جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

Loading

اهمیت راهبردی منابع گازی میدان کاریش برای لبنان

۱۴۰۱/۰۵/۲۶ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه موضع‌گیری قاطعانه حزب‌الله را عاملی برای تن دادن رژیم صهیونیستی به خواسته لبنان برای حل‌وفصل مناقشه بر سر منابع گازی میدان کاریش دانست و تصریح کرد: دبیر کل حزب‌الله لبنان بارها بر این امر تأکید کرده است که حزب‌الله آمادگی دارد در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از توقف اقداماتش در منطقه گازی کاریش و ادامه تحرکاتش در این منطقه، بااقتدار کامل از منافع لبنان دفاع و رژیم صهیونیستی را از ادامه این تحرکات غاصبانه منصرف کند.

جعفر قنادباشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص اهمیت منابع نفت و گاز اختلافی لبنان با رژیم صهیونیستی برای این کشور گفت: «لبنان کشوری کوچک در خاورمیانه است که در ساحل دریای مدیترانه قرار گرفته است. این کشور ازجمله کشورهایی است که به‌رغم آنکه در عرصه تجارت توانسته بود رونق خوبی را در مقاطعی طی سه دهه گذشته داشته باشد، لیکن در حال حاضر به دلیل فقدان درآمدهای ارزی دچار بیشترین مشکلات اقتصادی در میان کشورهای عربی است؛ لذا یافتن منابع گازی در سواحل این کشور در دریای مدیترانه تنها امید لبنانی‌ها برای عبور از این بحران اقتصادی تلقی می‌شود. ضمن آنکه لبنان ازنظر نیاز به انرژی نیز می‌تواند از این منابع برای مصارف داخلی بهره ببرد.»

وی در خصوص آغاز اختلافات بین رژیم صهیونیستی و لبنان درباره منابع گازی میدان کاریش توضیح داد: «پیش‌ازاین در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان رژیم صهیونیستی و لبنان، اختلافاتی میان دو طرف آغاز شده بود، چراکه در این عرصه هیچ اقدام قابل‌ملاحظه‌ای که بتواند تعیین‌کننده مرزهای دریایی دو طرف باشد صورت نگرفته بود و پیوسته در عرصه کشتی‌رانی و عبور کشتی‌های متعلق به لبنان و رژیم صهیونیستی مشکلاتی بروز می‌کرد.»

وی با اشاره به بروز این اختلافات گفت: «لذا از حدود ۲ سال پیش مذاکراتی میان طرفین از طریق یک میانجی آمریکایی آغاز شد که وظیفه داشت به‌عنوان یک میانجی مرزهای مربوطه را با استفاده از کارشناسان ترسیم کند.»

قنادباشی تأکید کرد: «اما بنا به آنچه مقامات لبنانی اظهار می‌دارند، این میانجی‌گر آمریکایی در به سرانجام رساندن وظایفش سرعت لازم را به کار نگرفته است. در چنین شرایطی بود که مسئله منابع گازی و تعیین درصد مالکیت آن توسط لبنان و رژیم صهیونیستی به‌عنوان مسئله‌ای تازه مطرح شد؛ منابع گازی سرشاری که با توجه به وقوع جنگ در اوکراین و نیاز شدید اروپا می‌تواند جایگاه مهمی در بازارهای انرژی داشته باشد.»

این کارشناس در رابطه با کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در این رابطه نیز گفت: «صهیونیست‌ها که به منابع گازی میدان کاریش نگاه استراتژیک دارند تا سهم خود را در بازار جهانی گاز افزایش دهند، از ابتدا می‌کوشیدند تا بدون در نظر گرفتن سهم لبنان از این منابع گازی، آن را به‌صورت انحصاری استخراج کنند و مسائل مربوط به ترسیم مرزهای دریایی را به بعد از حضور غاصبانه‌شان موکول کنند. البته پیشنهاد دیگری که صهیونیست‌ها در روند مذاکرات غیرمستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی مطرح کردند جایگزینی این منابع با منابع گازی واقع در منطقه قانا در نزدیکی مرزهای میان لبنان و فلسطین اشغالی بود.»

به گفته این کارشناس، در این شرایط حزب‌الله لبنان آشکارا نسبت به مالکیت لبنان بر منابع گازی موسوم به کاریش واقع در سواحل این کشور در مدیترانه موضع‌گیری کرد و تحرکات صهیونیست‌ها را پیرامون این منابع گازی از طریق استقرار کشتی‌های متعلق به یک شرکت صهیونیستی، حرکت غیرقانونی و در تضاد با منافع لبنان دانست. موضعی‌ که حتی برخی از رسانه‌ها از آن به‌عنوان آمادگی حزب‌الله لبنان برای ورود نظامی باهدف منصرف کردن رژیم صهیونیستی از غصب این منابع یاد کردند.

وی با اشاره به اینکه حزب‌الله لبنان مذاکره بر سر این منابع و تصمیم‌گیری راجع به آن را حق دولت لبنان دانست، افزود: «حزب‌الله از ورود به عرصه این مذاکرات خودداری کرد. بااین‌حال دبیرکل حزب‌الله لبنان بارها بر این امر تأکید کرده است که حزب‌الله آمادگی دارد در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از توقف اقداماتش در منطقه گازی کاریش و ادامه تحرکاتش در این منطقه، بااقتدار کامل از منافع لبنان دفاع و رژیم صهیونیستی را از ادامه این تحرکات غاصبانه منصرف کند.»

کارشناس مسائل خاورمیانه با تأکید بر این موضوع که اخیراً مذاکرات طرفین با میانجیگری آمریکایی‌ها سرعت بیشتری گرفت و طرف آمریکایی از احقاق حقوق لبنانی‌ها در این مذاکرات سخن گفت، ادامه داد: «این در حالی است که در فضای رسانه‌ای از احتمال جنگ جدیدی میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی سخن به میان آمد و حتی سبب شد روسای کشورهای اروپایی همانند امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه از نگرانی خود نسبت به وقوع جنگ جدید در منطقه سخن بگویند.»

قنادباشی در نهایت گفت: «لذا اینک اختلافات لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر این منابع مهم گازی در سایه‌روشن نگرانی‌ها و امیدواری‌ها نسبت به چگونگی حل‌وفصل این اختلافات قرار دارد؛ البته گفته می‌شود مقامات رژیم صهیونیستی در واکنش به موضع‌گیری قاطعانه حزب‌الله لبنان موافقت خود را با درخواست‌های این کشور اعلام کردند؛ امری که می‌تواند نشانه کاهش تنش در روند این اختلافات باشد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *