جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

تلاش ناموفق و نقش ناکارآمد فرانسه در جنگ اوکراین

شورای راهبری آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسایل بین الملل با بیان اینکه اتحادیه اروپا همه تلاش های دیپلماتیک یک سال گذشته خود را وقف حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه کرده، اما نتیجه مطلوب نگرفته است، گفت: فرانسه به عنوان یک قدرت برتر و بلندپرواز اتحادیه اروپا، تاکنون در یافتن راه حلی برای برقراری صلح بین اوکراین و روسیه ناکام مانده است.

مسعود شکوری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: فرانسه خود را به عنوان مقتدرترین قدرت نظامی اروپا می داند که به سلاح های هسته ای مجهز و دارای کرسی دائمی در شورای امنیت سازمان ملل است، اما تاکنون از ارائه راه حلی که بتواند به توقف درگیری ها در اوکراین بینجامد عاجز مانده است. این موضوع در سفر اخیر مکرون به چین برجسته شد، زیرا مکرون با اذعان به اینکه تنها پکن قدرت کافی برای تأثیرگذاری بر هر دو طرف جنگ برای پایان دادن به درگیری در اوکراین را دارد، از رییس جمهور چین خواست به توقف جنگ در اوکراین کمک کند. پیش از سفر به چین مکرون در چندین نوبت تلاش کرده بود که در تعاملات خود با پوتین راه حلی برای خاتمه جنگ در اوکراین پیدا کند، اما به نظر می رسد فرانسه به رغم ظرفیت های بالقوه سیاسی و نظامی خود، در این مسیر ناکام مانده است.

این کارشناس مسایل بین الملل در پاسخ به پرسشی درباره نقش فرانسه در جنگ اوکراین گفت: فرانسه تاکنون در حوزه سیاسی و دیپلماتیک آنگونه که انتظار می رفت دستاوردی نداشته و به همین دلیل به حوزه کمک نظامی به اوکراین روی آورده است.

وی افزود: فرانسه با وجود هشدار مسکو نسبت به عدم مداخله کشورهای عضو ناتو در جنگ اوکراین، در حال آموزش نیروهای نظامی اوکراین در جنگ با روسیه است و تاکنون تجهیزات نظامی مانند موشک های ضد هوایی میسترال، موشک‌های ضد تانک میلان، توپ سزار و مهمات دیگر در اختیار اوکراین قرار داده است. به گفته وزیر دفاع فرانسه، این کشور ۱۸ عراده توپ سزار به اوکراین تحویل داده و قرار است شش عراده دیگر نیز به کی‌یف تحویل داده شود. درهمین حال پاریس سرگرم بررسی تحویل موشک های زمین به زمین به اوکراین نیز است. این موشک ها موشک های کوتاه برد ضد هوایی کروتال هستند که توانایی رهگیری و زدن موشک ها و هواپیماها در ارتفاع پایین را دارند.

شکوری گفت: در عین حال، کمک ها و حمایت های نظامی فرانسه به اوکراین در حد انتظارات از فرانسه به عنوان یک کشور پیشرو در اتحادیه اروپا نبوده است، زیرا فرانسه به عنوان هفتمین قدرت نظامی جهان و نخستین در اروپا، سومین صادرکننده سلاح در جهان پس از ایالات متحده و روسیه و نیز دومین قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا تاکنون تنها تسلیحاتی به ارزش ۲۳۳ میلیون یورو به اوکراین اهدا کرده و در مقایسه با کمک  40 میلیارد یورویی آمریکا به اوکراین، از نظر ارزش ارسال محموله تسلیحاتی به اوکراین در جایگاه یازدهم قرار دارد.

وی افزود: هر چند که نزدیک به نیمی از مجموع کمک‌ها به اوکراین از سوی آمریکا بوده، ولی متحدان اروپایی اوکراین، یعنی بریتانیا با ۴ میلیارد یورو، لهستان با 8/1(یک ممیز هشت) میلیارد یورو و آلمان با 2/1(یک ممیز دو) میلیارد یورو فاصله معناداری را با فرانسه دارند.

0 Comments