جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

واکاوی بیانیه چین درخصوص جنگ اوکراین و انگیزه‌های پکن

۱۴۰۱/۱۲/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه بیانیه چین فاقد پیشنهاد مشخصی برای مبادله امتیاز بین دو طرف درگیر در جنگ اوکراین و گشایش روزنه‌ای به روی صلح بوده، صرفا خواستار آغاز مذاکرات بود، گفت: در جریان جنگ اوکراین، چین با خرید انرژی ارزان قیمت از روسیه و افزایش ذخایر انرژی، نه تنها برای اولین بار به صادرکننده انرژی تبدیل شده، بلکه از قدرت چانه زنی بیشتر در برابر سایر صادرکنندگان انرژی به چین هم برخوردار شده است.

عفیفه عابدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ارائه طرحی از سوی چین برای ایجاد صلح میان روسیه و اوکراین، خاطرنشان کرد: طرح چین برای پایان جنگ اوکراین را باید از دو منظر تحلیل کرد. به لحاظ مفاد، این طرح بیشتر شبیه یک بیانیه سیاسی است و فرمول ویژه‌ای را برای صلح ارایه نمی کند. از لحاظ زمینه و شرایط ارایه طرح نیز نکته قابل توجه، همزمان بودن ارایه این پیشنهاد با جنگ تبلیغاتی غرب علیه مشارکت چین در جنگ اوکراین است. حتی در این میان تقارن آن با اولین سالگرد حمله روسیه به اوکراین نیز اهمیت قابل توجهی ندارد.

وی ضمن تشریح مفاد طرح صلحی که از سوی چین ارائه شده است، ادامه داد: چین در بیانیه ۱۲بندی خود سعی کرده است با ذکر مواردی چون احترام به حاکمیت همه کشورها، پایان دادن به تحریمهای یک جانبه، ازسرگیری مذاکرات صلح، ادامه زنجیره تامین کالاها و غلات، تضمین ایمنی نیروگاه‌های هسته ای، برخی ملاحظات دو طرف، روسیه و اوکراین، را بیان کند.

این پژوهشگر پژوهشکده مجمع تشخیص در عین حال گفت: اما واقعیت این است که این متن، بیانیه است و طرحی مبتنی بر فرمول قابل توجه که روزنه‌ای به روی صلح بگشاید، ندارد. باید در نظر داشت، برای حل هر بحران، به ویژه بحرانی در سطح جنگ اوکراین، باید مکانیزم مشخصی برای مبادله امتیاز بین دو طرف بحران ارایه شود. اما بیانیه چین فاقد پیشنهاد مشخصی برای این هدف بوده و صرفا خواستار آغاز مذاکرات صلح است.

عابدی با تاکید بر اینکه برای کشف انگیزه‌ها و اهداف واقعی چین از ارایه بیانیه صلح در اوکراین، باید منافع چین را تحلیل کرد، توضیح داد: درمجموع جنگ اوکراین از ابعاد گوناگون فرصتها و منافعی برای پکن تامین کرده است. جنگ اوکراین با درگیرکردن واشنگتن در شرق اروپا، موجب کاهش تمرکز آمریکا بر شرق آسیا شده است. هر چند آمریکا در این فاصله تحرکاتی درباره تایوان داشته، اما نسبت به تشدید تنش با چین احتیاطهایی را مدنظرداشته است.

وی با یادآوری اینکه جنگ اوکراین قدرت آمریکا در سایر حوزه‌های سیاسی – امنیتی را هم به چالش کشیده است، اضافه کرد: پس از جنگ اوکراین ادبیات تغییر نظم جهانی و تبدیل چین به ابرقدرت جدید تقویت شده است. هر چند چین با این ابرازنظرها با صبر و احتیاط برخورد کرده است. از سوی دیگر افزایش تحریمهای اقتصادی علیه روسیه، موجب کاهش قدرت چانه زنی مسکو در برابر پکن در موضوعات نیز مختلف شده است.

این تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه چین در این بیانیه نسبت به سیاسی کاری در اقتصاد جهان و استفاده از آن به عنوان یک سلاح هشدار داده است، خاطرنشان کرد: در جریان جنگ اوکراین، چین با خرید انرژی ارزان قیمت از روسیه و افزایش ذخایر انرژی، نه تنها برای اولین بار به صادرکننده انرژی تبدیل شده، بلکه از قدرت چانه زنی بیشتر در برابر سایر صادرکنندگان انرژی به چین هم برخوردار شده است. همزمان با درگیر بودن آمریکا و روسیه در جنگ اوکراین، چین مناسبات سیاسی و اقتصادی خود با سایر بازیگران ثروتمند مانند کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را توسعه بیشتری بخشیده است.

این پژوهشگر پژوهشکده مجمع تشخیص با تاکید براینکه از ابتدا رفتارهای روسیه دربرابر تهدید گسترش ناتو، بازدارنده بوده است، گفت: اکنون نیز روسیه تمایل بیشتری دارد برای اینکه در میز مذاکرات جنگ را به پایان برساند؛ به همین دلیل هم مقامات این کشور با وجود عدم ارائه مکانیسم ویژه‌ای برای مبادله امتیاز، از طرح صلح پکن، استقبال کردند.

عابدی ضمن اشاره به مواضع مقامات آمریکایی در رابطه با طرح چین، خصوصا مخالفت جو بایدن با این طرح، که آن را به نفع روسیه ارزیابی کرده بود، اظهارداشت: واشنگتن چین را فاقد اعتبار بین‌المللی لازم به منظور ایفای نقش میانجی در جنگ میان روسیه و اوکراین خواند. این کشور هم با انگیزه‌ها و اهداف متفاوتی تمایلی به پایان یافتن جنگ اوکراین ندارد. این کشور تمایل دارد جنگ اوکراین به باتلاقی برای روسیه و حتی سایر بازیگران مخالف یا منتقد آمریکا تبدیل شود، اما در عین حال این جنگ به فرصتی برای افزایش قدرت چین تبدیل نگردد.

وی ادامه داد: در واقع متهم کردن چین به حمایت از روسیه در جنگ اوکراین نیز با همین هدف انجام می‌شود. با این حال پکن همچنان از دادن پاسخ مستقیم و وارد چالش لفظی و تدافعی شدن در برابر آمریکا خودداری می‌کند و بیانیه صلح چین برای جنگ اوکراین را هم باید در همین راستا تحلیل کرد.

این کارشناس مسائل روسیه با اشاره به اظهارات مقامات اوکراینی که طرح صلح پیشنهادی چین برای جنگ روسیه و اوکراین را «طرح صلح» عنوان نکرده بودند و آن را صرفا طرحی برای متوقف کردن جنگ ارزیابی کردند، تاکید کرد: تا زمانی که واشنگتن اراده‌ای برای پایان جنگ اوکراین نداشته باشد، پایان این جنگ بعید است، حتی اگر تغییر شگرفی در کی یف رخ دهد. سال آینده اوکراین شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود و حتی اگر از سوی رئیس جمهور فعلی یا رئیس جمهور آتی این کشور راهی برای حل و فصل اختلافات ایجاد شود، منوط به موافقت آمریکا با آن می‌باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *