جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

دانشگاه کلمبیا در برابر دانشجویان: روابط با اسرائیل را قطع نخواهیم کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه » شده است، از معترضان حامی فلسطین خواست متفرق شوند و در برابر خواسته دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Loading

اهداف و انگیزه‌های عربستان سعودی در برگزاری پنجمین همایش «داووس صحرا»

۱۴۰۰/۰۸/۲۳ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل عربستان با اشاره به رویکرد عربستان به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های جدید فناوری گفت: برگزاری حضوری همایش «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده» و تعدد دعوت‌شدگان، نوعی تلاش برای القاء بازگشت عربستان سعودی به دوره ثبات و امنیت از سوی رهبران سعودی است.

سجاد محسنی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری نشست سالانه «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده»، موسوم به «داووس صحرا» اظهار داشت: عربستان سعودی پنجمین دوره همایش «ابتکار سرمایه گذاری آینده» را به تازگی با مشارکت بیش از 2 هزار هیات اعزامی و 5 هزار نفر از رؤسا و سرمایه گذاران شرکت‌ها در ریاض برگزار کرد. اگرچه این رویداد از حیث گستردگی جالب توجه است اما؛ این همایش نخستین رویداد از این دسته نبود.

 

نگاه بلندمدت به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های جدید فناوری

وی افزود: در سال‌های اخیر و به خصوص با روی کار آمدن محمد بن سلمان و تنظیم سند چشم‌انداز 2030، همایش‌های متعدد اقتصادی با محوریت فناوری‌های جدید برگزار شده است. گذشته از جزئیات برگزاری این همایش، می‌توان چند هدف را در پشت این رویداد دید که عمدتاً نگاهی بلندمدت به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فناوری را در عربستان نشان می‌دهد.

این کارشناس مسائل عربستان ادامه داد: عربستان سعودی به خوبی می‌داند بهترین مسیر برای افزایش ضریب امنیت منطقه‌ای خود، ایجاد شبکه‌ای از بازیگرانی است که از وجود این کشور سود می‌برند. بر این اساس، ایجاد یک «شبکه عصبی اقتصادی» مبتنی بر حساسیت و آسیب‌پذیری متقابل می‌تواند کارساز باشد.

محسنی با اشاره به تلاش دولت عربستان سعودی برای انتقال 480 مقر منطقه‌ای به ریاض در 10 سال آینده توضیح داد: دولت سعودی تلاش دارد تا در این مسیر بازیگران و شرکت‌های بزرگ و متعددی را درگیر کند تا در صورتی که تهدید امنیتی متوجه این کشور شد، حساسیت سایر کنشگران و واکنش آن‌ها را در پی داشته باشد. برای دستیابی به این هدف «ارتباط» مهم‌ترین ابزار است.

وی ریاض را یکی از معدود پایتخت‌های منطقه‌ای دانست که از میزان بالایی از رفت‌وآمدهای دیپلماتیک برخوردار است و گفت: بخش زیادی از این رفت و آمدهای دیپلماتیک در جهت تسهیل شرایط اقتصادی متقابل است.

این تحلیلگر مسائل عربستان اضافه کرد: دلیل دیگر توجه عربستان به نگاهی بلندمدت به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فناوری را می‌توان تلاش برای شناسایی سرمایه‌گذاران و مبتکران در راستای عضویت و فعالیت در شهر جدید «نئوم» دانست. بر اساس رویکرد بلند مدت دولت سعودی، شهر نئوم نه تنها نیاز به فناوری جدید بلکه نیازمند به شهروندانی جدید از سراسر جهان دارد. شهروندی در شهر نئوم با اولویت نخبگان و شهروندان درجه یک انجام می‌شود. بنابراین، این همایش می‌تواند زمینه ساز شناسایی نخبگان و رایزنی برای جذب آن‌ها باشد.

محسنی به مواضع کمیسیون سلطنتی ریاض درخصوص اینکه در واکنش به موقعیت پایتخت عربستان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد شهری در منطقه، 44 شرکت بین‌المللی مقر منطقه‌ای خود را به ریاض منتقل کرده‌اند، اشاره کرد و گفت: عربستان با چنین همایش‌هایی به دنبال عینی کردن امنیت عربستان سعودی برای سرمایه گذاری است. سرمایه به اصطلاح ترسو است و بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح می‌دهند در جایی سرمایه گذاری کنند که امنیت عینی تضمین شده‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: ورود عربستان به جنگ با یمن، قطع روابط با ایران و قطر، قتل جمال خاشقچی و افزایش تنش‌های منطقه‌ای این کشور تا حدود زیادی ذهنیت امن بودن عربستان سعودی برای سرمایه‌گذاری را مخدوش کرده بود. برگزاری حضوری این همایش و تعدد دعوت‌شدگان نوعی تلاش برای القاء بازگشت عربستان سعودی به دوره ثبات و امنیت از سوی رهبران سعودی است.

محسنی با اشاره به تأکید عربستان سعودی بر تعلیق قراردادهای دولتی با هر شرکت خارجی که دفتر مرکزی منطقه‌ای در خارج از عربستان دارد از اوایل سال 2024، اضافه کرد: عربستان سعودی در کنار امارات متحده عربی تلاش گسترده‌ای برای سرمایه گذاری در زیرساخت‌های فناوری جدید دارند. در مرکز این سرمایه‌گذاری‌ها «هوش مصنوعی» قرار دارد. دولت ریاض نیازمند راضی کردن شرکت‌های پیشرو در این زمینه برای فعالیت در عربستان است؛ چراکه از این طریق ضمن به روز نگه داشتن فناوری در این کشور، هزینه دسترسی به فناوری‌های جدید را نیز کاهش خواهد داد.

این تحلیلگر مسائل عربستان تأکید کرد: دولت سعودی به خوبی می‌داند که یکی از وجوه متمایز کننده قدرت در آینده میزان بهره گیری از فناوری‌های جدید است.

وی ضمن اشاره به پیامدهای شیوع کرونا بر اقتصاد عربستان، گفت: همه گیری کرونا در سطح جهان یکی از مهم‌ترین عواملی  بود که دولت سعودی را وادار به کاهش برنامه‌های اقتصادی مبتنی بر شبکه سازی کرد، اکنون با رفع نسبی این مانع به نظر می‌رسد سطح همایش‌های اقتصادی از این دست، هم از نظر کمی و هم کیفی افزایش یابد، به خصوص اینکه طی سال‌های اخیر عربستان سعودی با رفع بسیاری از محدودیت‌های اقتصادی تلاش کرده تا فضایی مناسب برای حضور سرمایه گذاران از تمامی کشورها فراهم کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *