جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

در صندوق بین المللی پول از وضعیت ناامیدکننده کشورهای ثروتمند سخن گفتند

الکسی موژین، مدیر اجرایی روسیه در صندوق بین المللی پول (IMF) در مصاحبه با اسپوتنیک گفت که کشورهای ثروتمند از جمله ایالات متحده آمریکا به دلیل مشکلات بدهی ملی در وضعیت ناامیدکننده ای قرار گرفته اند.

«تاریخ تاجیکان ورارود» روایتی از سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه

«تاریخ تاجیکان ورارود» روایتی از سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه

علی هادیلو در معرفی کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود» می نویسد: این کتاب را می‌توان نمونه‌ای از شکل‌گیری یک مکتب تاریخ‌نگاری جدید در آسیای میانه نیز قلمداد کرد؛ مکتبی که با وجود تأثیرپذیری از راه و روش تاریخ‌نگاری شوروی ـ البته وجوه علمی و مثبت آن ـ از این توانایی نیز برخوردار است در جایی که به بررسی سیاست‌های مقامات شوروی مربوط می‌شود، بدون پرخاش و تندی، جوانبی از آن را مورد نقد و بازنگری قرار دهد.
Loading

ابعاد و اهداف رژیم صهیونیستی از تهدید ایران

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران بیشتر از موضع انفعال و ضعف است و آن‌ها می‌دانند که نمی‌توانند اقدامی در این راستا صورت دهند، گفت: آن‌ها اکنون می‌خواهند با بهره‌گیری از این تهدیدات و تأثیرگذاری در فضای مذاکرات برجام از توافق با ایران و امتیاز دادن به آن جلوگیری کنند.

حسین اکبری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، ضمن اشاره به تهدیدات مکرر رسانه‌ها و رژیم صهیونیستی به حمله نظامی علیه ایران، خاطرنشان کرد: اقدامات اخیر و تهدیدات اسرائیلی‌ها علیه ایران از موضع واکنشی است؛ چراکه آن‌ها می‌بینند ترامپ از قدرت کنار گذاشته شده و دولت بایدن نیز در جریان مذاکرات در شرایطی قرارگرفته که مجبور است با ایران به توافقی، ولو نسبی، برسد.

وی افزود: درواقع آن‌ها گذشت زمان را به سود ایران می‌بینند و درعین‌حال اقداماتی که تاکنون صورت داده‌اند، ازجمله فشارهای سیاسی و پیگیری تحریم‌ها، گرچه فشارهای زیادی به مردم ایران وارد کرد، اما نه‌تنها اهدافشان را محقق نساخته، بلکه به هدفشان نزدیک هم نکرده است.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا به رویکرد نگاه به شرق دولت جدید در ایران اشاره کرد و گفت: ایران خود را محصور به روابط با غرب و برجام نمی‌بیند و در این چارچوب رژیم صهیونیستی احساس می‌کند ایران حاضر نیست هر امتیازی بدهد تا غربی‌ها پای میز مذاکره برای توافق بیایند. ایران اقتصادش را به برجام گره نزده، و ضمن جدی بودن در مذاکرات، حتی مسائل سیاسی‌اش را مستقل از برجام پیگیری می‌کند.

اکبری ادامه داد: رژیم صهیونیستی و حامیانش اکنون ابزار دیگری علیه ایران ندارند، بنابراین آن‌ها در شرایط واکنشی و کاملاً منفعلانه قرار گرفته‌اند. ایران مسیری را طی می‌کند که هم در برجام می‌تواند امتیاز بگیرد و هم بدون برجام قادر است مشکلش را حل کند؛ همچنین نگاه متوازن به عرصه بین‌الملل را در دستور کار دارد و منحصر به غرب نیست. از سوی دیگر بایدن نیز برخلاف ترامپ، انگیزه‌ای ندارد که همه‌چیز را فدای رژیم صهیونیستی بکند و از همه مهم‌تر در محیط درونی این رژیم و مقاومت پیرامونی آن، معادله نظامی به نفع مقاومت در منطقه است و این رژیم دست برتر را ندارد.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی همواره در چارچوب بی‌ثبات‌سازی منطقه و برهم زدن توافق برای کارشکنی و خرابکاری‌های مستقیم و غیرمستقیم تلاش کرده است، تأکید کرد: نباید تردید داشت که اگر آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی مطمئن بودند می‌توانند از اقدامی نظامی نتیجه بگیرند و مانعی در مسیرشان وجود ندارد، حتماً عملیاتی علیه ایران انجام می‌دادند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره در آماده‌باش نظامی است، چراکه همواره تهدید را از نزدیک احساس و خود را برای آن آماده کرده، گفت: ایران کشوری نیست که از محیط پیرامونی خود نگرانی نداشته باشد یا نسبت به توان دفاعی و رزمی خود بی‌توجه باشد.

 

سکوت جامعه جهانی در قبال تهدیدات رژیم صهیونیستی

اکبری با اشاره به سکوت جامعه جهانی، دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسبت به تهدیدات آشکار و غیرآشکار رژیم صهیونیستی علیه ایران تأکید کرد: جامعه جهانی از ابتدا توان برخورد با این رژیم را نداشت؛ قطعنامه‌های متعددی علیه رژیم صهیونیستی که مورد تائید همه کشورها بوده، تنها با وتوی آمریکا در شورای امنیت رد شده است و هیچ زمانی سازمان ملل نتوانسته هیچ حقی را زمانی که پای رژیم صهیونیستی در میان است، استیفا کند.

وی به تشریح نفوذ و قدرت رسانه‌ای لابی‌های صهیونیستی در مجامع بین‌الملل و سازمان ملل پرداخت و اضافه کرد: متأسفانه اکنون با ناکارآمدی این سازمان‌ها، دیگر توقعی از آن‌ها برای واکنش نشان دادن علیه تهدیدات رژیم صهیونیستی نمی‌رود؛ آن‌ها قادر نیستند حتی کمترین موضع‌گیری در این خصوص داشته باشند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا، با بیان اینکه اکنون رژیم صهیونیستی و آمریکا در بدترین شرایط نسبت به گذشته خود هستند، تصریح کرد: آن‌ها که امروز ایران را تهدید می‌کنند، در چندین میدان جنگ، زمین را واگذار کرده‌اند، در میدان‌های سوریه، لبنان، عراق، افغانستان و یمن شکست را مفتضحانه پذیرفته‌اند. هرکجا پنجه در پنجه مقاومت انداخته‌اند تا جنگی را آغاز کنند و از تمام ابزارهای بین‌المللی و هم‌پیمانانشان استفاده کرده‌اند، شکست خورده‌اند.

وی با بیان اینکه ایران با رجزخوانی‌های رژیم صهیونیستی آشنا است، گفت: آن‌ها اکنون می‌خواهند با بهره‌گیری از این تهدیدات و تأثیرگذاری در فضای مذاکرات برجام از توافق با ایران و امتیاز دادن طرف مقابل به ما جلوگیری کنند. آن‌ها معتقدند اگر ایران در برجام امتیازی بگیرد و اوضاع اقتصادی ایران بهبود پیدا کند، قدرت مقاومت که اکنون به جبهه‌ای منطقه‌ای تبدیل‌شده به‌سرعت توسعه و گسترش می‌یابد؛ آن‌ها از این امر هراس دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *