جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

دانشگاه کلمبیا در برابر دانشجویان: روابط با اسرائیل را قطع نخواهیم کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه » شده است، از معترضان حامی فلسطین خواست متفرق شوند و در برابر خواسته دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Loading

شکنندگی آتش‌بس و چشم‌انداز جنگ در یمن

۱۴۰۱/۰۱/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل یمن با بیان اینکه آتش‌بس میان عربستان و یمن بسیار شکننده است و نمی‌تواند پایدار بماند، گفت: این آتش‌بس برای انصارالله و مردم یمن دستاوردی محسوب می‌شود و نقش مهم انصارالله در یمن را ثابت کرد؛ با این حال، بعید است عربستان حاضر به پذیرش واقعیت‌های یمن باشد.

سید محمدرضا سید احمد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به مهلت سه روزه انصارالله به عربستان برای پذیرش آتش‌بس و اعلام قبول این آتش‌بس از سوی ریاض اظهار داشت: از ابتدا که سازمان ملل وارد مسائل جنگ یمن شد، رهبر انصارالله تاکید کرده بود که باید پرونده انسانی از پرونده سیاسی جدا دیده شود، اما شاهد بوده‌ایم که متاسفانه اقدام عربستان به نسل‌کشی در یمن با واکنش جدی سازمان ملل مواجه نشده است.

وی با اشاره به تلاش امارات برای جلوگیری از پیشروی‌های انصارالله در نبرد میدانی افزود: تدبیری که انصارالله و ارتش یمن اندیشیده بودند تا امارات را از سد راه خود بردارند، نتیجه داد و پیامدهای آن درسی برای مصر و دیگر کشورهای خواهان همراهی عربستان شد که اگر بخواهند وارد این جنگ شوند، چه ضربات اقتصادی دردناکی را باید تحمل کنند.

این کارشناس مسائل یمن به انتقادات انصارالله از تصمیم عربستان برای جلوگیری از ورود سوخت و انرژی از بندر الحدیده اشاره کرد و با بیان اینکه با ضربات متعددی که انصارالله به اهدافی در عربستان وارد آورد، مشخص شد این کشور توان ایستادگی ندارد، گفت: همانطور که گوترش، دبیر کل سازمان ملل اشاره کرد آتش‌بس میان عربستان و یمن بسیار شکننده است و نمی‌تواند پایدار بماند. قطعا عربستان آن را نقض خواهد کرد؛ همانطور که شاهد حملات سعودی‌ها پس از قبول این آتش‌بس هستیم.

سید احمد با بیان اینکه انصارالله از ابتدا با وجود همین شرایط کار خود را ادامه داده و پیشروی کرده است، توضیح داد: از ابتدای جنگ شاهد این روند بوده‌ایم، اما شرایط در نهایت به نفع انصارالله تمام شده است؛ کمااینکه الحدیده با وجود همه تلاش‌های عربستان امروز در اختیار انصارالله و ارتش یمن است.

وی گفت: با همه این‌ها عربستان آتش‌بس را رعایت نمی‌کند و یک مرکز فرماندهی در یمن اعلام کرده که نیروهای ائتلاف برای نمونه ظرف ۲۴ ساعت در تاریخ 14 فروردین ۸۶ بار آتش‌بس را در استان الحدیده نقض کردند که منجر به کشته شدن ۳ شهروند یمنی در حمله موشکی به استان صعده شد. انصارالله نیز می‌داند عربستان حسن نیتی ندارد؛ اما شورای سیاسی تنها برای نشان دادن حسن نیت این آتش‌بس را پذیرفت.

این تحلیلگر مسائل یمن در خصوص چشم‌انداز جنگ یمن، با تاکید بر اینکه انصارالله به اهدافش خواهد رسید و بر اساس اخبار منتشر شده، دو کشتی حامل سوخت در بندر الحدیده پهلو گرفته‌اند، اضافه کرد: بر اساس توافق آتش‌بس دو ماهه، به موجب این توافق، این آتش‌بس شامل توقف همه عملیات نظامی زمینی و هوایی و دریایی داخل و خارج یمن و توقف همه عملیات جاری در میدان می‌شود. همچنین ۱۸ کشتی حامل مشتقات نفتی در دو ماه آتش‌بس به بندر الحدیده می‌رسد. در این مدت فرودگاه صنعا نیز فعالیت خود را به صورت محدود از سر می‌گیرد و هفته‌ای دو پرواز تجاری به مقصد اردن و مصر خواهد داشت.

وی تاکید کرد: اگر عربستان در این رابطه مانع‌تراشی کند، قطعا شاهد حملات گسترده‌تر انصارالله به عربستان خواهیم بود؛ چرا که نقاط حساس این کشور شناسایی شده و بانک اطلاعاتی بسیار خوبی به دست آمده است.

سید احمد ادامه داد: انصارالله در جنگ هفت ساله و در محاصره قدرت گرفته است؛ این گروه پهپاد و موشک نداشت، اما امروز قدرت پهپادی و موشکی شده است! روی زمین حرفی برای گفتن نداشت و از پدافند هوایی برخوردار نبود، اما امروز این شرایط تغییر کرده است. امروز انصارالله از نیروی دریایی خود نیز در جنگ بهره می‌برد، در حالی که پیش از این نیروی دریایی نداشت. همه این پیشرفت‌ها نشان می‌دهد عربستان تا چه میزان در آستانه شکست قرار دارد.

وی گفت: انصارالله از حق خود و مردم یمن کوتاه نخواهد آمد و تاکید کرده اگر عربستان خساراتی را که در جنگ به یمن وارد آورده است، جبران نکند از «نجران»، «جیزان» و «عسیر» عقب نشینی نخواهد کرد.

این کارشناس مسائل یمن، به تلاش عربستان برای بهره گیری از شرایط ناشی از جنگ اوکراین و وضعیت بازار انرژی به نفع خود اشاره کرد و افزود: ریاض پیش از این نیز به دنبال بهره‌گیری از شرایط بین‌المللی برای یارگیری بوده است؛ کشورهای غربی نیز تماما علیه انصارالله بوده‌اند و اتفاق جدیدی رخ نداده است؛ بنابراین این شرایط نمی‌تواند تغییری در جنگ یمن ایجاد کند.

سید احمد با تاکید بر اینکه پذیرش این صلح حداقلی از سوی انصارالله تنها به دلیل شرایط مردم است، تصریح کرد: سوختی که از بندر الحدیده وارد می‌شود برای نیازهای زندگی مردم و سوخت مورد نیاز بیمارستان‌های این منطقه است. وضعیت مردم برای انصارلله بسیار اهمیت دارد؛ همانطور که انصارالله اسرای زخمی عربستان را بدون هیچ مبادله‌ای به آن‌ها تحویل داد، اما عربستان هیچ اقدام متناسبی نداشت.

وی با اشاره به همراهی مردم یمن با انصارالله و ایستادگی آن‌ها توضیح داد: ما شاهد مخالفت‌های و اعترضات مردمی متعددی در عدن و مناطق تخت کنترل امارات و سعودی هستیم، اما در حکومت تحت تحریم و محاصره «نجات ملی» چنین اعتراضاتی رخ نداده است. کمااینکه شاهد هستیم، یک دلار معادل 600 ریال یمنی دولت مستقر صنعا است، اما یک دلار در پایتخت عدن 1500 ریال است! اینها نشان می‌دهد انصارالله تا چه میزان موفق بوده و به جای اینکه ضعیف شود، قدرت گرفته است.

این تحلیلگر مسائل یمن گفت: غرب تمام آنچه می‌توانست در جنگ یمن علیه انصارالله انجام داد، بیش از این توانی ندارد که عربستان را همراهی کند. ریاض از هر که می‌توانست کمک گرفت، اما کاری از پیش نبرد. از سوی دیگر انصارالله مراوده مالی یا فروش نفت ندارد که تحریم‌ها بر آن تأثیر گذارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *