جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | تصویری از وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان؛ چه بر سر «بنی‌گانتس» آمده است؟

اسرائیل هیوم عکسی را به عنوان تصویر بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان منتشر کرد و بعد از دقایقی بدون توضیح حذف کرد. تاکنون جزئیات بیشتری از مصدومیت گانتس منتشر نشده است. پیش از وی «بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «حاییم بیتون» وزیر آموزش و پرورش این رژیم در دو حادثه جداگانه رانندگی مصدوم شده بودند./آخرین خبر

Loading

دورنمای مبهم سودان تحت حاکمیت نظامیان

۱۴۰۰/۰۸/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: کارشناس مسائل خاورمیانه و آفریقا درباره بازگشت به قدرت یا همان کودتای نظامیان در سودان گفت: «این اقدام ضربه‌ای جدی به امید مردم برای بازگشت دموکراسی در این کشور آفریقایی به‌شمار می‌رود.»

جعفر قنادباشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «تحلیلگران نسبت به آنچه در سودان صورت گرفت و در قالب کودتا از آن یاد شد، نگاه متفاوتی دارند و تحلیل‌های مختلفی را ارائه کردند. برخی از تحلیلگران این کودتا را نتیجه سیاست‌های نوین آمریکا در شمال آفریقا تلقی و برخی نیز آن را نتیجه رقابت‌های میان گروه‌های مورد حمایت عربستان و گروه‌های وابسته به اخوان المسلمین می‌دانند.»

وی افزود: « به نظر می‌رسد که هیچ کدام از این تحلیل‌ها نه تنها نمی‌تواند واقعیت این حرکت نظامیان سودانی را که کودتا نام گرفته تحلیل کند بلکه اذهان را از واقعیات موجود در این کشور منحرف می‌کند.»

به گفته این کارشناس، ریشه اصلی این حرکت که در دو مرحله و در فاصله یک ماه تحت عنوان یک کودتای نافرجام و سپس یک کودتای موفق در سودان صورت گرفت را باید در نارضایتی عمومی شدید و ناتوانی نظامیان سودان در کاهش و پایان دادن به این ناآرامی‌ها واکاوی کرد.

وی تاکید کرد: «‌به عبارت دیگر نظامیان سودانی به رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان، کوشیدند تا با به راه انداختن یک تسویه‌حساب در ساختار حکومتی و به دنبال آن امنیتی کردن فضای سودان، مردم این کشور را از ادامه اعتراضات منصرف کرده و به عبارت دیگر حرکت‌های براندازانه علیه نظامیان را در برابر این حرکت منفعل سازند.»

قنادباشی درباره نقش آمریکا در این تحولات توضیح داد: «این درواقع تدبیری بود که در اتخاذ آن، فرستاده ویژه آمریکا، با حضور در خارطوم نقشی اساسی ایفا کرد و از حرکت ژنرال عبدالفتاح البرهان، رئیس حکومت سودان در کنار گذاشتن بخش غیرنظامی حاکمیت این کشور حمایت کرد. حرکتی که از دیدگاه آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان، تنها راه حل توقف اقدامات ضدحکومتی در سودان و تنها راه فائق آمدن نظامیان بر موج مخالفت‌های عمومی در این کشور تلقی شد.»

این کارشناس با بیان اینکه این حرکت کودتاگونه که با هیچ یک از تعاریف کودتا انطباق ندارد، ادامه داد: «به رغم امنیتی کردن شرایط سودان و عملیات سرکوب‌گرایانه‌ای که منجر به کشته و مجروح شدن عده زیادی از تظاهرکنندگان شد، تاکنون نظامیان به هیچ کدام از اهداف خود دست نیافته اند. این در حالی است که اغلب احزاب و گروه‌های سیاسی در سودان و اغلب صنوف و اتحادیه‌های کارمندی در این کشور نه فقط به مخالفت‌های خود با تداوم حکومت البرهان ادامه داده‌اند بلکه با رد هرگونه گفتگوی آشتی‌جویانه با حکومت نظامیان خواستار کناره‌گیری هرچه سریعتر رئیس حکومت نظامی شده‌اند.»

قنادباشی با اشاره به اینکه نظامیان سودانی ‌کوشیدند تا مطالبات مردم را در بازگشت سیاسیون به قدرت و بازگشت نخست‌وزیر معزول، آقای عبدالله حمدوک منحصر کنند افزود: «بر این اساس آن‌ها وعده‌هایی را مبنی بر حضور مجدد سیاسیون سودانی در کنار نظامیان ارائه کردند. اما این تدبیر نظامیان هیچ نقشی در آرامش اوضاع و پایان دادن به تظاهرات و اعتراضات سراسری ایفا نکرد. چنانکه اتحادیه مشاغل سودان از یک سو و بزرگترین احزاب سودانی از سوی دیگر با انتشار اطلاعیه‌ها و بیانیه‌های مختلف بر ضرورت ادامه مخالفت‌ها با نظامیان تاکید کرده و نقشه‌راه‌های مختلفی را برای روی کار آمدن حکومتی منتخب مردم پیشنهاد کردند.»

وی درباره ریشه این اتفاقات نیز گفت: «این اعتراضات و مخالفت‌ها نه تنها از ناکارآمدی نظامیان در ادامه امور به ویژه تامین حداقلی معیشت عمومی در سودان سرچشمه می‌گیرد بلکه بخش عمده آن مربوط به سیاست خارجی خفت‌باری است که نظامیان در قبال رژیم صهیونیستی، عربستان و آمریکا اتخاذ کرده‌اند.»

وی ادامه داد: «در این میان باید به نفرت عمومی مردم سودان از جریان‌های وهابی مرتبط با عربستان از یک سو و بدبینی و مخالفت شدید آن‌ها با هرگونه عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی از سوی دیگر اشاره کرد.»

به گفته این کارشناس مسائل آفریقا، از دیدگاه مردم سودان ژنرال البرهان متهم است که حتی در دوران عمر البشیر سربازان سودانی را در حمایت از حرکت‌های تجاوزکارانه عربستان در یمن به این کشور اعزام کرده و از این منظر از ابتدای قرار گرفتن در راس قدرت سیاسی سودان مورد حمایت عربستان و امارات بوده است.

وی با تاکید بر اینکه عادی‌سازی روابط خارطوم-تل‌آویو و همچنین ارتباطات پنهانی البرهان با مقامات این رژیم و رفت‌وآمدهای مشکوک معاون وی، حمیدتی از دیدگاه مردم سودان جرمی نابخشودنی است که هرگونه صلاحیت این دو تن را در راس قدرت این کشور زیر سوال می‌برد، گفت: «به عقیده مردم سودان این دو شخص و دیگر نظامیان همسو با آن‌ها با این گرایش و ارتباطات نزدیک با رژیم صهیونیستی در ردیف خائنین به کشور قرار می‌گیرند. »

قنادباشی درخصوص نقش عربستان و امارات در کودتای اخیر سودان گفت: «در جریان کودتای اخیر علاوه بر آمریکا، عربستان و امارات نیز اقدامات زیادی را از جمله ارسال مبالغی برای سران احزاب سودانی انجام دادند تا از سرنگونی حکومت نظامیان جلوگیری به عمل آورند؛ تلاش‌هایی که تاکنون هیچ نتیجه روشنی دربرنداشته است.»

وی درباره چشم‌انداز پیش رو نیز تاکید کرد: «بر این اساس گفته می‌شود اصرار نظامیان و حامیان آن‌ها برای باقی ماندن در قدرت از یک سو و پافشاری مردم بر ضرورت کناره‌گیری نظامیان از سوی دیگر، سودان را وارد دالان تاریک و مبهمی ساخته که دورنمای بسیار مبهمی را برای این کشور ترسیم می‌کند. همچنین به‌رغم ادامه تلاش‌های میانجیگرایانه و گفتگوهای پنهانی هیچ روزنه‌ای برای عبور سودان از این مرحله دشوار فعلا به چشم نمی‌خورد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *