جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

علل و پیامدهای مسدود شدن گذرگاه لاچین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند و موازین بین‌المللی را رعایت کنند، گفت: آنچه با مسدود شدن گذرگاه لاچین رخ داده است، خلاف موازین حقوق بین‌الملل است. باید از جمهوری آذربایجان خواسته شود محدودیت‌ها را لغو کند و در عین حال ابهامات موافقت نامه مسکو که با حضور روسیه و میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان امضا شد، روشن شود، در غیر این صورت همواره امکان درگیری و اختلاف وجود دارد.

محسن پاک آیین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به انسداد گذرگاه لاچین از سوی جمهوری آذربایجان که انتقادات و نارضایتی ارمنستان را به همراه داشته است، تصریح کرد: گذرگاه لاچین، مسیری است که قره باغ را به ارمنستان متصل می‌کند و این گذرگاه تنها راه خروجی قره باغ به ارمنستان است که معمولا امکانات غذایی، رفاهی و معیشتی به قره باغ منتقل می‌شود و در صورتی که این گذرگاه بسته شود، عملا ارامنه این منطقه در محاصره اقتصادی قرارمی گیرند و چنانچه این اقدام طولانی شود، منجر به فاجعه‌ای انسانی خواهد شد.

وی با بیان اینکه این مسئله، خصوصا در زمینه حمل و نقل دارو و غذا در فصل زمستان بسیار اهمیت دارد، افزود: ارمنستان اعلام می‌کند، جمهوری آذربایجان گذرگاه لاچین را به طور کامل بسته است، اما طرف آذری تاکید دارد که این گذرگاه بسته نیست و تنها در مواردی محدودیت‌هایی ایجاد شده و ادعا دارد که ارمنستان از این مناطق مواد معدنی قاچاق می‌کند.

سفیر پیشین کشورمان در باکو گفت: واقعیت این است که در حال حاضر ارامنه قره باغ در تنگنا قرارگرفته‌اند، این شرایط ممکن است به واسطه انسداد کامل لاچین و یا ایجاد محدودیت برای تردد ارامنه قره باغ به ارمنستان و بالعکس باشد. در هر صورت این شرایط، وضعیت خوبی نیست و این اقدامات خلاف موازین حقوق بشر است و در نتیجه آن جمعی از انسان‌های بیگناه در معرض خطر و آسیب قرار گرفته‌اند.

پاک آیین با اشاره به نقش بازیگران منطقه‌ای و سازمان‌های بین‌المللی ادامه داد: باید از جمهوری آذربایجان خواسته شود محدودیت‌ها را لغو کند و در عین حال این حق را دارد که بر معادن این منطقه نظارت کند. جلوگیری از سوء استفاده از معادن، نباید بهانه‌ای برای بسته شدن گذرگاه شود. منطقه لاچین متعلق به جمهوری آذربایجان است و حق اعمال حاکمیت بر این مناطق را دارد و اگر ادعای قاچاق مواد معدنی درست باشد، به راحتی می‌تواند از این اقدام جلوگیری کند.

وی با یادآوری اینکه این ارامنه اتباع جمهوری آذربایجان هستند و نباید در معرض خطر قرارگیرند، درخصوص اهداف باکو از مسدود کردن دالان لاچین، خاطرنشان کرد: احتمال می‌رود به دلیل بازنشدن دالان زنگزور، جمهوری آذربایجان به دنبال عملی متقابل بوده که دالان لاچین را مسدود کند؛ در حالی که ایروان اعلام کرده آمادگی دارد دالان زنگزور را مشروط بر اینکه تعلق آن به تمامیت ارضی ارمنستان حفظ شود، باز کند. در هر حال، این دالان در استان سیونیک ارمنستان قراردارد و جزء تمامیت ارضی این کشور شناخته می‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند و موازین بین‌المللی را رعایت کنند، گفت: هم جمهوری ارمنستان باید بپذیرد قره باغ تحت حاکمیت جمهوری آذربایجان است و راه حل مسائل را بر اساس این پذیرش اتخاذ کند و هم جمهوری آذربایجان باید قبول کند دالان سیونیک در داخل ارمنستان است و ایروان حق اعمال حاکمیت بر آن را دارد.

پاک آیین با بیان اینکه در این میان نباید تحریکات ترکیه و رژیم صهیونیستی را نادیده گرفت، افزود: ترکیه که بیش از صدسال است با ارمنستان اختلاف دارد، علاقمند به بهبود روابط این کشور با جمهوری آذربایجان نیست و وجود جنگ، و یا حداقل نه جنگ نه صلح برای آن‌ها مطلوب است. رژیم صهیونیستی هم که فروشنده سلاح با باکو است و همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی با ارمنستان دارد علاقه مند به پایان این تنش نیست؛ چراکه منافع خود را از دست می‌دهد.

وی گفت: تلاش‌های ایران و روسیه به عنوان اقدام مشترک میانجی‌گرانه می‌تواند کمک کند تا اختلافات میان دو کشور کاهش یابد تا وضعیت بهتری در منطقه ایجاد شود.

سفیر پیشین کشورمان در جمهوری آذربایجان با اشاره به مذاکرات انجام شده در روزهای گذشته میان روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان، به تشریح مواضع تهران و مسکو نسبت به ضرورت عدم تغییر ژئوپلیتیک منطقه و توجه به خطوط قرمز آن‌ها پرداخت و ادامه داد: تا زمانی که مذاکره میان ایروان و باکو ادامه یابد، طرفین به دنبال حل مشکل از مسیر نظامی نباشند و خطر تهدید مرزهای جغرافیایی وجود نداشته باشد، ایران و روسیه باید تلاش کنند با میانجی گری مشکلات آن‌ها را کاهش دهند. اما اگر قرار شد مسیر نظامی طی شود و مرزهای جرافیایی دستخوش تغییر شوند که در شرایط فعلی بعید به نظر می‌رسد، در آن صورت اتخاذ تصمیمات دیگری باید مد نظر قرار گیرد.

پاک آیین تاکید کرد: اینکه ارمنستان با عدول از تمامیت ارضی خود، دالان سیونیک را به جمهوری آذربایجان واگذار کند نیز بعید به نظر می‌رسد، چرا که در آن صورت ارتباط شمال و جنوب ارمنستان کاملا قطع می‌شود و بخش زیادی از تمامیت ارضی خود را از دست می‌دهد. مقاومتی که ارمنستان می‌کند با این هدف است که تمامیت ارضی خود را از دست ندهد، در عین حال باید تلاش شود ارامنه جمهوری آذربایجان نیز که در قره باغ حضور دارند راهی به خارج داشته باشند، تا بتوانند از این محاصره رها شوند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: باید ابهامات موافقت نامه مسکو که با حضور روسیه و میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان امضا شد حل شود و به طور دقیق روشن شود که دالان زنگزور در تمامیت ارضی کدام کشور است. البته روسها اعلام کرده‌اند این دالان در تمامیت ارضی ارمنستان قراردارد اما باید این مسئله در توافقها لحاظ شود. در عین حال نیز باید قره باغ به جمهوری آذربایجان برگردد و باکو تعهد دهد با حفظ حقوق شهروندی اقلیتهای ارمنی قره باغ ، آن‌ها را مورد احترام قرار دهد و مشکلاتی برایشان ایجاد نشود. در غیر این صورت همواره احتمال اختلاف و بروز درگیری‌های پراکنده وجود دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *