جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کاظمی قمی: ایران و افغانستان ظرفیت های فراوان برای همکاری تجاری و اقتصادی دارند

تهران – ایرنا – همزمان با برگزاری ششمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با عنوان “اکسپو ۲۰۲۴”، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان ضمن بازدید از این نمایشگاه، تاکید کرد ایران و افغانستان ظرفیت های فراوانی برای همکاری های تجاری و اقتصادی دارند.

روایت فارن افرز از سقوط قوانین بین‌الملل در جنگ غزه

تهران- ایرنا- نشریه فارن افرز در مطلبی با اشاره به گستردگی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه با وجود وضع قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌های حقوق بشر، این درگیری را غایت سقوط و شکست قوانین جنگ دانسته و به ارائه پیشنهادهایی برای مقابله با وضعیت جاری پرداخت.

اعتراض رسمی دوشنبه به مسکو

تهران- ایرنا- دوشنبه نسبت به آنچه که «نگرش منفی شدید روسیه به شهروندان جمهوری تاجیکستان در قلمروی این فدراسیون و نقض حقوق آنها» اعلام شد، رسما به مسکو اعتراض کرد.

Loading

چشم‌انداز تشدید تنش‌ها میان لهستان و اتحادیه اروپا

۱۴۰۰/۰۸/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه به نظر می‌رسد «دوران ماه عسل» دولتمردان کشور‌های حاشیه اروپا با اتحادیه اروپا پایان یافته است، گفت: اگر دولت لهستان بخواهد بر خروج از اتحادیه اروپا پافشاری کند، با اغتشاشات داخلی دامنه‌دار و شدیدی با محوریت جوانان مواجه خواهد شد.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن اشاره به تنش‌های اخیر میان لهستان و اتحادیه اروپا، رای مثبت این کشور به خروج بریتانیا از این اتحادیه در نشست رای‌گیری برگزیت را حاکی از تمایل این کشور به خروج از اتحادیه اروپا دانست و خاطرنشان کرد: لهستان کشوری توسعه‌یافته نیست و حضور این قبیل کشور‌ها در اتحادیه اروپا برای بهره‌گیری از مزایای این عضویت بوده است.

وی با اشاره به مشکلات لهستان در رابطه با بحران مهاجران افزود: در این موارد کشورهای قوی اروپایی بودند که تعیین سهم کردند و تمام مهاجرین را برای کشورهای اقماری اتحادیه فرستادند و به عبارتی اروپای «درجه یک» و «درجه دو» ایجاد کردند! اروپای «درجه یک» که مهاجر نمی‌پذیرد، مگر گزینش شده؛ و اروپای «درجه دو» که اکثریت مهاجرین بدون تخصص و خانواده را می‌پذیرد. بنابراین با این سیاست، به بحران اقتصادی و بیکاری این کشور‌ها افزوده شد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: کشورهایی مانند لهستان که دولت قوی و اقتصاد داخلی توسعه یافته‌ای ندارند، ناچار به بستن مرز‌ها و اولویت دادن قوانین داخلی خود به قوانین اتحادیه اروپا شدند. این اختلافات آرام‌آرام وسیع‌تر شد و بر اساس برخی تحلیل‌ها به نظر می‌رسد با تداوم این چالش‌ها، شاهد اخراج و یا خروج داوطلبانه لهستان از این اتحادیه خواهیم بود.

دهقان با بیان اینکه کشورهایی مانند لهستان از وعده‌هایی که کشورهای قوی اتحادیه اروپا برای پیوستن به آن مطرح می‌کردند، بهره‌مند نشده‌اند، ادامه داد: لهستان حتی در بحران‌های اقتصادی هم نتوانست از کمک‌های ویژه اتحادیه اروپا بهره‌مند شود و اکنون نیز پاریس به ورشو هشدار داده در صورتی که روند به چالش کشیدن اتحادیه اروپا را ادامه دهد با احتمال «خروج دوفاکتو» از آن مواجه می‌شود! هشداری که آلمان نیز از آن حمایت کرده است.

 

پایان ماه عسل کشورهای حاشیه اروپا با اتحادیه

وی با اشاره به اوضاع اقتصادی – سیاسی لهستان، نگرانی‌های این کشور از جانب سیاست‌های روسیه و همچنین تهدیدها و فشارهای اتحادیه اروپا به کشورهایی که تمایل دارند از آن خارج شوند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد «دوران ماه عسل» دولتمردان کشورهای حاشیه اروپا با اتحادیه اروپا پایان یافته است. ما شاهدیم که این اتحادیه همان مسیر آمریکا را می‌پیماید. در واقع آمریکا تبدیل به کشوری با مرکزیت پنج ایالت قوی و ایالت‌های حاشیه‌ای بسیار شده است که در خدمت مرکز هستند. شوروی هم چنین سازوکاری سامان داده بود و هر زمان که لازم می‌دانست ریسمان آن‌ها را باز و رهایشان می‌کرد.

 

لهستان خود را ناچار به تغییر ماهیت می‌بیند

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اضافه کرد: کشورهایی مانند لهستان و مجارستان، قوانین اتحادیه اروپا را دیکتاتورمآبانه ارزیابی می‌کنند و می‌دانند اگر بخواهند در آن باقی بمانند باید تغییراتی در رژیم‌های سیاسی خود ایجاد کنند و ناچار به تغییر ماهیت هستند.

وی افزود: ضمن اینکه عضویت در اتحادیه اروپا در بحران‌ها کمک شایانی به آن‌ها نکرده است؛ ما شاهد سیل ویرانگری که در لهستان رخ داد و منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد، بودیم، اما اروپا نه تنها کمک اقتصادی، بلکه کمک فیزیکی هم به آن‌ها نکرد.

دهقان با بیان اینکه بحران‌های متعدد به کشور‌های اقماری اتحادیه اروپا ثابت کرده است که اگر بخواهند در اتحادیه اروپا بمانند چالش‌های مضاعفی پیش رو خواهند داشت، ادامه داد: مشکل بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا، اقتصادی نبود، بلکه فرهنگی و سیاسی بود. کشوری که زمانی امپراتوری اول بود، در اتحادیه اروپا به قدرت پنجم تبدیل شده بود؛ البته با خروجش هم تغییراتی ایجاد نمی‌شود؛ چرا که اکنون در دنیا تولید ناخالص ملی است که حرف اول را می‌زند.

این استاد دانشگاه افزود: لهستان در شرایط فعلی با حضور در اتحادیه اروپا به دنبال اتصال خود به کشورهای دارای حق وتو است، ضمن اینکه برای بهره‌گیری از کمک‌های مالی آلمان هم تلاش می‌کند، اما آلمان هیچ گاه آنگونه که به ایتالیا کمک کرده به لهستان کمکی نداشته است و لهستان هم کاملا متوجه است که در اتحادیه اروپا درجه دوم در نظر گرفته می‌شود.

دهقان تاکید کرد: با اینکه در دوره‌ای برخی کشورها به سرعت و با شتاب عضو اتحادیه اروپا شدند، اما در نهایت تنها کشورهایی در این اتحادیه می‌توانند نقش آفرینی موثر و حضور معنادار داشته باشند که به لحاظ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همگن باشند و در بلندمدت سایر کشورها خود به خود حذف یا فاقد نقش خواهند شد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ضمن اشاره به مواضع مختلف سیاستمداران لهستان در قبال عضویت در اتحادیه اروپا و تظاهرات مردم این کشور برای تداوم این عضویت، به تشریح چالش‌های پیش روی این کشور درصورت خروج از اتحادیه اروپا پرداخت و گفت: در انگلیس شاهد بودیم که عموم افرادی که به خروج از اتحادیه رای دادند افراد مسنی بودند که غرور بریتانیایی‌شان را از دست رفته می‌دیدند. اغلب، جوانان بودند که به عدم خروج رای دادند و متوجه نشدند که با چه بحرانی مواجه خواهند شد و اکنون با پیامدهای آن مواجه شده‌اند. در لهستان نیز جوانان و اکثریت مردم خواهان حفظ پیوستگی‌ها با اروپا هستند.

وی ادامه داد: اتحادیه اروپا و مرکزیت آن، از طریق جوانان تلاش دارد که پیرامون را در خود حل کند، اما دولت‌ها دست و پا می‌زنند که ماهیت نظامشان را حفظ کنند و قوانین داخلی و ارتباطات اقتصادیشان را اولویت دهند.

این استاد دانشگاه به چالش‌هایی که روسیه برای لهستان ایجاد کرده است، اشاره کرد و افزود: ما شاهد هستیم که روسیه در مرزهای خود، همان کاری را با لهستان می‌کند که با اوکراین کرد و آرام آرام برای تنبیهی که علیه اوکراین با الحاق جزایر کریمه کرد و اروپا هم جز تحریم‌های موقتی، هیچ اقدامی صورت نداد، در خصوص لهستان هم مقدمه‌چینی می‌کند. کشورهای پیرامون اتحادیه اروپا ناظر این مخاطرات هستند.

دهقان در عین حال با اشاره به تاکید نخست وزیر لهستان مبنی بر تمایل این کشور برای تداوم حضور در اتحادیه اروپا و تلاش برای مدیریت بحران با این اتحادیه، گفت: با وجود این مسائل، اگر دولت لهستان بخواهد بر خروج از اتحادیه پافشاری کند با اغتشاشات داخلی دامنه‌دار و شدیدی با محوریت جوانان مواجه خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *