جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

Loading

پیامدهای همکاری مسکو و ریاض برای فروش نفت روسیه

۱۴۰۲/۰۲/۱۳ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی با بیان اینکه بعد از جنگ اوکراین، در خطوط جهانی انتقال انرژی تغییر مسیری ایجاد شده است، گفت: با ادامه تغییر مسیرهای تجارت نفت روسیه، هند و چین به عنوان شرکای تجاری استراتژیک برای مسکو شناخته می‌شوند و این تحولی است،که در سایه کاهش نفوذ آمریکا در میان متحدان کلیدی خود در خاورمیانه رقم خورده است.

مهدی شاپوری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به افزایش بی‌سابقه خرید نفت خام روسیه از سوی امارات و عربستان، تصریح کرد: برای صادرات نفت روسیه محدودیت‌هایی از سوی غرب اعمال شده، اما این صادرات ممنوع نشده است و تحریم کاملی وضع نکرده‌اند. مثلا نفتی که روسیه از طریق دریا صادر می‌کند، نباید بالای 60 دلار خریده شود، در این صورت شرکت خریدار مورد تحریم قرارمی گیرد. شرکت‌های بیمه غربی نیز نمی‌توانند در این مورد همکاری داشته باشند.

وی با بیان اینکه محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ایجاد شده برای فروش نفت روسیه از سوی غرب، مانند محدودیت‌های اعمال شده علیه نفت ایران نیست، گفت: در شرایطی که روس‌ها بازار اروپا را به عنوان مهم‌ترین بازارشان از دست داده‌اند، گاز و نفت‌شان را با تخفیف‌های بسیار بالایی می‌فروشند. تحت تاثیر این شرایط، واردات چین از روسیه به شدت افزایش داشته است. هند تا دوسال پیش به دلیل به صرفه نبودن حمل و نقل، واردات بسیار کمی از روسیه داشت، اما اکنون به دلیل افزایش قیمت نفت در این مدت و تخفیفی که روسیه روی نفت خود می‌دهد، واردات نفت روسیه برایش بسیار به صرفه است و خرید نفتش از روسیه چندین برابر افزایش یافته است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: تحت تاثیر محدودیت‌هایی که برای روسیه ایجاد شده، هر کشوری به شکلی در راستای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کند؛ ما در این رابطه شاهد سود سرشار عربستان، امارات و ترکیه هستیم؛ همانطور که صادرات کالای ترکیه به روسیه نیز در این مدت به دوبرابر افزایش یافته است. روس‌ها امکان فراوانی برای تجارت با امارات دارند، از سوی دیگر صادرات نفت روسیه به امارات در سال ۲۰۲۲، به رکورد ۶۰ میلیون بشکه رسید که در مقایسه با سال پیش از آن، افزایش سه برابری داشت.

شاپوری با بیان اینکه امارات از فرصت تحریم ایران و روسیه در سال‌های گذشته بسیار استفاده کرده است، افزود: عربستان نیز از خرید نفت ارزان روسیه بسیار بهره برده و به لحاظ اقتصادی برای آن‌ها بسیار مقرون به صرفه بوده است. کشورهای غربی تا زمانی که محدودیت‌ها توسط دیگر کشورها رعایت شود، مشکلی ایجاد نمی‌کنند؛ کما اینکه شرکت‌های خصوصی آن‌ها نیز با رعایت محدودیت‌های اعمال شده، مشکلی با تجارت نفت و گاز روسیه ندارند.

به گفته این کارشناس مسائل بین‌الملل، غرب و خصوصا اروپا تحریم‌های مضاعفی علیه روسیه اعمال کرده‌اند، اما در کل اگر کشوری سقف ایجاد شده توسط گروه هفت را رعایت کند، تحریم نمی‌شود. بنابراین برای کشوری مانند عربستان بسیار به صرفه است که نفت ارزان روسیه را بخرد و نفت خود را گران بفروشد. روسیه اکنون حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز سوخت به عربستان می‌فرستد، در حالی که پیش از آغاز جنگ این رقم تقریبا صفر بود.

این عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی با بیان اینکه بعد از جنگ اوکراین، در خطوط جهانی انتقال انرژی تغییر مسیری ایجاد شده است، تاکید کرد: تحول اساسی در حوزه توزیع و انتقال انرژی در جهان رخ داده است. روسیه در حال پیدا کردن بازارهای جدید است و در بازار خاکستری ایران نیز فعالیت می‌کند. اکنون تولیدکنندگان بزرگ نفت خاورمیانه به خریداران نفت روسیه تبدیل شده‌اند.

وی گفت: غرب درخصوص اعمال فشار علیه روسیه به تمام اهدافش نرسید، اما توانست بخشی از اهدافش را محقق کند. آن‌ها به دنبال این بودند که از درآمدهای روسیه بکاهند که این کار انجام شد. اکنون روسیه نفتش را زیر قیمت جهانی می‌فروشد و در ماه‌های اخیر درآمد نفتی روسیه نسبت به سال گذشته، حدود 50درصد کاهش داشته است، اما در هر حال خودشان نیز متضرر شده‌اند.

شاپوری اضافه کرد: اروپا می‌توانست نفت و گاز خود را با شرایط بسیار ارزان‌تر و راحت‌تری تهیه کند. قابل انکار نیست که آن‌ها هم زیان اعمال تحریم را متحمل شده‌اند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درخصوص پیامدهای تغییر مسیر خطوط انرژی جهانی، خاطرنشان کرد: در سطح جهانی کشورهایی از جمله آمریکا از این رویداد منافعی به دست آوردند. این کشور توانست تاحدودی جای خالی روسیه را در اروپا پر کند و صادرات انرژی این کشور به اروپا به شدت افزایش یافت.

وی چین را از دیگر کشورهای منتفع از تغییر خطوط انرژی جهانی برشمرد و گفت: روسیه با از دست دادن بازار غرب، تلاش کرد تا جای ممکن بر بازار شرق مسلط شود. پکن اکنون نه تنها با شرایط مناسب و تخفیف بسیار زیادی نفت و گاز روسیه را می‌خرد، بلکه برای خرید نفت دیگر کشورها نیز تحت تاثیر شرایط تخفیفی اعمال شده توسط روسیه تخفیف بیشتری می‌گیرند. به نسبت اقتصادهای اروپایی، اکنون شرکت‌های چینی از مزیت‌های بیشتری برخوردار شده‌اند. هند نیز چنین شرایطی دارد. در واقع هند سومین کشوری است که سود زیادی به دست آورد، روسیه برای آن‌ها اکنون جای عراق و عربستان را گرفته است.

شاپوری یادآورشد: کشورهای منطقه خاورمیانه که توانستند نفت صادر کنند نیز به واسطه افزایش قیمت نفت، به درآمدهای زیادی دست یافتند. تا جایی که عربستان در سال گذشته یکی از بالاترین رشدهای اقتصادی جهان را به خود اختصاص دارد.

این عضو هیات علمی پِژوهشگاه مطالعات راهبردی تاکید کرد: اکنون با ادامه تغییر مسیرهای تجارت نفت روسیه، هند و چین به عنوان شرکای تجاری استراتژیک برای روسیه شناخته می‌شوند. تحولی که در سایه کاهش نفوذ آمریکا در میان متحدان کلیدی خود در خاورمیانه رقم خورده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *