنند و در جهت منافع دو سویه گام بردارند، بوده است.

برجام مایه امنیت و همکاری بیشتر کشورها است

وی در پایان تصریح کرد: البته برجام هم یکی از همین بحث‌ها است، زیرا برجام مایه امنیت و مایه همکاری بیشتر کشورها است، درست است که کشورها اکنون همه تحت فشار آمریکا قرار دارند و خودشان با سیاست‌های جبارانه آمریکا مشکل دارند، اما در عین حال استقلال کشورها ایجاب می‌کند که فراتر از فشارها و خواست آمریکا بتوانند روابط‌شان را با ایران توسعه دهند و خودشان هم به این مساله اذعان دارند. لذا گفت‌وگوهایی که انجام داده و صحبت می‌کنم در جهت تبیین این مواضع است و ایجاد بستری که موجب همکاری بیش‌تر کشورها شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *