جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

وزیر دارایی نتانیاهو خواستار برکناری وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک رژیم تل آویو شد

تهران-ایرنا- «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و از اعضای افراطی کابینه بنیامین نتانیاهو که به خاطر اظهارات جنجال برانگیز همواره مورد انتقاد قرار دارد، بامداد جمعه از نخست وزیر این رژیم خواست که وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک ارتش را برکنار کند.

Loading

اهداف راهبردی آمریکا در عراق پس از خروج نظامی ظاهری

۱۴۰۰/۱۰/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تشریح راهبرد جدید آمریکا در عراق، پس از خروج نیروهای نظامی‌اش از این کشور، گفت: آمریکا به دنبال تغییر چینش‌های نظامی، امنیتی و سیاسی در عراق و ظرفیت‌سازی برای عادی‌سازی احتمالی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است.

فرزاد پورسعید در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اعلام رسمی پایان ماموریت نیروهای نظامی ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا در عراق، خاطرنشان کرد: چند سالی است که آمریکا معتقد است خلیج‌فارس و شمال آفریقا ارزش سابق را در تامین منافع حیاتی‌اش ندارد و باید حضور نظامی مستقیم را در این منطقه کاهش دهد تا بتواند با کوچ به شرق آسیا، تهدیداتی را که از ناحیه چین متصور است، کنترل و متحدانش را در آن منطقه تقویت کند.

وی افزود: همانطور که برژینسکی نیز گفته بود، آمریکا مانند گذشته قدرت شناوری نیست که بتواند لجستیک و هزینه لازم را برای مداخله و حضور و عملیات نظامی همزمان در چند منطقه استراتژیک دنیا داشته باشد. با تشدید رقابت‌ها در خاورمیانه، این منطقه نظم در حال گذاری را تجربه می‌کند و در شرایط فعلی نظم گذشته اعتبار خود را از دست داده، نظم غالبی وجود ندارد و متغیرهایی که نظم منطقه‌ای جدید را دوام و قوام دهد، هنوز شکل نگرفته است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به کاهش وابستگی آمریکا به نفت خلیج‌فارس، اهمیت حفظ موجودیت و امنیت رژیم صهیونیستی و تاثیر این منطقه در صدور تروریسم به غرب را از مولفه‌های امنیتی و استراتژیک مهم برای آمریکا برشمرد و گفت: پیشرفت‌های تکنولوژیکی آمریکا در حوزه‌های ماهواره‌ای و پهپادی ارزش حضور فیزیکی مستقیم را برای دستیابی به داده‌ها و اطلاعات امنیتی کاهش داده است.

پورسعید به ارزش‌های امنیتی عراق در معادلات منطقه و همچنین مرزهای طولانی با ایران و امکان احتمالی مهار ایران به لحاظ ژئوپلیتیکی اشاره کرد و یادآور شد: عراق عمق استراتژیک سوریه و لبنان و محور مقاومت به حساب می‌آید و با توجه به این عوامل، سفارت آمریکا در عراق با 16 هزار نفر کارمند و وسعت بالا، بزرگترین سفارت‌ها در دنیا و بزرگ‌ترین مرکز رصد و جاسوسی در منطقه است. این سفارت به دلیل ارزش و اهمیت عراق، مانند گذشته باقی می‌ماند.

وی ادامه داد: براساس آنچه آمریکا اعلام کرده است، 2500 نیروی نظامی این کشور در عراق باقی می‌مانند، اما به امور شناسایی، پشتیبانی، آموزشی و مستشاری تغییر کارکرد می‌دهند. حفظ این نیروها به معنای این است که می‌توانند در بازه زمانی مشخص و بزنگاه تاریخی مجددا تغییر کارکرد دهند و نمی‌توان گفت آمریکا در عراق حضور نظامی ندارد.

 

راهبرد جدید آمریکا در عراق

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا ضمن تشریح راهبرد جدید آمریکا در عراق، پس از خروج ظاهری نیروهای نظامی‌اش از این کشور، افزود: درصورتیکه نیروهای ملی‌گرا و آن‌ها که معتقد به عراق عربی هستند، دولت را در دست بگیرند، مسئولیت و کارکرد ضد محور مقاومت به نوعی بر عهده دولت عراق خواهد بود.

پورسعید گفت: خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق به نوعی در ادامه خروج نظامی این کشور از منطقه، مانند خروج از افغانستان، انتقال یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های آمریکا از قطر به اردن و خروج هشت سامانه ضدموشکی پاتریوت از عراق، کویت، اردن و عربستان می‌باشد. آمریکا همزمان رژیم صهیونیستی را از حوزه یوروکام در اروپا به حوزه فرماندهی سنتکام در خاورمیانه منتقل کرد. توافق ابراهیم نیز همزمان با میدان دادن نظامی به رژیم صهیونیستی در خاورمیانه و خلیج‌فارس انجام شد و از ابتدای سال جاری هم شاهد بودیم که هواپیماهای این رژیم در چند نوبت نیروهای حشدالشعبی را بمباران کردند.

وی اضافه کرد: انتقال پایگاه آمریکا به اردن به مفهوم حراست بهتر از امنیت رژیم صهیونیستی است و اجازه می‌دهد فضای عراق در پوشش ناتو و سنتکام، در اختیار هواپیماهای این رژیم قرارگیرد.

 

پیامدهای مداخله آمریکا در عراق

پورسعید به پیامدهای مداخله آمریکا در عراق در حوزه‌های داخلی و منطقه‌ای اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه نظم امنیتی خاورمیانه، نظم در حال گذار است، با این مداخلات تحقق نظم مطلوب برای محور مقاومت مقداری دور از انتظار خواهد شد و به سمت الگوی مطلوب رژیم صهیونیستی و تامین منافع آن می‌رود. ضمن اینکه نظم مطلوب عربستان نیز موازنه قوای همه جانبه در برابر ایران است. حتی تمایل عربستان برای مذاکره با ایران نیز نه لزوما برای رسیدن به تفاهم، بلکه به نظر می‌رسد با هدف اصلی کاهش نگرانی‌های ایران و کم کردن از هزینه‌های پیمان امنیتی است که احتمالا عربستان در آینده با رژیم صهیونیستی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه واشنگتن به دنبال برتری رژیم صهیونیستی در منطقه در غیاب حضور نظامی‌اش است، تصریح کرد: آن‌ها برای تحقق این اهداف، برای سوق دادن عراق به سمت پیمان ابراهیم تلاش می‌کنند و به دنبال تغییر چینش‌های نظامی، امنیتی و سیاسی و ظرفیت‌سازی برای آن هستند. چنین هدفی با هژمونی گرایش سیاسی ملی عربی در عراق ممکن می‌شود؛ عراقی که ابتدا موجودیت عربی دارد و بعد شیعی – سنی.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مداخله آمریکا و برتری دادن به یک گروه سیاسی در عراق می‌تواند در بلند مدت چالش امنیتی برای این کشور ایجاد کند، گفت: به هر حال به لحاظ مشکلات اقتصادی از دو سال گذشته شاهد اعتراضات و تجمعات هستیم که به وضع فعلی منجر شد. گروه سیاسی پیروز در انتخابات عراق، باید تجربه حکمرانی خود را به منصه ظهور برسانند و جامعه آن‌ها را به آزمون بگذارد. اگر تجربه ناموفقی باشد به احتمال زیاد ورق برخواهد گشت. تا آن زمان شاهد اعتراضات گسترده ملی در عراق نخواهیم بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *