جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

پیامد‌های کاربرد بمب‌‌های خوشه‌ای در جنگ اوکراین و مسئولیت آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه آمریکا به عنوان کشوری که بمب‌های خوشه‌ای را در اختیار اوکراین قرارداده، آغازکننده جنایتی جدید است و مسئولیت مستقیمی در این باره دارد، تاکید کرد: بمب‌های خوشه‌ای معادلات نظامی جنگ را به نفع اوکراین تغییر نمی دهند، اما با این اقدام، ابعاد جنگ گسترده تر خواهد شد.

حسن بهشتی پور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به آغاز استفاده از بمب‌های خوشه‌ای توسط اوکراین، استفاده از این مهمات را به لحاظ حقوق بین الملل، اقدامی محکوم و منفور دانست و خاطرنشان کرد: هر چند آمریکا از ابتدا معاهدات بین المللی درخصوص منع به کارگیری سلاح‌های خوشه‌ای را نپذیرفت، اما با در اختیار قراردادن این بمب‌ها، چندین معاهده بین‌المللی را نادیده گرفته است. این کشور در جنگ ویتنام نیز چندین تن از این بمب‌ها را مورد استفاده قرار داده بود.

وی با بیان اینکه این بمب‌ها، پس از رها شدن به صدها بمب کوچک‌تر آتش زا تبدیل می‌‌شود و عمدتا مراکز و افراد غیرنظامی، کودکان، زنان و سالخوردگان قربانیان آن می باشند، چرا که هیچ کنترلی درخصوص منطقه انفجار آنها وجود ندارد، گفت:این بمب‌ها علاوه بر انفجار، آتش زایی نیز دارند و تعدادی از بمب‌های کوچک جدا شده، بنا به طراحی خود در همان لحظه منفجر نمی شوند و عملا به یک خطر مرگبار دائمی در آن محیط تبدیل می‌‌شوند. هر نوع ساخت و به کارگیری آن‌ها و پیامدهایی که ایجاد می‌‌کند، بسیار غیرانسانی و جنایتکارانه است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل به واکنش سخنگوی سازمان ملل مبنی بر اینکه استفاده از بمب‌های خوشه‌ای به تاریخ پیوسته و باید متوقف شود، اشاره کرد و افزود: اوکراین این گونه توجیه می‌‌کند که به کارگیری این سلاح، علیه کشور متجاوز انجام می‌‌شود، اما درواقع، این سلاح قابل کنترل نیست و به کارگیری آن، به مراکز و افراد غیرنظامی آسیب می‌‌زند. از سوی دیگر، این اقدام بهانه ای به روسیه می‌‌دهد که آنها نیز متقابلا از سلاح‌های مخرب تر استفاده کنند. چنانکه مقامات روسیه تهدید کردند اگر اوکراین از این سلاح‌ها استفاده کند، روسیه نیز متقابلا از سلاح‌های مشابه استفاده خواهد کرد.

بهشتی پور با تاکید براینکه این اقدام، دامن زدن به خشونت و غیرانسانی ترکننده ابعاد جنگ است، ادامه داد: آمریکا به عنوان کشوری که این سلاح‌ها را در اختیار اوکراین قرارداده، آغازکننده این جنایت، است و مسئولیت مستقیمی در این باره دارد. لذا جا دارد شکایت بین المللی در دادگاه ‌های بین المللی علیه آمریکا تنظیم شود.

این کارشناس مسائل بین الملل، یادآورشد: آمریکا در سال ۲۰۰۹ صادرات آن دسته از بمب‌های خوشه‌ای را که نرخ مهمات عمل نکرده آنها بیش از یک درصد است، ممنوع کرد؛ این ممنوعیت بخش بزرگی از بمب‌های خوشه‌ای موجود در انبار‌های تسلیحاتی این کشور را شامل می‌‌شود، اما هفته ‌های گذشته، قانونگذاران آمریکایی در نام‌های به بایدن، عنوان کردند این مهمات را در جنگ سرد تولیدکردیم تا با برتری‌های کمی و کیفی شوروی مقابله کنیم. اکنون می‌توان درجنگ اوکراین به این هدف رسید و از آنها استفاده مطلوب کرد! این درحالی است که تعدادی از این قانونگذاران،عضو «کنفرانس خلع سلاح هلسینکی» نیز هستند!

وی ضمن اشاره به اظهارات بایدن درخصوص ناچارشدن به استفاده از بمب‌های خوشه‌ای به دلیل خالی شدن زرادخانه ‌های آنها، گفت: این عذری بدتر از گناه است و نمی تواند توجیه منطقی داشته باشد. با این ادعا که انبار‌های تسلیحات متعارف خالی شده، که البته روشن نیست تا چه میزان صحت داشته باشد، استفاده از سلاح‌های غیرمتعارف، مخرب و به شدت ضدانسانی قابل توجیه و دفاع نیست. در واقع، به کارگیری این سلاح و کشته شدن یک خبرنگار که ماجرا را غم انگیزتر کرده است، ابعاد وحشتناک جنگ اوکراین را مجددا به رخ دنیا کشاند.

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه تلاشها برای توقف جنگ اوکراین، باید افزایش یابد، اضافه کرد: مجامع بین المللی و کشور‌های صلح دوست باید در این راستا اراده جدی تری نشان دهند تا ضمن جلوگیری از گسترش جنگ، آن را هرچه زودتر متوقف کنند. هر روزکه این جنگ زودتر پایان یابد، به نفع مردم روسیه و اوکراین است. برنده این جنگ، این دوطرف نخواهند بود و این آمریکا است که از ابتدا به دنبال این بود که میان روسیه و اوکراین، که 12قرن رابطه بسیارنزدیکی داشتند،هر چه بیشتر جدایی ایجاد کند.

بهشتی پور ضمن تشریح علل تلاش‌های آمریکا برای افزایش تخاصمات میان مسکو و کی‌یف در راستای مقابله جدی با روسیه، تصریح کرد: نتیجه تضعیف روسیه و اوکراین، افزایش وابستگی کی‌یف به غرب و ضربه پذیرترشدن مسکو خواهد بود و آمریکا همچنان این راهبرد خود را در جنگ پیگیری می‌‌کند، ضمن اینکه این کشور نشان داده به دنبال تجزیه روسیه در بلندمدت است. لذا راه حل منطقی این وضعیت، این است که هر چه سریعتر این جنگ پایان یابد.

وی به اظهارات وزیردفاع اسپانیا که گفته بود دفاع مشروع نیز نمی تواند استفاده از بمب‌های خوشه‌ای را توجیه کند و این کشور در هیچ شرایطی چنین تسلیحاتی به اوکراین نخواهد داد، اظهارداشت: صحت داشتن ادعای بایدن درباره رو به پایان بودن ذخایر تسلیحاتی آمریکا، قابل باور نیست و این اظهارات، پوششی بود تا آمریکا بتواند تصمیمش را برای انجام این اقدام غیرانسانی و جنایتکارانه در نزد افکارعمومی توجیه کند، که البته توجیه شدنی هم نیست و نخواهد بود. این روسیاهی بزرگی برای آمریکا و اوکراین است که صراحتا اعلام می‌‌کنند که این سلاح ها ارسال و استفاده از آن را آغاز کرده اند.

این کارشناس مسائل بین الملل، با تاکید بر نقش مجامع بین المللی درارتباط با محکوم کردن این اقدام و ممانعت جدی نسبت به کاربرد آن، گفت: بمب‌های خوشه‌ای سلاحهایی نیستند که به لحاظ نظامی به یکباره بتوانند معادلات جنگ را تغییر دهند. با اینکه قدرت تخریب این سلاح‌ها زیاد است و ممکن است صدمه جدی به نیرو‌های روسی در مناطق جنگی واردکند، اما با ورود روسیه به عمل متقابل در بکارگیری سلاح‌های مشابه دیگر، ابعاد جنگ گسترده تر و وضعیت تقابلها در جنگ پیچیده تر و خطرناکتر خواهد شد؛ چراکه دست روسیه نیز بسته نیست و عمل متقابل انجام خواهد داد.

وی با اشاره به حملات اوکراین به روستای مرزی روسیه و استفاده از بمب‌های خوشه‌ای در این حملات، تاکید کرد: بمب خوشه‌ای موجب درهم شکستن سنگر‌های روسیه نخواهد شد. این تسلیحات اثرش در میدان نظامی و روستاها و شهرها است و با این اقدام آمریکا، اوکراین نیز عملا به یک ویتنام، کامبوج، لائوس و یا عراق تازه تبدیل خواهد شد. کشوری که در نتیجه انفجار مهمات خوشه‌ای پخش شده در آن، هزاران شهروند غیرنظامی در سالیان آینده و حتی پس از پایان جنگ اوکراین، جان خود را از دست خواهند داد.

0 Comments