جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

«انگاته روبارد» وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی که برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است، با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین

تهران- ایرنا- معاون رئیس جمهور چین در دیدار با وزیر امور خارجه و تجارت بین‌المللی آرژانتین بر گسترش همکاری‌های دو جانبه به ویژه در بخش سرمایه‌گذاری تاکید کرد.

Loading

اخراج دیپلمات‌ها؛ نشانه‌های جدید افزایش تنش در روابط غرب و روسیه

۱۴۰۱/۰۱/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل اروپا درباره جنگ اقتصادی و دیپلماتیک غرب با روسیه گفت: «حمله روسیه به اوکراین محدود به نبرد دو طرف در عرصه میدانی نیست و اخراج گسترده دیپلمات‌های روسیه از اکثر کشورهای اروپایی، نشان می‌دهد دولت‌های اروپایی در کنار آمریکا به یک اجماع‌نظر در تداوم فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه روسیه رسیده‌اند.»

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «حمله روسیه به اوکراین، معادلات سیاسی و دیپلماتیک میان روسیه و غرب را به طور کلی تغییر داد؛ به بیان دیگر با الگوها و متغیرهای قبل از حمله روسیه به اوکراین دیگر نمی‌توان روابط روسیه با غرب را تجزیه و تحلیل کرد.»

مکی با اشاره به اینکه تا پیش از حمله روسیه، یک شکاف در غرب در چگونگی تعامل با روسیه وجود داشت، تاکید کرد: «البته در سیاست مهار روسیه در مرزهایش تقریبا تمامی کشورهای غربی اجماع نظر داشتند.»

وی افزود: «حمایت از انقلاب‌های مخملی در جمهوری‌های شوروی سابق در دهه 2000 گویای همین مسئله است و گسترش ناتو به شرق نیز تقریبا با اجماع نظر همه کشورهای اروپایی و آمریکا انجام شد.»

به گفته این کارشناس، نقطه اختلاف میان کشورهای غربی با روسیه در این بود که کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا معتقد بودند که باید با سیاست وابستگی متقابل، روسیه را مهار کرد و در سیاست‌های این کشور تغییراتی از درون ایجاد کرد اما آمریکا، انگلیس و برخی از کشورهای شرق اروپا معتقد به یک صف‌بندی سیاسی و امنیتی در قبال روسیه بودند.

مکی ادامه داد: «حمایت این کشورها از عضویت اوکراین و گرجستان در ناتو در چارچوب همین نگاه بود.»

مکی در ادامه با بیان اینکه با حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه تقریبا همه کشورهای اروپایی و آمریکا به یک نقطه مشترک رسیدند، گفت: «هرچند فرانسه و آلمان تا آخرین لحظات تلاش می‌کردند در برابر این وضعیت ناخواسته قرار نگیرند و رایزنی‌های فشرده‌ای را با روسیه و اوکراین برای جلوگیری از جنگ انجام دادند، اما این اقدامات دولت‌های اروپایی نتیجه‌ای دربرنداشت و روسیه در نهایت به اوکراین حمله کرد.»

وی در مورد سیاست فعلی دولت‌های اروپایی بعد از حمله روسیه به اوکراین توضیح داد: «اکنون دولت‌های اروپایی سیاست‌شان را بر کاهش وابستگی به روسیه و فشار اقتصادی حداکثری بر این کشور قرار داده‌اند.»

به گفته مکی، اختلاف‌نظری هم اگر در موضوع اعمال تحریم‌های نفتی و گازی علیه روسیه وجود دارد، ناشی از نگرانی از تبعات منفی این تحریم‌ها بر وضعیت انرژی در اروپا است. وی توضیح داد: «هم اکنون تحریم‌های اقتصادی روسیه، تبعات اقتصادی زیادی روی کشورهای اروپایی برجای گذاشته است. آخرین تحلیل‌ها از سوی موسسات معتبر اقتصادی جهان حاکی از افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی در اکثر کشورهای اروپایی است. اقتصاد فرانسه و به‌ویژه آلمان، که وابستگی زیادی به گاز و نفت روسیه دارند بیش از کشورهای دیگر تحت تاثیر تحریم‌های اقتصادی روسیه قرار گرفته است.»

مکی در ادامه با بیان اینکه حمله روسیه به اوکراین محدود به نبرد دو طرف در عرصه میدانی نیست، گفت: «در عرصه اقتصادی، سیاسی، رسانه‌ای و سایبری نیز جنگ گسترده‌ای میان روسیه و غرب شکل گرفته است. اخراج گسترده دیپلمات‌های روسیه از اکثر کشورهای اروپایی در واقع چشم‌انداز مناسبات سیاسی آینده مسکو با غرب را آشکار می‌کند و نشان می‌دهد دولت‌های اروپایی در کنار آمریکا به یک اجماع‌نظر در تداوم فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه روسیه رسیده‌اند.»

وی با تاکید بر این موضوع که به هر حال اقدامات سیاسی علیه روسیه کم هزینه‌تر از اعمال تحریم‌های اقتصادی است، گفت: «در این بین دولت‌های اروپایی تلاش کردند که به ادعای کشتار جمعی در اوکراین در سطح سیاسی واکنش نشان دهند، چرا که تقریبا تمامی تحریم‌های مالی و اقتصادی علیه روسیه انجام شده و فقط موضوع تحریم‌ نفت و گاز همچنان در سطح محافل سیاسی اروپا معلق باقی مانده است.»

مکی درباره آینده مناسبات مسکو و غرب نیز گفت: «روسیه به هر شکل و صورتی که جنگ اوکراین را پایان دهد، روابطش به وضعیت سابق با غرب بازنمی‌گردد و ما شاهد تقویت مناسبات روسیه با کشورهای چین و هند خواهیم بود. همچنین مسکو خواهد کوشید بازارهای انرژی جدیدی در این دو کشور را به جای اروپا جایگزین کند.»

کارشناس مسائل اروپا ادامه داد: «هر گونه مذاکره و گفتگویی که با روسیه و غرب شکل بگیرد، تحریم‌های اقتصادی به عنوان مهم‌ترین اهرم فشار بر روسیه باقی خواهد ماند و دولت‌های اروپایی خواهند کوشید از این ابزار برای تاثیرگذاری و وادار کردن روسیه به تجدیدنظر در نوع مناسبات و رفتارش در عرصه سیاسی و امنیتی حداکثر بهره‌برداری را بکنند.»

وی در نهایت با بیان این موضوع که حمله روسیه به اوکراین بسیاری از پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌ها در مورد نظام آینده جهان را تغییر داد، تاکید کرد که این تغییرات گسترده‌تر از موضوع فروپاشی شوروی در سال 1991 است و ابهام‌های زیادی همچنان در شکل‌گیری نظام سیاسی آینده جهان وجود خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *