جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سی ان ان : بایدن از بیشتر آمریکایی‌ها نمره قبولی نگرفت

تهران-ایرنا- بر اساس نظرسنجی جدید «سی‌ان‌ان»، در حالی که بیشتر آمریکایی‌ها از هر دو نامزد دموکرات و جمهوری‌خواه برای انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور ناراضی هستند، ‌جو بایدن، ‌رییس‌جمهوری فعلی هنوز نتوانسته در بسیاری از موضوعات مهم اقتصادی، ‌سیاسی و اجتماعی نظر اکثر رای‌دهندگان را به خود جلب کند.

نظرسنجی سی‌ان‌ان: رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

نظرسنجی جدید شبکه خبری سی‌ان‌ان نشان می‌دهد، به نظر می‌رسد که با نزدیک‌تر شدن انتخابات در نوامبر امسال، آمریکایی‌ها به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نگاه مثبت‌تری دارند و به طور فزاینده‌ای از او نسبت به جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی، حمایت می‌کنند و دوره ریاست‌جمهوری او را موفقیت‌آمیز می‌دانند.

نظرسنجی سی‌ان‌ان: رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

نظرسنجی جدید شبکه خبری سی‌ان‌ان نشان می‌دهد، به نظر می‌رسد که با نزدیک‌تر شدن انتخابات در نوامبر امسال، آمریکایی‌ها به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نگاه مثبت‌تری دارند و به طور فزاینده‌ای از او نسبت به جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی، حمایت می‌کنند و دوره ریاست‌جمهوری او را موفقیت‌آمیز می‌دانند.

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح سرپیچی کردند

۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان وابسته به تیپ چتربازان ارتش اسرائیل از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح در جنوب نوار غزه سر باز زدند و به فرماندهان خود اطلاع دادند که به این مأموریت نخواهند رفت، زیرا «دیگر قادر به جنگیدن بیشتر نیستند».

این بخشی از گزارش  کانال ۱۲ تلویزیون رژیم اسرائیل است.

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح سرپیچی کردند

۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان وابسته به تیپ چتربازان ارتش اسرائیل از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح در جنوب نوار غزه سر باز زدند و به فرماندهان خود اطلاع دادند که به این مأموریت نخواهند رفت، زیرا «دیگر قادر به جنگیدن بیشتر نیستند».

این بخشی از گزارش  کانال ۱۲ تلویزیون رژیم اسرائیل است.

ماسک در باره اوکراین چه گفت؟

مذاکرات بین ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و ایالات متحده در مورد ادامه حمایت از کی یف یک اشتباه بزرگ است.

Loading

سیاست جدید ریاض در قالب راهبرد منطقه‌ای عربستان

۱۴۰۰/۱۰/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عربستان ضمن تلاش برای کاهش تنش با کشورهای منطقه، در حال تجدید نظر در سیاست خارجی خود است، گفت: در شرایط کنونی مسائل داخلی و اعلام پادشاهی برای محمد بن سلمان اهمیت بیشتری پیدا کرده و بیشتر شاهد سیاستی تدافعی از سوی عربستان هستیم.

امین پرتو در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به راهبرد عربستان در غرب آسیا و سفر اخیر ولیعهد این کشور به قطر و دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، خاطرنشان کرد: عربستان در حال تجدیدنظر در سیاست خارجی خود در منطقه است و می‌خواهد ضمن کاهش تنش با کشورها و انجام برخی مذاکرات، هزینه سیاست‌های خود را نیز کاهش دهد.

وی افزود: در سال‌های اخیر عربستان «منافع محدودتری» در منطقه برای خود تعریف کرده که مهم‌ترین آن حل‌وفصل مسئله جنگ یمن است؛ به‌نحوی‌که شهرهای سعودی هدف حملات موشکی و پهپادی قرار نگیرند و نظام سیاسی در یمن به شکلی حاکم شود که وابسته به رقیب عربستان نباشد و قدرت دولت منصور هادی، به‌عنوان دولتی که سازمان ملل به رسمیت می‌شناسد، در صنعا اعاده شود.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عربستان هدف «منافع محدود» خود را به‌گونه‌ای تعریف کرده که مانند گذشته در پرونده‌های مهم منطقه‌ای خود را دخیل نمی‌کند و فعال نیست، ادامه داد: در واقع برخلاف امارات متحده عربی که به دنبال بهبود رابطه با ترکیه یا روابط خوب با سوریه و یا تعمیق روابط با رژیم صهیونیستی است، عربستان چندان در این مسائل فعالانه عمل نکرده و محافظه‌کارانه، نسبت به ایفای نقش در این مسائل بی‌میلی نشان داده است.

 

اولویت مسائل داخلی برای ولیعهد

پرتو توضیح داد: در شرایط کنونی مسائل داخلی و اعلام پادشاهی برای محمد بن سلمان اهمیت بیشتری پیدا کرده و در این میان مسائل منطقه‌ای اولویت خود را از دست داده است.

وی درعین‌حال با تاکید بر اینکه نمی‌توان این سیاست را «انفعالی» ارزیابی کرد، بلکه محمد بن سلمان بیشتر تدافعی عمل می‌کند و منتظر برخی تحولات و حل‌وفصل مسائلی است، گفت: ولیعهد عربستان به این نتیجه رسیده که باید از «دیپلماسی پول پاشی» به طور محدودتری استفاده کند؛ برای نمونه ارائه وام به کشورهای عربی و یا کمک‌های اقتصادی به پاکستان را بسیار کاهش داده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: زمانی عربستان به تشویق آمریکا و در جهت منافع خود وارد جنگ یمن شد، اما اکنون به‌عنوان متجاوز به او فشار وارد می‌شود؛ بنابراین عربستان دیگر مایل نیست پیاده‌نظام باشد و در این مسیر هزینه سیاسی، اقتصادی و حیثیتی بدهد.

پرتو ادامه داد: بر اساس تحلیل‌های رسانه‌ها و اندیشکده‌های سعودی، محمد بن سلمان به این جمع‌بندی رسیده است که امارات، با درگیرکردن عربستان در تنش‌های بی‌ثمری که به منافعش ارتباطی نداشته، به حیثیت سعودی لطمه وارد کرده است؛ از جمله چندان ضرورتی نداشته که عربستان خود را به محاصره قطر آلوده کند.

 

کاستن از ماجراجویی‌ها

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد در مقایسه با تجربیات گذشته، محمدبن سلمان محتاط‌تر شده است؛ او اکنون تبعات سیاست‌هایی مانند استفاده از جوخه‌های مرگ و آدم‌ربایی را تجربه کرده است و تلاش می‌کند با کاستن از ماجراجویی‌ها، تدافعی گام بردارد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص تلاش قطر برای میانجیگری میان ریاض و آنکارا و احتمال برگزاری نشستی میان ولیعهد عربستان و رئیس‌جمهوری ترکیه، گفت: دوحه مشتاق است با وساطت میان ترکیه و عربستان، از تنش میان آن‌ها بکاهد. این تحول منافعی را برای قطر به همراه دارد و در مقابل انتظار دارد عربستان هم بتواند در رابطه میان قطر و مصر وساطتی بکند. به نظر می‌رسد ترکیه نیز به دلیل مشکلات اقتصادی به حل برخی تنش‌ها با عربستان تمایل دارد.

به گفته این کارشناس مسائل غرب آسیا؛ عربستان به دنبال این است که این پیغام صریح را به آمریکا بدهد که اگر سعودی برای مسائل خاورمیانه هزینه نکند، باید انتظار خاورمیانه کمتر امنی را داشته باشند. در واقع محمد بن سلمان به برخی فشارهای آمریکا علیه ریاض به عنوان متحد و شریک واشنگتن، انتقاد دارد و خواهان حفظ نظم منطقه از سوی آمریکا به نفع متحدانش است و تمایل دارد در صورت ادامه وضع موجود از هزینه‌هایی که تاکنون داشته بکاهد.

پرتو به حضور امیر قطر در اجلاس سران شورای همکاری خلیج‌فارس که در ریاض برگزار شد و همچنین تاکید کشورهای عضو این شورا بر هماهنگی سیاست‌های خارجی کشورهای عضو و همکاری‌های راهبردی در بیانیه پایانی، اشاره کرد و ادامه داد: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس اختلافات عمیقی دارند که قابل ازبین‌رفتن نیست. بنابراین در مجموع به نظر می‌رسد سیاست عربستان در قبال اعضای این شورا ادامه همان روند گذشته خواهد بود.

وی با اشاره به اعمال فشار عربستان به مقاومت در لبنان و تلاش برای سلطه سیاسی در این کشور و انتظار مقامات بیروت برای ارائه کمک‌های اقتصادی از سوی ریاض، اظهارداشت: چندین سال است که ثروتمندان عربستان و به طور کلی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس دیگر مانند گذشته در لبنان پولی هزینه نمی‌کنند، این مساله لطمه زیادی به اقتصاد مبتنی بر گردشگری لبنان زده است.

پرتو اضافه کرد: توقع اروپا و آمریکا این است که با تزریق پول، لبنان بتواند اقتصادش را حفظ کند، اما عربستان تاکید دارد تا زمانی که لبنان در محور سیاست‌های او نیست، پولی برای این کشور هزینه نخواهد کرد. بنابراین بسیار بعید است سعودی‌ها به لبنان کمک‌های قابل توجهی داشته باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *