جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جولان تانک پیشرفته آمریکایی در خیابان‌های روسیه

نظامیان روس در حال جابه‌جاییِ تانک آبرامز ساخت آمریکا از منطقهٔ عملیاتی به مسکو هستند و قرار است این تانک همراه با برخی غنائم جنگی در منطقه‌ای در مسکو به نمایش گذاشته شود. اوکراین به طور موقت تانک‌های آمریکایی آبرامز را به دلیل نگرانی از پهپادهای روسی از مقدم نبرد عقب کشیده است./فارس

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

Loading

پیامدهای تغییرات سیاسی در دولت عربستان

۱۴۰۱/۰۷/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عربستان با بیان اینکه محمدبن سلمان در عین ولیعهدی، ریاست شورای وزیران را برعهده گرفته و ریاست قوه مجریه عربستان، پادشاهی بعد از پدرش را برای خود تثبیت کرده است، گفت: با توجه به آنچه از ابتدای ولیعهدی بن سلمان گذشته است، قطعا پادشاهی او، نسبت به سایر پادشاهان عربستان متفاوت است.

امین پرتو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به حکم پادشاه عربستان برای اعمال تغییرات در ساختار دولتی این کشور، انتصاب محمد بن سلمان به عنوان رئیس شورای وزیران و ارتقای موقعیت سیاسی فرزندان سلمان، تصریح کرد: عربستان نظام پادشاهی مشروطه نیست که میان حکومت و دولت تفکیکی باشد و رئیس شورای وزیران در واقع رئیس حکومت و قوه مجریه محسوب می‌شود.

وی با یادآوری اینکه بن سلمان در عین ولیعهدی، ریاست شورای وزیران را برعهده گرفته و ریاست قوه مجریه عربستان، پادشاهی بعد از پدرش را برای او تثبیت کرده است، در خصوص همراهی آمریکا با پادشاهی محمدبن سلمان علی رغم قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار مخالف سعودی در خاک ترکیه گفت: در سفر بایدن به عربستان، رئیس جمهور آمریکا نتوانست به خواسته خود نسبت به متقاعد کردن ریاض برای افزایش تولید نفت برسد، ضمن اینکه در این سفر توافق جدیدی برای فروش سلاح امضا نشد و عربستان تنها خواهان اجرای همان توافقات قبلی دریافت سلاح بود. بنابراین بسیاری، این سفر را شکست خورده ارزیابی کردند. علاوه بر آن، ریاض تاکید کرد آمریکا باید روشن کند آیا عربستان را به عنوان متحد می‌پذیرد یا خیر؟

پرتو به گزارش خبرگزاری فرانسه درخصوص درخواست یک قاضی آمریکایی از دولت آمریکا برای روشن شدن وضعیت مصونیت سیاسی بن سلمان و الزام دادگاه‌های آمریکا برای بستن پرونده‌هایش اشاره کرد و ادامه داد: از دید عربستان، آمریکا با وجود قتل‌های متعدد رژیم صهیونیستی، همچنان با رویکردی دوگانه از آن حمایت می‌کند و به هیچ یک از اقدامات غیرقانونی و ضدحقوق بشری این رژیم نمی پردازد، اما به دلیل قتل خاشقچی، پیامدهایی برای عربستان درنظر گرفته است.

وی با بیان اینکه علی رغم برخی تحلیل‌ها که گفته می‌شد، آمریکا به دنبال پادشاهی «بن نایف» در مقابل «بن سلمان»است، کاخ سفید چندان ورودی در این رابطه نداشت و به نظرمی رسد آن‌ها به دنبال دخالت کردن در این خصوص نیستند، اضافه کرد: در پایان سفر بایدن، بن سلمان نیز به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا او توانسته تضمین‌های لازم را از آمریکا برای نپرداختن به قتل خاشقچی بگیرد، پاسخی نداد.

پرتو به تمرکز آمریکا بر چین و روسیه و همچنین مشکلات اروپا درخصوص قیمت بالای انرژی و آینده آن اشاره کرد و گفت: اکنون عربستان با صادرات روزانه حدود 11میلیون بشکه نفت خام، روزی حدود یک میلیارد دلار درآمد دارد؛ در این شرایط برخی از همین کشورها به طمع سرمایه گذاری عربستان و گرفتن امتیازهای اقتصادی افتاده‌اند؛ کمااینکه آلمان نیز تحریم تسلیحاتی را که از سال 2017 علیه عربستان وضع کرده بود، لغو کرد و چندان به مسئله قتل خاشقچی و مسائل حقوق بشری عربستان نمی پردازد. البته بن سلمان تلاش کرده با برخی اصلاحات در راستای توجه به حقوق زنان و مسائل حقوق بشری از فشارهای بین‌المللی و مشکلات آن، بکاهد.

این کارشناس مسائل عربستان با اشاره به انتصاب برادر محمدبن سلمان، به عنوان وزیر دفاع، افزود: از زمان محمد بن سلمان به بعد، سایر شاهزادگان آل سعود، نقش اقتصادی مانند گذشته نخواهند داشت. در گذشته شاهزاده‌ها مقرری و امتیازهای انحصاری داشتند، اما بن سلمان مقرری آن‌ها را لغو و مناصب سیاسی مانند سمت‌های وزارتی را از حالت خانوادگی خارج کرد.

به گفته پرتو؛ در واقع بن سلمان در برخی مناصب، از افرادی خارج از خاندان استفاده کرده است، اما سعی کرده برخی سمت‌های حساس، مانند وزارت دفاع و یا وزارت گارد ملی و دستگاه امنیتی را با پیوندهای خانوادگی از نسل پدر خود و نه عموزاده هایش، به خود وفادار نگه دارد. در تغییرات جدید، سمت‌های کلیدی نظیر وزارت خارجه، انرژی، کشور و امور دارایی تغییری نکرده و عبدالعزیز بن‌سلمان، دیگر پسر ملک سلمان، در سمت وزارت انرژی ابقا شده است.

وی خاطرنشان کرد: بن سلمان تلاش کرد پایگاه اجتماعی قدرت خود را عوض کند و نوع اقتدار خود را از اقتدار عشیره‌ای و قبیله‌ای به اقتدار ملی و شهروندی تغییردهد. هدف او این بود که رابطه افراد با حکومت، شریعت محور مبتنی بر وهابیت نباشد و آن‌ها شهروند کشور سعودی درنظرگرفته شوند که باید به تاج و تخت پادشاهی کشور وفادار باشند. این اصلاحات مورد توجه زنان و جوانان عربستان قرار گرفته و محبوبیتی برای او ایجاد کرده است.

پرتو با بیان اینکه شهروندان و شاهزادگان عربستان در فضای داخلی، هیچ جراتی برای مخالفت با انتصاب محمدبن سلمان به عنوان رئیس شورای وزیران ندارند، گفت: با توجه به لغو امتیازهای اقتصادی شاهزاده‌های سعودی، آن‌ها نیز به تدریج مانند شهروندان عادی خواهند شد، هرچند ممکن است همچنان لقبی اشرافی برای خود درنظر داشته باشند.

این تحلیلگر مسائل عربستان درخصوص سیاست خارجی محمد بن سلمان با وجود نزدیک شدن او به پادشاهی در این کشور، عنوان کرد: بن سلمان در مقایسه با ابتدای ولیعهدی خود و در طول حدود هفت سال گذشته، پختگی بیشتری از خود نشان می‌دهد و از ماجراجویی‌های ابتدایی فاصله گرفته است و محافظه کارانه‌تر پیش می‌رود، اما در هر حال همه حکومت‌ها مرتکب اشتباهاتی می‌شوند. بنابراین با توجه به آنچه از ابتدای ولیعهدی بن سلمان گذشته است، قطعا پادشاهی او، نسبت به سایر پادشاهان عربستان متفاوت است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *