جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

Loading

چشم‌انداز سیاسی مبهم بحران اوکراین

۱۴۰۰/۱۲/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل اروپا با اشاره به نشست بی‌نتیجه شورای امنیت درباره بحران اوکراین گفت: «بحران اوکراین همانطور که پیش‌بینی می‌شد به آسانی پایان نخواهد یافت، چرا که روسیه هم به راحتی حاضر به جنگ نیست و هم به آسانی از مواضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.»

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «تلاش مسکو بر این استوار است که با حفظ سایه جنگ بر اوکراین بتواند حداکثر امتیاز را از دولت‌های غربی در خصوص به رسمیت شناختن خطوط قرمز روسیه و جلوگیری از توسعه ناتو به جمهوری‌های شوروی سابق بگیرد.»

مکی با بیان اینکه واکنش دولت‌های اروپایی و آمریکا و دولت اوکراین نسبت به این بحران قابل‌تامل است، توضیح داد: «دولت آمریکا سعی دارد ضمن مخالفت با دادن هرگونه امتیازی به روسیه صف‌آرایی نظامی مسکو در مرزهای اوکراین را به چالش بکشد و با تحریک روسیه، این کشور را در تله اوکراین گرفتار کند.»

به گفته این کارشناس این در حالی است که در صورت مداخله نظامی روسیه در اوکراین، شاید مسکو در کوتاه مدت دستاوردهایی کسب کند، ولی در میان‌مدت و بلندمدت ابزار نظامی روسیه به اندازه‌ای نیست که بتواند از این قدرت برای مقابله با توسعه نفوذ ناتو در اوکراین استفاده کند.

وی افزود: «لذا به احتمال زیاد درصورت آغاز جنگ، شاید روسیه مجبور شود با دادن تلفات بسیار از خاک اوکراین خارج شود.»

کارشناس مسائل اروپا با بیان این که دولت‌های اروپایی موضع متفاوتی نسبت به آمریکا دارند، گفت: «کشورهای آلمان و فرانسه به شدت مخالف تحریک روسیه به اقدام نظامی در اوکراین هستند؛ چرا که تبعات هرگونه مداخله نظامی در اوکراین متوجه دولت‌های اروپایی خواهد بود.»

وی ادامه داد: «حدود 40 درصد گاز کشورهای اروپایی از روسیه تامین می‌شود، لذا هر گونه اختلالی در روند صادرات گاز روسیه به اروپا با توجه به افزایش 6 برابری قیمت گاز در کشورهای اروپایی طی یک سال گذشته مخاطراتی را برای دولت‌های اروپایی به دنبال خواهد داشت.»

این کارشناس تاکید کرد همچنین موج مهاجرانی که از اوکراین به سمت اروپا سرازیر خواهد شد، دغدغه دیگر دولت‌های اروپایی از افزایش تنش و جنگ در اوکراین است. ضمن اینکه در صورت حمله نظامی روسیه به اوکراین، قدرت و توانایی دولت‌های اروپایی در پیشبرد سیاست خارجی و امنیتی‌شان به چالش کشیده خواهد شد و مجبور به پیروی از سیاست تهاجمی آمریکا در مواجهه با روسیه خواهند بود؛ مسئله‌ای که بر خلاف خواست دولت‌های اروپایی به خصوص فرانسه و آلمان است که به دنبال ترتیبات مستقل امنیتی در اروپا هستند.

مکی درباره سیاست دولت اوکراین در این بحران نیز گفت: «با توجه به این که دولت کیف سیاست همگرایی با غرب را در پیش گرفته است به نظر می‌رسد که بیشتر در چارچوب سیاست خارجی آمریکا خود را هماهنگ می‌کند و از رویکردهای محتاطانه و محافظه‌کارانه دولت‌های اروپایی به ویژه آلمان بسیار ناخرسند است؛ ولی دولت اوکراین به دلیل همکاری‌های اقتصادی و تجاری گسترده‌ای که با این دولت‌ها دارد و تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپا چاره‌ای جز همسویی و همراهی با دولت‌های اروپایی ندارد.»

وی در خصوص نقش شورای امنیت و در پاسخ به این پرسش که آیا شورای امنیت می‌تواند راهکاری برای بحران اوکراین ارائه دهد، تشریح کرد: «با توجه به عضویت دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل به نظر نمی‌رسد نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای چون شورای اروپا بتوانند نقش موثری در جهت کاهش تنش و بحران اوکراین ایفا کنند و هرگونه صدور پیش‌نویس، قطعنامه یا جلسات شورای امنیت بیشتر جنبه سیاسی و روانی دارد که متوجه دولت روسیه است.»

این کارشناس درباره آینده تنش‌ها نیز گفت: «با توجه به اینکه بحران اوکراین نتیجه یک سری تحولات پس از فروپاشی شوروی در سه دهه گذشته است و ژئوپلیتیک منطقه در حال تغییر است به نظر نمی‌رسد با در نظر گرفتن مسائل در آینده نزدیک شاهد کاهش سطح تنش و بحران باشیم.»

وی درباره پیشینه روابط اوکراین و روسیه توضیح داد: «اوکراین برای 12 قرن در فرهنگ، زبان و نژاد روسیه آمیخته شده است؛ دو جنگ بزرگ روس‌ها علیه ناپلئون و نازی‌ها در این کشور بوده است. در دوره جنگ سرد، برلین خط حائل میان بلوک شرق و غرب بود. پس از فروپاشی شوروی نیز اوکراین به خط حائل میان روسیه و غرب تبدیل شد. روسیه تا سال 2014 تلاش کرد تا با تقویت جناح طرفدار مسکو در هیئت حاکمه اوکراین با توسعه و همگرایی جریان طرفدار غرب در اوکراین مقابله کند. اما در سال 2014 یوکانوویچ در موقعیتی قرار گرفت که بین امضای قرارداد همکاری با روسیه و یا اتحادیه اروپا، مسکو را انتخاب کرد. اینجا بود که جریان طرفدار غرب در اوکراین علیه یوکانوویچ حامی روسیه، کودتا انجام دادند و این سیاست واکنش کرملین در الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه و شورش روس‌تبارها را در شرق اوکراین به دنبال داشت.»

وی در ادامه گفت: طی هفت سال اخیر دولت غرب‌گرای اوکراین به شدت سیاست همگرایی با غرب را در پیش گرفته است و ما شاهد گسترش همکاری‌های اقتصادی چهاربرابری اوکراین با دولت‌های اروپایی نسبت به قبل از سال 2014 هستیم.

به گفته این کارشناس، درخواست اوکراین برای عضویت در پیمان ناتو و مانورهای ناتو در دریای سیاه در سال‌های اخیر، ولادیمیر پوتین را بر آن داشت تا از ابزار قدرت نظامی روسیه برای مقابله با توسعه ناتو به اوکراین استفاده کند.

مکی در نهایت درباره چشم‌انداز این بحران توضیح داد: «با توجه به اهداف و انتظاراتی که پوتین از صف‌آرایی نظامی در مرزهای اوکراین دارد و مقاومتی که از سوی دولت آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی در برابر این خواست و انتظار روسیه شاهد بودیم، احتمال کاهش تنش در بحران اوکراین در آینده نزدیک خیلی کم خواهد بود؛ چرا که هر گام به عقب از سوی کرملین، به منزله شکست برای این کشور در جلوگیری از سیاست مهار ناتو در مرزهایش خواهد بود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *