جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

فرانسه برای کاهش تنش‌ در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین

نیویورک – ایرنا- وزارت امور خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم سیاست های تحریمی واشنگتن ، حدود ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و دیگر کشورها را به بهانه  حمایت از مسکو در جنگ با اوکراین تحریم کرد.

فرانسه برای کاهش تنش‌ها در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

سرگیجه بزرگ!

«مقام های اسرائیلی و رسانه های متحدشان، بر این باورند که آنچه در قالب اعتراض علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه در آمریکا و دیگر کشورهای جهان روی می دهد، اعتراضی علیه ایدئولوژی غیرانسانی صهیونیسم نیست بلکه باید آن را اعتراضی علیه آیین یهودیت دانست!»

Loading

رویکرد چین در قبال مبارزه جهانی با تروریسم

۱۴۰۱/۱۰/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا معتقد است: چین می‌داند پس از تحقق توطئه‌های آمریکا علیه کشورهای مستقل، رقیب و منتقد مانند روسیه و ایران، پکن هدف بعدی این توطئه‌ها قرار خواهد گرفت که از طریق هر ابزاری، حتی توسعه ناامنی و ترویج تروریسم پیگیری می‌شوند.

مهدی خورسند در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات سفیر چین در سازمان ملل در خصوص ضرورت مبارزه با تروریسم و انتقاد از استانداردهای دوگانه و برخوردهای گزینشی تصریح کرد: چین تاکید دارد که کشورها باید اراده سیاسی‌شان را در زمینه همکاری ضد تروریسم به حداکثر هم افزایی برسانند، زیرا پیچیدگی شبکه‌های سازمانی، تحرکات مکرر تروریست‌ها و اثرات بسیار زیان‌بار آن فراتر از توان هر کشور یا منطقه‌ای است که بتواند به تنهایی با آن مقابله کند.

وی ضمن تشریح ابعاد انتقادات چین نسبت به رویکرد برخی کشورها در راستای مقابله با تروریسم گفت: پکن هشدار داده است که برخورد سیاسی و ابزاری کردن موضوعات مبارزه با تروریسم و اعمال استانداردهای دوگانه یا رویکرد گزینشی، در نهایت به کشورهایی که چنین رویه‌ای دارند و همچنین دیگر کشورها آسیب می‌رساند و همکاری کلی جهانی برای مبارزه با تروریسم را تضعیف می‌کند.

این تحلیلگر مسائل شرق آسیا ادامه داد: هشدارها و توجه چین نسبت به ضرورت مقابله با تروریسم و مقوله افراط‌گرایی مذهبی به چند مسئله برمی گردد و یکی از دلایل آن این است که پکن در مسیر توسعه، تمرکز خود را بر راهبرد جنوب – جنوب و توسعه روابط با کشورهای درحال توسعه گذاشته است. آن‌ها برای حضور و سرمایه گذاری تقریبا در اکثر کشورهای درحال توسعه طرح‌هایی دارند، اما به دلیل ریشه‌ها و یا فعالیت‌های افراط‌گرایی مذهبی در این کشورها، این طرح‌ها در معرض خطر قرارمی گیرند.

وی توضیح داد: برای نمونه با اینکه پکن سرمایه گذاری کلانی در پاکستان داشت، اما ناآرامی‌های سیاسی در این کشور، برکنارشدن نخست وزیر آن، لغو آتش بس از سوی تحریک طالبان پاکستان با دولت و شدت گرفتن اقدامات تروریستی در مرز افغانستان و پاکستان و همچنین تحرکات گروه‌های تروریستی در افغانستان، از جمله «شاخه خراسان داعش» و «القاعده» که در طول ماه‌ها و هفته‌های گذشته به مرور شدت پیدا کرده است، باعث شده چین در توجیه سرمایه‌گذاری‌های خود با ابهاماتی مواجه باشد.

این کارشناس مسائل شرق آسیا با اشاره به اهمیت حفظ ثبات و امنیت برای سرمایه گذاران گفت: از آنجا که چین منافع زیادی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه دارد، این مسائل را با حساسیت رصد می‌کند. البته آن‌ها در طول چهار دهه گذشته با مقوله تروریسم و افراط گرایی مواجه بوده‌اند. در واقع بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، «شانگهای 5»، اولین نهاد منطقه‌ای بود که توسط چین و با محوریت آن‌ها در سال 1992 و به دلیل دغدغه‌های امنیتی پکن ناشی از نبود حاکمیت مرکزی مقتدر در جمهوری‌های تازه استقلال یافته شوروی شکل گرفت. آن‌ها همواره در معرض ناامنی‌های ناشی از تروریسم بوده‌اند؛ همانطور که شاهد گروگان‌گیری چینی‌ها در هتلی در افغانستان بودیم.

خورسند با اشاره به سرمایه گذاری‌های کلان چین در غرب آسیا و اهمیت ارتقای توانمندی‌های مقابله با در میان این کشورها اضافه کرد: پیگیری راه حل‌های سیاسی برای مسائل مهم، کمک به کشورها برای بهبود وضعیت انسانی خود، بهبود اقتصادی، ریشه‌کنی فقر، آموزش ، اشتغال، جلوگیری از تغذیه نیروهای تروریستی از بی‌ثباتی و کمک به طی کردن مسیر توسعه یافتگی از مسائل مهمی است که چین بر ضرورت توجه کشورهای درحال توسعه به آن تاکید دارد و در واقع توسعه نیافتگی را یکی از عوامل اصلی شکل گیری و رشد نیروهای تروریستی می‌داند. ضمن اینکه چین معتقد است برخی کشورها در مواجهه با تروریسم، محاسبات ژئوپلیتیکی و تعصب ایدئولوژیک را کنار نمی گذارند و همکاریهای عملی برای مبارزه با تروریسم ندارند.

وی با بیان اینکه چین در سال‌های پیش ابتکارهایی مانند «امنیت جهانی» و «ابتکار توسعه جهانی» را مطرح کرده است تا منجر به کنترل افراط گرایی شود، ادامه داد: چند ماه بعد از روی کار آمدن شی جین پینگ، چین تمرکز توسعه‌ای اش را بر ایجاد توازن در مناطق شرقی و غربی خود گذاشت. بال شرقی آن‌ها بسیار توسعه یافته است اما هرچه به سمت غرب می‌رویم، استان‌ها و مردم فقیرتری را می‌بینیم که اتفاقا تحت تاثیر افراط‌گرایی مذهبی قرار گرفته‌اند. پکن به این نتیجه رسیده که با سرکوب و ارعاب نمی تواند مانع جدایی طلبی و افراط‌گرایی در این مناطق شود، بلکه باید با توسعه و اقناع اقتصادی آن‌ها را به حاکمیت مرکزی چین وابسته نگه دارد.

این تحلیلگر مسائل شرق آسیا، گفت: بعد از سال 2013، تمام ابرپروژه‌های ترانزیتی و نفتی و گازی چین به سمت غرب این کشور سوق پیدا کرده است و آن‌ها به دنبال توسعه متوازن هستند. در واقع آن‌ها درکی از درون درخصوص توسعه به دست آورده‌اند و از این مسیر معتقدند توسعه می‌تواند راهی برای مقابله با افراط گرایی و تروریسم باشد.

خورسند با اشاره به ارزیابی‌ها درخصوص برتری موقعیت و قدرت چین نسبت به آمریکا در سالهای آینده، اضافه کرد: با توجه به اینکه چین در آستانه رسیدن به امکان تغییر زمین بازی نظام بین‌الملل است، قاعدتا در مقابل نظم موجود انتقاداتی را مطرح می‌کند. علاوه بر آن ما به طور مکرر شاهد به کارگیری استانداردهای دوگانه در مبارزه با تروریسم از سوی کشورهای غربی و خصوصا آمریکا هستیم. در این راستا، حتی برخی مواضع صرفا با هدف تحت فشار قراردادن کشورهای رقیب و مستقل طرح می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه بعد از جنگ جهانی دوم، نهادهای بین‌المللی به عنوان ابزاری در اختیار آمریکا قرار گرفته‌اند که بتواند به واسطه آن‌ها با برداشت‌های دوگانه از استانداردها مانع توسعه کشورها شود و به آن‌ها آسیب بزند، یادآورشد: چین با انتقاد از این مواضع، به موانعی که آمریکا در مسیر توسعه کشورها ایجاد می‌کند و می‌تواند باعث تشدید تروریسم شود، اشاره دارد. چین می‌داند پس از تحقق توطئه‌های آمریکا علیه کشورهای مستقل، رقیب و منتقد مانند روسیه و ایران، پکن هدف بعدی توطئه‌ها قرار خواهد گرفت که از طریق هر ابزاری، حتی توسعه ناامنی و ترویج تروریسم، اهداف خود را پیش ببرد. در واقع چین بیشتر نگران منافع ملی خود است و نه، مفاهیم عالی که آمریکا در مسیر منافع خود آن‌ها را زیرپا می‌گذارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *