جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ضیافت شام بایدن با شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید»

ضیافت پر زرق و برق بایدن با خبرنگاران در هتل هیلتون واشنگتن، با تجمع مخالفان ضد جنگ غزه همراه شد که گاهی میهمانان را همراهی می‌کردند و شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید» سر می‌دادند. بایدن اما از مسیر دیگری به مراسم رسید و سخنی هم از جنایات رژیم صهیونیستی بر زبان نیاورد.

تحولات اوکراین| توقع غرب از کی‌یف بعد از ارائه کمک نظامی

تلاش زلنسکی برای دریافت 7 سیستم پاتریوت از غرب، تسلیحات جدید غربی هدف حملات روسیه، کمک 100 میلیون دلاری استرالیا به اوکراین، قول لندن برای 10 سال حمایت از کی‌یف، مشکل جدی اجرای بسیج در اوکراین و نقض حریم هوایی بلاروس، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.

Loading

تلاش ناموفق و نقش ناکارآمد فرانسه در جنگ اوکراین

شورای راهبری آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسایل بین الملل با بیان اینکه اتحادیه اروپا همه تلاش های دیپلماتیک یک سال گذشته خود را وقف حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه کرده، اما نتیجه مطلوب نگرفته است، گفت: فرانسه به عنوان یک قدرت برتر و بلندپرواز اتحادیه اروپا، تاکنون در یافتن راه حلی برای برقراری صلح بین اوکراین و روسیه ناکام مانده است.

مسعود شکوری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: فرانسه خود را به عنوان مقتدرترین قدرت نظامی اروپا می داند که به سلاح های هسته ای مجهز و دارای کرسی دائمی در شورای امنیت سازمان ملل است، اما تاکنون از ارائه راه حلی که بتواند به توقف درگیری ها در اوکراین بینجامد عاجز مانده است. این موضوع در سفر اخیر مکرون به چین برجسته شد، زیرا مکرون با اذعان به اینکه تنها پکن قدرت کافی برای تأثیرگذاری بر هر دو طرف جنگ برای پایان دادن به درگیری در اوکراین را دارد، از رییس جمهور چین خواست به توقف جنگ در اوکراین کمک کند. پیش از سفر به چین مکرون در چندین نوبت تلاش کرده بود که در تعاملات خود با پوتین راه حلی برای خاتمه جنگ در اوکراین پیدا کند، اما به نظر می رسد فرانسه به رغم ظرفیت های بالقوه سیاسی و نظامی خود، در این مسیر ناکام مانده است.

این کارشناس مسایل بین الملل در پاسخ به پرسشی درباره نقش فرانسه در جنگ اوکراین گفت: فرانسه تاکنون در حوزه سیاسی و دیپلماتیک آنگونه که انتظار می رفت دستاوردی نداشته و به همین دلیل به حوزه کمک نظامی به اوکراین روی آورده است.

وی افزود: فرانسه با وجود هشدار مسکو نسبت به عدم مداخله کشورهای عضو ناتو در جنگ اوکراین، در حال آموزش نیروهای نظامی اوکراین در جنگ با روسیه است و تاکنون تجهیزات نظامی مانند موشک های ضد هوایی میسترال، موشک‌های ضد تانک میلان، توپ سزار و مهمات دیگر در اختیار اوکراین قرار داده است. به گفته وزیر دفاع فرانسه، این کشور ۱۸ عراده توپ سزار به اوکراین تحویل داده و قرار است شش عراده دیگر نیز به کی‌یف تحویل داده شود. درهمین حال پاریس سرگرم بررسی تحویل موشک های زمین به زمین به اوکراین نیز است. این موشک ها موشک های کوتاه برد ضد هوایی کروتال هستند که توانایی رهگیری و زدن موشک ها و هواپیماها در ارتفاع پایین را دارند.

شکوری گفت: در عین حال، کمک ها و حمایت های نظامی فرانسه به اوکراین در حد انتظارات از فرانسه به عنوان یک کشور پیشرو در اتحادیه اروپا نبوده است، زیرا فرانسه به عنوان هفتمین قدرت نظامی جهان و نخستین در اروپا، سومین صادرکننده سلاح در جهان پس از ایالات متحده و روسیه و نیز دومین قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا تاکنون تنها تسلیحاتی به ارزش ۲۳۳ میلیون یورو به اوکراین اهدا کرده و در مقایسه با کمک  40 میلیارد یورویی آمریکا به اوکراین، از نظر ارزش ارسال محموله تسلیحاتی به اوکراین در جایگاه یازدهم قرار دارد.

وی افزود: هر چند که نزدیک به نیمی از مجموع کمک‌ها به اوکراین از سوی آمریکا بوده، ولی متحدان اروپایی اوکراین، یعنی بریتانیا با ۴ میلیارد یورو، لهستان با 8/1(یک ممیز هشت) میلیارد یورو و آلمان با 2/1(یک ممیز دو) میلیارد یورو فاصله معناداری را با فرانسه دارند.

0 Comments