جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کشور‌هایی که برای آمریکا خط و نشان می‌کشند

کشور‌هایی که برای آمریکا خط و نشان می‌کشند

سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی می نویسد: اینکه، همه اعضای دائم بجز، ایالات متحده، رأی به عضویت کامل فلسطین در ملل متحد می‌دهند، موضوع کم اهمیتی نیست، جالب آنکه رأی مثبت چین و روسیه قابل پیش‌بینی به نظر می‌رسد، اما همراهی فرانسه جلب توجه می‌کند.

نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا

تظاهرات محکومیت رژیم صهیونیستی و توقف نسل کشی در غزه به بیش از ۵۸ دانشگاه، موسسه و دانشکده آمریکا راه یافته است، اما تظاهرات در برخی از دانشگاه‌ها قوی‌تر و تاثیرگذار‌تر است.

دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند

سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در واکنش به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا و قطعنامه پارلمان اروپا گفت: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا به دلیل نقض برجام و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال دارد و طلبکار است.

بررسی ریشه‌های جنبش اعتراضی دانشجویان آمریکا علیه اسرائیل به روایت آسوشیتدپرس

تهران- ایرنا- خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با ارائه تحلیلی،‌ تلاش‌های دانشجویی برای توقف سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها به نفع رژیم اسرائیل را به چند دهه قبل برای سرنگونی نظام آپارتایدی حاکم بر آفریقای جنوبی پیوند زده و همکاری دانشگاه‌ها با جنبش تحریم این رژیم را آغاز راهی برای اجرایی شدن هدف یادشده ارزیابی کرد.

Loading

پیامدهای بازگشت نتانیاهو

۱۴۰۱/۰۸/۱۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی اندیشکده جریان در خصوص دلایل پیروزی بنیامین نتانیاهو در انتخابات اخیر رژیم صهیونیستی گفت: «نتانیاهو با ۶۴ کرسی برنده انتخابات شد و جناح مخالف توانست تنها ۵۶ کرسی به دست آورد؛ اما مسئله اساسی این است که پیروزی نتانیاهو در این انتخابات با سوءمدیریت جناح مقابل رقم خورد.»

منصور براتی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «دو حزب از جناح مخالف یعنی جناح یائیر لاپید با فاصله کم زیر حدنصاب رای آوردند؛ به بیان دیگر یکی از دلایل اصلی افزایش آمار نتانیاهو و بلوک او به حد نصاب نرسیدن حزب چپ‌گرای مرتص و حزب عربی بلد بوده است.»

براتی در رابطه با سیاست‌های احتمالی نتانیاهو در قبال ایران نیز گفت: «سیاست‌های نتانیاهو در ارتباط با ایران نسبت به دولت قبلی یعنی دولت یائیر لاپید چند ویژگی دارد؛ در درجه نخست سیاست نخست‌وزیر جدید نسبت به دولت فعلی که روزهای آخرش را سپری می‌کند، یک‌جانبه‌تر است و در درجه دوم میزان هماهنگی نتانیاهو با متحدان غربی‌اش یعنی اروپا و آمریکا بسیار کمتر از دولت فعلی خواهد بود.»

وی ادامه داد: «نتانیاهو اعتقاد کمتری به این امر دارد که سیاست‌هایش در قبال ایران، توسط آمریکا و اروپا تایید شود؛ همچنین بر سر تقابل با ایران نیز خیلی باور به هماهنگی با متحدان غربی‌ تل‌آویو ندارد.»

این پژوهشگر با بیان اینکه نتانیاهو نسبت به لاپید و بنت تلاش بیشتری در ایجاد اجماع بین‌المللی علیه ایران و کلا در مسائل جهانی و منطقه‌ی دارد، افزود: «به نظر می‌رسد در دوره نخست‌وزیری جدید نتانیاهو ترور و حمله سایبری در قبال ایران کمتر در دستورکار قرار خواهد گرفت و بیشتر به محور مقاومت توجه می‌شود.»

پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی درباره ارتباط با اتحادیه اروپا و آمریکا به خصوص دولت جو بایدن نیز توضیح داد: «انتظار می‌رود خیلی رابطه گرمی بین دو طرف به وجود نیاید و به ویژه تا زمانی که بایدن در کاخ سفید است همین وضعیت ادامه پیدا می‌کند.»

به گفته براتی، ارتباط بایدن با بنت و لاپید خیلی بهتر بود تا ارتباطی که در دوره نتانیاهو به وجود خواهد آمد.

وی در رابطه با این مسئله، به به قدرت رسیدن حزب راست افراطی صهیونیسم مذهبی اشاره کرد و گفت: «از هم اکنون گروه‌های یهودی در آمریکا و دولت بایدن و همچنین برخی دولت‌های اروپایی و عربی نسبت به به قدرت رسیدن حزب راست افراطی صهیونیسم مذهبی هشدار داده‌اند. این حزب از متحدان اصلی نتانیاهو است و قرار است برخی وزارت‌خانه‌ها از جمله احتمالا وزارت دفاع به این حزب واگذار شود. این در حالی است که به قدرت رسیدن راست افراطی، همکاری با غرب و کشورهای عربی را تحت‌الشعاع قرار داده و دچار مشکل می‌کند.»

این پژوهشگر اندیشکده جریان در مورد پیگیری توافق ابراهیم، میراث شخص نتانیاهو در دوره جدید هم تشریح کرد: «انتظار می‌رود در دوره نتانیاهو این سیاست با سرعت و شدت بیشتری دنبال شود؛ زیرا این ابتکار را خود نتانیاهو آغاز کرد. همچنین وی در کمپین‌های انتخاباتی وعده داده بود که اگر نخست‌وزیر شود ارتباط رژیم صهیونیستی با عربستان را عادی کند.»

وی افزود: «البته این پیمان بعد از خروج نزدیک به دو سال نتانیاهو از قدرت توسط دولت‌های بنت و لاپید نیز پیگیری شد و سفارت رژیم صهیونیستی در بحرین و امارات در این دوره تاسیس شد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *