جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

Loading

پیامدهای نزدیکی دولت‌های عرب خلیج فارس به سوریه

۱۴۰۰/۰۹/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص اقدامات برخی کشورهای خلیج فارس در سال‌های اخیر در قبال حکومت بشار اسد اظهار داشت: «کشورهایی مانند عربستان، قطر، امارات و بحرین از سال 2011 که بحران سوریه آغاز شد، به صورتی هماهنگ تلاش کردند تا از رهگذر تقویت گروهک‏‌های تروریستی، دولت بشار اسد را سرنگون کنند.»

حسن هانی‏‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «بر اساس گزارش‏‌های موجود، عربستان در طول 10 سال اخیر بیش از 80 میلیارد دلار کمک مالی در اختیار گروهک‏‌های تروریستی سوریه مانند داعش، جبهه‌‏النصره، جیش‌‏الاسلام، فیلق الرحمن، لواء التوحید، ارتش آزادیبخش، القاعده و لواء البراء قرار داده است.»

به گفته این کارشناس، هدف این کشورها که به نیابت از آمریکا و رژیم صهیونیستی، نقشی تخریبی در بحران سوریه ایفا کردند، سرنگونی دولت سوریه و قطع محور تهران- دمشق- بیروت و در نهایت ضربه زدن به جبهه مقاومت بود.

وی تاکید کرد: «پایداری نیروهای مسلح سوریه و کمک ایران، روسیه و حزب الله به دولت بشار اسد موجب شد که بیش از 95 درصد از اراضی سوریه در طول یک دهه گذشته از لوث وجود گروهک‏‌های تروریستی پاکسازی شود. در این مدت بیش از 150 هزار عنصر خطرناک تروریستی از 80 کشور مختلف جهان در قالب 170 مجموعه تروریستی بخش‎های مهمی از خاک سوریه را در اشغال داشتند، اما به تدریج با تحمل شکست‎‌های سنگین ناچار به فرار شدند.»

کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه گفت: «اما نهایتا دولت سوریه نسبتا توانست بر اوضاع مسلط شود و امروز ارتش سوریه با بهره‌‎گیری از نیروهای مردمی که شمار آن‌ها بیش از 60 هزار رزمنده تخمین زده می شود، توانسته گروهک های تروریستی را سرکوب کند.»

وی درباره روابط امروز برخی کشورهای عربی با سوریه نیز توضیح داد، با تغییر شرایط میدانی و خروج تدریجی سوریه از بحران نفس‌گیر10 ساله، برخی کشورهای عرب از جمله امارات و عربستان سیاست همراهی با دولت بشار اسد را در پیش گرفتند.

به گفته هانی‌زاده، هدف عربستان و امارات این است که با ارائه مشوق‌‎های مالی به سوریه به هدفی که از رهگذر کمک به گروهک‌های تروریستی نتوانستند به آن دست یابند از طریق نزدیکی به دولت بشار اسد دست پیدا کنند.

کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص نگاه دولت دمشق به نزدیکی روابط با کشورهای عرب خلیج‌فارس گفت: «سیاست سوریه همواره بر این استوار است که هیچگاه دست دوستی کشورهای عرب را حتی اگر زمانی با این کشور دشمنی ورزیده‌‎اند، رد نمی کند. این سیاست حتی در دوران مرحوم حافظ اسد، رئیس جمهوری سابق و پدر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز وجود داشت.»

وی افزود: «سوریه به دلیل فقر منابع طبیعی به کمک مالی کشورهای ثروتمند حوزه خلیج‌فارس متکی است. وجود صدها هزار نیروی کار سوریه در کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس که تامین‌کننده بخشی از نیازهای ارزی این کشور فقیر تلقی می شوند، موجب شده تا سوریه حتی در بدترین شرایط پل‌های ارتباطی قطع نشود.»

وی توضیح داد: «آنچه مسلم است سوریه سیاست‎‌‌های پیچیده‌‏ای دارد. بشار اسد به تجربه و براساس وصیت تاریخی پدر مرحوم خود حافظ اسد تحت هیچ شرایطی فریب مشوق‏‌های عربستان و امارات را نخواهد خورد و به هیچ وجه رابطه خود را با ایران قطع نخواهد کرد.»

هانی زاده درباره نگاه تاریخی دمشق به این مسئله گفت: «مرحوم حافظ اسد که از سال 1970 تا سال 2000 میلادی رهبری سوریه را به عهده داشت بارها قبل از مرگ به فرزندان خود تاکید کرده بود که ایران عمق استراتژیک سوریه است و رخدادهای منطقه‌‎ای وجهانی نباید روابط تهران – دمشق را تحت تاثیر قرار دهد.»

وی افزود: «مرحوم حافظ اسد که یک سیاستمدار کاریزماتیک و رهبری فوق العاده باهوش بود، در سال 1988 در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز درباره علت استحکام رابطه سوریه با ایران گفت زمانی فرا خواهد رسید که اغلب کشورهای عرب علیه سوریه وارد جنگ خواهند شد و این تنها ایران است که به کمک ملت سوریه خواهد شتافت و اکنون پیش‌گوئی مرحوم حافظ اسد، عملی شده است.»

هانی زاده در نهایت گفت: «لذا برخی گمانه‌‎زنی‎‌‌ها مبنی بر اینکه برقراری روابط بین سوریه و برخی کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس به مفهوم کاهش سطح روابط سوریه و جمهوری اسلامی ایران خواهد بود، دقیق نیست؛ زیرا بشار اسد هوشیارتر و زیرک‌تر از آن است که فریب لبخند حاکمان این کشورها را بخورد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *