جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

اعلام نامزدی نخست‌وزیر و چشم‌انداز خروج عراق از بن‌بست سیاسی

۱۴۰۱/۰۵/۰۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: پژوهشگر اندیشکده مرصاد با بیان اینکه با اعلام نامزدی السودانی برای نخست وزیری عراق، این کشور می‌تواند از بن بست سیاسی چندماهه خارج شود و عزم جریان‌های سیاسی جزم است تا بتوانند وارد مرحله انتخاب وزرا و تشکیل دولت شوند، گفت: بعید است در آینده از ناحیه جریان صدر همگرایی و همسویی با دولت جدید ایجاد شود و آن‌ها در فضای رسانه‌ای و اجتماعی، تبدیل به معارضین دولت آینده خواهند شد.

محمدباقر صداقت در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اعلام نامزدی «محمدشیاع السودانی» برای نخست وزیری عراق از سوی چارچوب هماهنگی شیعیان، خاطرنشان کرد: بعد از اینکه جریان صدر از روند سیاسی کنار رفت و استعفا داد، چارچوب هماهنگی شیعه زمام امور را به دست گرفت و با توجه به اینکه تعداد نمایندگانشان در پارلمان نیز افزایش یافت و موضع قوی‌تری یافتند طبیعتا در انتخاب نخست وزیر و تعیین دولت آینده نقش تعیین‌کننده‌ای یافتند.

وی با اشاره به رایزنی‌های متعدد گروه‌های شیعه عراقی برای تعیین نخست وزیر افزود: با توجه به فشارهایی که به چارچوب هماهنگی اعمال می‌شد و جنگ روانی و رسانه‌ای که علیه برخی شخصیت‌ها شکل گرفت، به مرور چهره‌های تراز اول این جریان کنار رفتند، اما گزینه‌هایی که مطرح شدند هم ناشناخته نبودند و در عراق پس از صدام مسئولیت‌هایی داشتند.

این تحلیلگر مسائل عراق با یادآوری اینکه شیاع السودانی از سال 2004 به بعد همواره در سمت‌های بالای سیاسی و یا در سرپرستی وزارتخانه‌های عراق حضور داشته است، گفت: جریان‌های سیاسی اسلامی همچنان تصمیم گرفتند شخصیت نخست وزیر، شناخته شده و تابلودار باشد و چارچوب هماهنگی پس از شنیدن برنامه‌های السودانی، با اجماع اعضا بر سر تصدی منصب نخست وزیری او به توافق رسیده‌اند.

صداقت ادامه داد: از همان روز که اسم شیاع السودانی مطرح شد، شخصیت‌های مجازی نزدیک به جریان صدر، شروع به آغاز جنگی روانی علیه او کردند و پیداست که از همین ابتدا بنا را بر مقابله با ایشان گذاشته‌اند. بنابراین بعید است که در آینده از ناحیه جریان صدر همگرایی و همسویی با دولت جدید ایجاد شود و آن‌ها در فضای رسانه‌ای و اجتماعی، تبدیل به معارضین دولت آینده خواهند شد.

این پژوهشگر اندیشکده مرصاد تصریح کرد: با کناره گیری جریان صدر، برخی گزارش‌های امنیتی موسسات نظامی و امنیتی عنوان می‌کردند که باید منتظر آشوبی در عراق بود و برخی کنشگری‌ها هم برای پیشگیری و مقابله انجام دادند، اما اکنون به جز این گزارش‌ها، نشانه قوی دیگری در خصوص احتمال بروز آشوب‌های سیاسی و اجتماعی مانند تظاهرات‌ گذشته در عراق وجود ندارد. خصوصا اگر عراق به سلامت از تابستان گذر کند، احتمال دارد خدمات‌رسانی‌ها منظم‌تر شود. بنابراین از جانب مقتدی صدر و در کوتاه مدت بعید است شاهد بروز اعتراضاتی مانند اعتراضات خیابانی گذشته در این کشور باشیم.

وی با بیان اینکه فساد در عراق بسیار ریشه‌دار است و تقریبا همه جریان‌های سیاسی، به آن مبتلا هستند و بر کسی پوشیده نیست، افزود: با توجه به سابقه سیاسی شیاع السودانی، جریان صدر می‌تواند اتهاماتی در خصوص فساد در دستگاه‌هایی که او در آن حضور داشته نیز مطرح کند. با توجه به اینکه آن‌ها در ظاهر از روند سیاسی کنار کشیده‌اند، دست بازتری دارند و می‌توانند علیه او این مسائل را به کار گیرند.

این پژوهشگر اندیشکده مرصاد با بیان اینکه با توجه به روند فعلی، به نظر نمی‌رسد در آینده سیاسی عراق بتوان در ارکان سیاسی و اقتصادی، تفاوت چشمگیری نسبت به دوره‌های گذشته در این کشور مشاهده کرد، اضافه کرد: اگر دولت جدید بخواهد اقدامات اصلاحی در برابر منافع صدری‌ها که اکنون در برخی سمت‌های دولتی گلوگاه‌های اقتصادی را دارند، انجام دهد آن‌ها در خیابان، رسانه و جامعه در برابر دولت سنگ‌اندازی بیشتری خواهندکرد.

صداقت به رایزنی‌هایی که درخصوص تشکیل دولت در هفته‌های گذشته میان چارچوب هماهنگی شیعیان انجام شده اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد اکنون عراق می‌تواند از بن بست سیاسی چند ماهه خارج شود. تنها مسئله ریاست جمهوری باقی مانده که چارچوب هماهنگی اعلام کرده، اگر حزب دموکرات و اتحاد میهنی به کاندیدای واحدی در این خصوص نرسند، به کاندیدای اتحاد میهنی رای خواهد داد. بنابراین به نظر می‌رسد عزم آن‌ها برای عبور سریع از این مرحله جزم است تا بتوانند وارد مرحله تشکیل دولت و انتخاب وزرا شوند.

وی با بیان اینکه احزاب و شخصیت‌های سیاسی مختلفی حمایت خود را از السودانی اعلام کرده‌اند، تاکید کرد: اکنون که نخست وزیر تقریبا انتخاب شده و با توجه به شرایطی که عراق با آن مواجه بوده، بعید است احزاب در مراحل بعدی توقف زیادی داشته باشند، چرا که انتخاب نخست وزیر زمان زیادی طول کشید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *