جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

Loading

تلاش آمریکا برای مدیریت بازار جهانی انرژی با فروش ذخایر راهبردی

۱۴۰۱/۰۱/۲۱ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد اقتصاد بین‌الملل با بیان اینکه تصمیم آمریکا برای ورود نفت ذخیره خود به بازار، راه حل موقتی است و نمی‌تواند در بلندمدت ادامه داشته باشد، گفت: تحریم روسیه به طور مطلق امکان‌پذیر نیست و در بلندمدت اروپا به این سمت می‌رود که با همکاری آمریکا، جایگزین‌هایی برای انرژی روسیه بیابد و حتی روی همکاری و سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی ایران حساب کند.

دکتر کمیل طیبی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به تصمیم آمریکا برای ورود نفت ذخیره خود به بازار جهانی برای کاهش قیمت آن و با هدف افزایش فشارها به روسیه، خاطرنشان کرد: گرچه به طور کامل وارد دوران پساکرونا نشده‌ایم، اما از چالش‌های دوران ابتدایی و اوج کرونا کاسته شده است. در شرایطی که بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی، خصوصا در بخش‌های حمل و نقلی و صنایعی که انرژی‌بر هستند، فعالیت‌های خود را افزایش داده‌اند، طبیعی است که تقاضاهای جدید در بازار شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه حتی پیش از آغاز بحران اوکراین، با توجه به افزایش تقاضا برای نفت و فرآورده‌های نفتی، شاهد افزایش قیمت نفت بودیم، افزود: با آغاز جنگ اوکراین، بازار نفت و مواد غذایی تحت تاثیر قرار گرفته و هر چه جنگ بیشتر طول بکشد، این پیامدها خود را بیشتر نشان خواهد داد و کمبودهایی در بازار جهانی ایجاد خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان با یادآوری اینکه روسیه بزرگ‌ترین کشور تامین کننده گاز مورد استفاده صنایع و اقتصادهای دنیا و صادرکننده عمده نفت است، گفت: در شرایط فعلی، بازار در کنار افزایش تقاضا، کاهش عرضه را تجربه می‌کند. گرچه کاهش عرضه نفت فرصت‌هایی برای دیگر کشورهای صادرکننده نفت به وجود می‌آورد، اما افزایش قیمت، پیامدهای خود را داشته است. افزایش قیمت هزینه‌های تولید را خصوصا در کشورهای وارد کننده نفت که عمدتا کشورهای صنعتی هستند، افزایش می‌دهد. حتی قیمت حامل‌های انرژی را بالا خواهد برد و تورمی ایجاد می‌کند که در عمل تا حدود زیادی برای این کشورها قابل تحمل نیست.

طیبی با بیان اینکه قیمت گاز در اروپا زمستان گذشته به ۳۴۵ یورو برای هر مگاوات ساعت رسید در حالی که قیمت هر مگاوات ساعت گاز سال گذشته در اروپا تنها ۲۰ یورو بود، اضافه کرد: افزایش قیمت‌ها بیشتر از حد مورد انتظار بوده و رفاه مصرف‌کنندگان را تحت تاثیر قرار داده و هزینه تولید واحدهای صنعتی را افزایش داده است. در این شرایط، آمریکا با وجود منابع نفتی زیادی که دارد، برای کاستن از ریسک ناشی از شوک‌های نفتی و پوشش دادن آن، به دنبال وارد کردن بخشی از این ذخایر به بازار است.

وی گفت: باید دوره حدود هفت سال را برای تغییر سیاستگذاری‌های انرژی در کشورهای توسعه یافته، خصوصا کشورهای اروپایی، در نظر گرفت، به طوری که آن‌ها به سمت سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدید شونده و نو خواهند رفت و تلاش می‌کنند وابستگی خود را به نفت کاهش دهند. با در نظر داشتن این کمبود عرضه و افزایش تقاضا، فرصت‌های خوبی برای کشورهای صادرکننده نفت فراهم شده تا بتوانند نفت بیشتری در بازار بفروشند.

طیبی با بیان اینکه آمریکا تلاش می‌کند انرژی را به عنوان ابزار سیاسی از روسیه بگیرد و اعلام کرده قصد استفاده روزانه 1 میلیون بشکه نفت از ذخیره استراتژیک آمریکا را برای شکستن قیمت‌ها دارد، ادامه داد: در حدود دو سال گذشته شاهد تورم حدود 7 درصد در آمریکا هستیم. اگر به واسطه افزایش قیمت نفت و شوک نفتی، تورم ناشی از هزینه‌های تولید رخ دهد و تورم به 10 درصد برسد و دو رقمی شود، پیامدهای متعددی برای آمریکا خواهد داشت. خصوصا با توجه به انتخابات کنگره چالش‌های دولت آمریکا بیشتر خواهد شد.

این تحلیلگر اقتصاد بین‌الملل، به تنش ایجاد شده در بازار نفت و گاز و احتمال افزایش همکاری کشورهای تولیدکننده در قالب اقدام دسته جمعی برای ایجاد ثبات اشاره و تصریح کرد: در این شرایط ممکن است غرب با سرعت بخشیدن به توافقات و مذاکره با ایران، بتواند این فرصت را فراهم کند که ایران بخشی از کمبودهای انرژی را در بازار جهانی برطرف کند.

وی به افزایش صادرات نفت از سوی عراق و مذاکرات برای افزایش صادرات عربستان و همچنین تلاش آمریکا برای کاهش تنش‌های سیاسی در منطقه اشاره کرد و گفت: خریداران جهانی در تلاش برای منابع جایگزین نفت خام هستند که باعث شده صادرات نفت آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت خام دنیا در هفته‌های اخیر افزایش یابد.

طیبی افزود: براساس گزارش‌ها، صادرات نفت خام این کشور در هفته منتهی به هجدهم مارس تا 3.8 میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بالاترین رقم از ژوئیه 2021 بوده و پایین‌ترین رقم ذخیره‌سازی را در 4 سال گذشته داشته است. ضمن اینکه آمریکا بالاترین تخفیف را در دو سال گذشته و برای مدیریت بازار در این دوره ارائه داده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به تلاش آمریکا برای تحقق تحریم حداکثری انرژی روسیه و همراهی دیگر کشورها برای اعمال فشار به مسکو، اضافه کرد: با وجود ارائه این نفت ذخیره، تحریم روسیه به طور مطلق امکان‌پذیر نیست. به نظر می‌رسد تنها شاهد اعمال محدودیت‌هایی نسبت به واردات انرژی از روسیه باشیم؛ اما در بلندمدت اروپا به این سمت می‌رود که با همکاری آمریکا، جایگزین‌هایی برای روسیه بیابد و حتی روی همکاری و سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی ایران حساب کند، چرا که اروپا بیش از گذشته روسیه را تهدیدی جدی برای خود می‌بیند و روسیه نیز نتوانسته در جنگ، کشورها را با خود همراه کند.

وی گفت: تصمیم آمریکا برای ورود نفت ذخیره خود به بازار، راه حل موقتی است و پیش از این نیز شاهد چنین سیاست‌هایی بوده‌ایم. در این دوره آمریکا تلاش می‌کند تا جایی که می‌تواند بازار را مدیریت کند، اما این اقدام نمی‌تواند در بلندمدت ادامه داشته باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *