جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

بررسی علل و چشم انداز ناآرامی‌ها در پرو

۱۴۰۱/۱۱/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه پرو اکنون به نماد تقابل راستگرایی و چپ‌گرایی در منطقه آمریکای لاتین تبدیل شده است و این تقابل خود را با قدرت نشان می‌دهد، گفت: آنچه در پرو در حال وقوع است با سرنوشت موج جدید چپ گرایی که در منطقه مجددا روی کار آمده، گره خورده و سیاستمداران اجازه نمی دهند شخصیت سوسیالیستی در این کشور روی کار بیاید.

دکتر الهه نوری غلامی زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تحولات سیاسی اخیر در پرو تصریح کرد: این کشور جزء کشورهای پیش برنده سیاست‌های اجماع واشنگتنی ارزیابی می‌شد و در دوره «فوجیموری»، علاوه بر تحولاتی که با سیاست‌های نئولیبرال و خصوصی سازی در منطقه پیش می‌رفت، تحولاتی مانند منحل شدن کنگره را تجربه کرد. در آن دوره، با تحولات پرو، نهایتا فوجیموری به ژاپن گریخت. در دوره جدید، «پدرو کاستیلو» به عنوان فردی چپ گرا از میان اقشار روستایی و کم درآمد روی کار آمد. او با نامزدهایی رقابت کرد که جزء متفکرین اجماع واشنگتنی منطقه بودند.

وی افزود: طبیعی است که کاستیلو، در رقابت با این افراد و در محافل سیاسی کشوری که عمدتا سیاست‌های راست گرایانه و نئولیبرالی داشت از چندان جایگاه محکمی برخوردار نبود و تنها خاستگاه و موقعیت مردمی و سوسیالیستی اش او را پیش می‌برد. از همان ابتدای روی کار آمدن او، به طور مکرر در محافل سیاسی علیه او هجمه هایی وجود داشت و بارها سخن از مخالفت با طرح‌های دولت و استیضاح او مطرح بود.

استادیار گروه مطالعات آمریکا دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: کاستیلو در مواجهه با این جو حاکم در ساختار سیاسی پرو، دستور داد کنگره منحل شود و مجددا در این باره تصمیم سازی شود، این مسئله برای مردم و محافل سیاسی، یادآور اقدامات فوجیموری بود و حامیانش معتقد بودند با انحلال کنگره، کشور به سمت دیکتاتوری خواهد رفت. درواقع او میان حامیان فوجیموری محبوب نبود و با این اقدام پایگاه حمایتی خود را میان مخالفان فوجیموری نیز از دست داد.

نوری با بیان اینکه رسانه‌ها عنوان کردند که کاستیلو علیه خود کودتا کرده است، ادامه داد: در واقع، جو سیاسی کشور، او را در شرایطی قرارداد که تصمیماتی بگیرد که به چنین کشمکش‌های سیاسی منجر شود. کنگره پرو دسامبر سال گذشته طی نشستی پدرو کاستیلو را از مقام خود برکنار کرد. کاستیلو پس از صدور فرمان انحلال کنگره و تشکیل کابینه فوق العاده ملی بازداشت شد و در نهایت به مکزیک گریخت. با روی کار آمدن «دینا بولوارته» که پیش از این نخست وزیر دولت «کاستیلو» بود شاهد تداوم ناآرامی‌ها در این کشور هستیم.

وی با تاکید بر اینکه اقشار مردم همچنان خواهان حضور رئیس جمهور خود بودند و این شرایط را محافل سیاسی برای «کاستیلو» رقم زدند، اضافه کرد: این وضعیت باعث بروز آشوب و کشمکش در پرو شده و تظاهرکنندگان خواهان استعفای بولوارته و برگزاری انتخابات مجدد هستند. البته تعدادی از وزرا نیز با بیان اینکه روزشمار پایان دولت بولوآرته آغاز شده است، استعفا داده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد در شرایط کنونی پرو سیاستمداران اجازه نمی دهند شخصیت سوسیالیستی روی کار بیاید.

این تحلیلگر مسائل آمریکا با اشاره به مخالفت‌های بولوآرته در برابر پیشنهاد اصلاحات در قانون اساسی، یادآور شد: با اینکه بولوارته به خاطر کشته شدگان در تظاهرات علیه دولتش عذرخواهی کرد، اما هیچ یک از مطالبات معترضان اعم از استعفا و یا تشکیل مجلس موسسان قانون اساسی را نپذیرفت. پرو اکنون به نماد تقابل راستگرایی و چپ گرایی در منطقه آمریکای لاتین تبدیل شده است و این تقابل خود را با قدرت نشان می‌دهد. آمریکای لاتین چه در گذشته استعماری خود و چه اکنون که تحت استثمار ایالات متحده است، همواره از سیاست‌های غرب لطمه خورده است. به نظر می‌رسد آنچه در پرو در حال وقوع است با سرنوشت موج جدید چپ گرایی که در منطقه مجددا روی کار آمده گره خورده باشد.

نوری توضیح داد: چپ گرایان دوره پیش که به لحاظ تدابیر سیاستی بسیار خوب عمل می‌کردند مورد استقبال جامعه آمریکای لاتین و جامعه بین‌الملل قرار داشتند. آن‌ها در مقطعی ایفای نقش می‌کردند که مواد خام بازار خوبی داشت، اما اکنون موج چپ گرایی منطقه شرایط متفاوتی طی می‌کند، تحولات جهانی در آن تاثیر گذاشته و در واقع مباحث اقتصادی و پیامدهای کرونا، بیکاری و فقر فزاینده ناشی از آن کشورها را به سمت چپ گرایان برده است. با اینکه بخشی از توفیق موج جدید، به تحولات داخلی گره خورده، اما بخش مهمی از آن به تحولات جامعه جهانی مرتبط شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به مباحثی مانند رویارویی شرق و غرب، پیامدهای جنگ اوکراین، بیکاری، بحران انرژی، تورم به عنوان دغدغه‌های جامعه بین‌الملل و تاثیر آن بر جامعه آمریکای لاتین که تجربه فقر و بیکاری را از دهه‌ها قبل دارد، افزود: پرو در شرایط فعلی از یک سو آوردگاه سیاست‌های نئولیبرالی و آنچه غرب در آمریکای لاتین به دنبال آن است و از سوی دیگر چپ گرایی معتقد به آمریکای لاتین برای آمریکای لاتین، نیز به دنبال آرمان‌های خود است. از این رو است که در شرایط فعلی تحولات پرو بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: معادلات جهانی بسیار پیچیده شده است. تا پیش از این ایدئولوژی‌های سیاسی تعیین کننده رویکردهای سیاستگذاران بود، اما بعد از کرونا، به دلیل مسائل اقتصادی، سیاستگذاران برای حفظ جایگاه مردمی خود شرایط پیچیده‌تری دارند. اکنون دولت غربگرای پرو که ماه پیش به دلیل ادامه اعتراضات خشونت‌آمیز در واکنش به برکناری «پدرو کاستیلو» از ریاست جمهوری، 30 روز وضعیت فوق العاده امنیتی اعلام کرده بود، مجددا برای 30 روز دیگر وضعیت فوق‌العاده را در شهر «لیما»، پایتخت این کشور و سه منطقه دیگر برقرار کرده است. باید دید سیاستگذاران پرو تن به خواسته به حق بخشی از جامعه که خواهان برگزاری انتخابات مجدد هستند می‌دهند یا خیر.

وی با تشریح پیامدهای مداخلات خارجی در تحولات پرو نیز گفت: منطقه آمریکای لاتین به سمت چپ گرایی رفته و «پدرو کاستیلو» نیز به دولت غرب ستیز مکزیک پناهنده شده است. این در حالی است که آمریکا به شدت به لحاظ رسانه‌ای بر تحولات پرو مانور می‌دهد و تلاش دارد سمت و سویی به اعتراضات داده باشد. مداخلات خارجی و تقابل غرب و شرق بسیار در سیر تحولات پرو تاثیرگذار بوده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *