جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

Loading

ریاست فرانسه بر اتحادیه اروپایی؛ فرصت مکرون برای احیای هویت اروپایی

۱۴۰۰/۱۰/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: مکرون بخت بسیار خوبی دارد که در برهه انتخابات می‌تواند با ریاست بر اتحادیه اروپا، برخی سیاست‌های خود را در چارچوب همگرایی اروپایی پیش ببرد. این امر قدرت سیاسی و تاثیرگذاری او را افزایش می‌دهد.

دکتر هادی دولت آبادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به تشدید رقابت تسلیحاتی میان واشنگتن و پاریس و همچنین به چالش کشیدن توافق بین فرانسه و یونان پس از موافقت آمریکا با فروش احتمالی ناوچه‌های رزمی به آتن، اظهار داشت: همزمان با اعلام قرارداد فروش ناوچه‌های فرانسوی به یونان، دولت یونان اعلام کرد قصد دارد قراردادهای دفاعی یک ساله با آمریکا را به پنج سال افزایش دهد که نشان از هراس دولت یونان از آمریکا درخصوص خرید تسلیحات از فرانسه دارد.

وی لغو قرارداد خرید زیردریایی‌های فرانسه توسط استرالیا را ضربه بزرگی به اقتصاد متکی بر درآمد ناشی از صادرات تسلیحات این کشور عنوان کرد و گفت: مقامات فرانسه تصور می‌کردند در دوره بایدن یک‌جانبه‌گرایی آمریکا کم رنگ تر می‌شود، اما با این تحولات برای مقامات این کشور روشن شد که نمی‌توانند انتظار چنین تغییری را داشته باشند.

این تحلیلگر مسائل فرانسه با بیان اینکه هر زمان حضور آمریکا در خاورمیانه کم رنگ شده، فرانسه تلاش کرده حضور خود را پررنگ کند، به سفر اخیر خاورمیانه‌ای امانوئل مکرون، قرارداد مهم تسلیحاتی با امارات و همچنین تهدید امارات در خصوص لغو قرارداد خرید جنگنده اف. 35 از آمریکا اشاره کرد و افزود: به نظر می‌رسد همزمان فرانسه نیز رویکرد تهاجمی خود را در رقابت تسلیحاتی با آمریکا پیش گرفته و با قراردادهای اخیر تلاش می‌کند خود را در برابر آمریکا قدرتمند نشان دهد.

دولت آبادی یکی از اهداف رویکرد تهاجمی آمریکا نسبت به شرکای تجاری و دفاعی فرانسه را اثرگذاری بر انتخابات این کشور دانست و گفت: در ماه‌های اخیر شاهد بحرانی شدن رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری فرانسه برای امانوئل مکرون هستیم؛ او در سال‌های اخیر رقیب اصلی خود را خانم «مارین لوپن» که وابسته به جناح راست افراطی فرانسه بود، می‌دانست. خانم لوپن در عرصه انتخابات دو برابر رای پدرش رای کسب کرد که نشان می‌داد در بازه 15 ساله آرای راست افراطی در فرانسه دو برابر شده است.

وی اضافه کرد: در این دور از انتخابات فرانسه، شاهد حضور پدیده‌ای به نام «اریک زمور» هستیم، او روزنامه نگار راست افراطی و بحث برانگیزی بود که گفتمان تهاجمی‌تر و روشنفکرانه‌تری دارد که بر نکاتی تمرکز کرده که مورد توجه عامه مردم است. از سوی دیگر خانم «والری پکرس»، نیز در انتخابات درون حزبی جناح راست فرانسه پیروز شده است. در چنین شرایطی مکرون بسیار احساس خطر می‌کند و شرایط را مانند قبل که تنها رقیبش خانم لوپن بود، نمی‌بیند.

 

سوء استفاده آمریکا از رقابت‌های انتخاباتی در فرانسه

این استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان اینکه آمریکا از شرایطی که مکرون در آن قرار دارد، سوء استفاده می‌کند، به تشریح تلاش‌های فرانسه برای کاهش تنش‌های بین‌المللی خود با هدف کاستن از تاثیرات منفی آن‌ها بر انتخابات پرداخت و گفت: دولت بایدن با علم به شرایط حاد دولت فرانسه و ناتوانی آن از گره زدن بحران داخلی در آستانه انتخابات به بحران دیپلماتیک خارجی، به این کشور فشار می‌آورد. اگر مکرون نیز بخواهد در این شرایط با آمریکا درتقابل قرار گیرد، به شکلی حمایت بین‌المللی خود را از دست می‌دهد.

وی توضیح داد: مکرون در این شرایط از یک سو با فشارهای داخلی و انتخاباتی مواجه است و از سوی دیگر آمریکا نیز به نوعی از نیاز مکرون به حفظ آرامش در روابط با جامعه بین‌المللی سوء استفاده می‌کند. فرانسه همزمان باید استقلال خود از آمریکا را نشان دهد که این مسئله چالشی را برای رئیس جمهور این کشور ایجاد کرده است.

این تحلیلگر مسائل فرانسه با بیان اینکه فرانسه فروش ناوچه‌های جنگی به یونان را قدمی در راستای استقلال امنیتی اروپا تلقی می‌کرد، اضافه کرد: از ماه ژانویه فرانسه ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را خواهد داشت و به نظر می‌رسد مکرون در این دوره تلاش می‌کند تاکیدش بر دفاع مستقل اروپایی را به نمایش بگذارد.

دولت آبادی درخصوص رویکرد آمریکا به انتخابات فرانسه و تمایل برای تضعیف مکرون در برابر جناح راست افراطی این کشور، گفت: تمام روسای جمهوری که از جناح راست و یا جناح چپ، دو بال کلاسیک عرصه سیاسی فرانسه، بوده‌اند استقلالی در برابر آمریکا داشته‌اند و خود را در چارچوب اروپایی معرفی کرده‌اند. اما راست افراطی بسیار با شک و تردید به اروپا می‌نگرد و رویکرد مستقل تری نسبت به اروپا طلب می‌کند. در بحبوبه مباحث برگزیت افرادی در این جناح بحث خروج فرانسه از اتحادیه اروپا را مطرح می‌کردند.

 

تلاش آمریکا برای تاثیرگذاری بر انتخابات فرانسه

وی ادامه داد: حضور یک رئیس جمهور راست افراطی در راس قدرت اجرایی فرانسه، احتمال و شائبه خروج فرانسه از اتحادیه اروپا را تقویت می‌کند و این می‌تواند بهترین خبر برای آمریکایی باشد که تمایل دارد مانند چندین دهه بعد از جنگ جهانی دوم، اروپا را رعیت خود ببیند؛ چرا که بعد از ایجاد اتحادیه اروپا و واحد پول مشترک این جنبه بسیار کم رنگ شد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا خواهان کم رنگ شدن پیوندهای اروپایی است و اروپای قدرتمند خوشایند آمریکا نیست، تصریح کرد: اگر آمریکا بتواند در انتخابات اروپا تاثیر بگذارد، از تاثیرگذاری بر انتخابات فرانسه دریغ نخواهد کرد، چرا که با وجود رئیس جمهور راست افراطی در فرانسه می‌تواند به اهداف خود در اروپا و تعمیق نفوذش برسد.

دولت آبادی درخصوص چشم انداز روابط فرانسه با آمریکا خصوصا در آستانه برگزاری انتخابات، گفت: مطمئنا اولویت مکرون پیروزی در انتخابات است، از سوی دیگر اگر تنش‌ها بالا بگیرد می‌تواند از گفتمان ضد آمریکایی استفاده کند. ما شاهد پرداختن مکرر به ایده‌های «شارل دوگل» در شعارهای انتخاباتی «اریک زمور» بودیم که می‌تواند آرای هواداران فرانسه مستقل را از مکرون بگیرد. بنابراین فرانسه هم زمان نباید خود را دچار بحران دیپلماتیک کند و در عین حال مکرون چاره‌ای ندارد جز اینکه در برابر آمریکا قد علم کند.

وی تاکید کرد: مکرون بخت بسیار خوبی دارد که در برهه انتخابات می‌تواند با ریاست بر اتحادیه اروپا، برخی سیاست‌های خود را در چارچوب همگرایی اروپایی پیش ببرد. این امر قدرت سیاسی و تاثیرگذاری او را افزایش می‌دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *