جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تهران اقدام آمریکا، انگلیس و کانادا در تحریم افراد و نهادهای نظامی ایران را محکوم کرد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی افراد و نهادهای نیروهای مسلح ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه تهران را به شدت محکوم و از همراهی برخی کشورها در اروپا از رویکرد دولت آمریکا انتقاد کرد.

ببینید | اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟؛ استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح

ارتش اسرائیل ده‌ها تانک و خودروی زرهی را در امتداد مرز خود با نوار غزه در جنوب این باریکه مستقر کرده است. به نظر می‌رسد این رژیم برای حمله زمینی به رفح آماده می‌شود. این تانک‌ها و خودروهای زرهی روز جمعه ۲۶ آوریل در نزدیکی گذرگاه کرم شالوم اسرائیل که در مجاورت رفح است، مستقر شدند. منبع: یورونیوز

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالا 14 سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی مهمات منفجر نشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند گزارش داد که آواربرداری در غزه ممکن است 14 سال طول بکشد.

Loading

چشم‌انداز عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا و پیامدهای آن

۱۴۰۰/۰۸/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل آفریقا با بیان اینکه در صورت موفقیت سناریوی عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، کشورهای آفریقایی در مسائل بین‌المللی دچار تشتت آراء خواهند شد، گفت: با توجه به مواضع برخی کشورها و انتقادات آن‌ها، این عضویت به سادگی محقق نخواهد شد و محتمل به نظر نمی‌رسد.

یاسر کنعانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تصمیم شورای اجرایی اتحادیه آفریقا مبنی بر بررسی پذیرش رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر در این اتحادیه در نشست فوریه آتی و همچنین بحث و جدل چند ساعته میان وزرای خارجه دولت‌های عضو در این خصوص، اظهار داشت: کشورهای مخالف این عضویت، خصوصا الجزایر و آفریقای جنوبی مخالفت‌ها در خصوص این عضویت را مدیریت کردند.

 

هماهنگی برای مخالفت با عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا

وی به اظهارات «رمطان لعمامره» ،وزیر امور خارجه الجزایر اشاره کرد که گفته بود «بسیاری از کشورها به ویژه الجزایر با این تصمیم تاسف‌بار و خطرناک مخالفت و از منافع عالی آفریقا مبنی بر وحدت ملت‌های آن حمایت کرده‌اند» و افزود: الجزایر و خصوصا آفریقای جنوبی در جنبش‌های مبارزه با آپارتاید تجربه خوبی دارند و یکی از حامیان اصلی فلسطین در قاره آفریقا، آفریقای جنوبی است. این تلاش‌ها باعث شد موفق شوند 24 کشور آفریقایی را در مخالفت با عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا با خود همراه کنند.

این کارشناس مسائل آفریقا ادامه داد: موسی فقی محمد، رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا، بدون مشورت با هیات اجرایی این تصمیم را دنبال کرد و در نطقی که هفته گذشته برای اعضا داشت بدون اشاره مستقیم به این موضوع، جذب شرکای جدید مالی برای اتحادیه آفریقا و ساختار امور اجرایی را لازم دانست.

کنعانی گفت: از همان روز که بحث عضویت ناظر رژیم صهیونیستی مطرح شد، کشورهای مختلف، خصوصا با محوریت آفریقای جنوبی و الجزایر فعال شدند. این تحولات و مواضع نشان می‌دهد هنوز رژیم صهیونیستی برای ورود به قاره سیاه، خصوصا ورود به ساختار اتحادیه آفریقا که از ساختاری قانونی و منسجم برخوردار است، مشکلاتی دارد.

 

تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای ورود به نهادهای اصلی آفریقا

وی با اشاره به تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای امضای قراردادهای دوجانبه با کشورهای آفریقایی و انجام پروژه‌های اقتصادی در این کشورها افزود: رژیم صهیونیستی حضور محدودی در برخی کشورها داشته و نمایندگی‌های سیاسی خود را فعال کرده است، خصوصا با توجه به تجاربی که در مباحث کشاورزی و مدیریت خشکسالی داشته است، روی مدل‌های فنی و همکاری‌های تکنیکی با برخی از کشورهای قاره آفریقا تمرکز و تبادل تجارب و اجرای پروژه‌هایی داشته است.

کنعانی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال این است که حضور خود در آفریقا را تثبیت و قانونمند کند، اضافه کرد: این رژیم تلاش می‌کند با برخورداری از حمایت ساختار اتحادیه آفریقا، خصوصا رئیس کمیساریای اتحادیه، این برنامه را محقق کند و از امتیازات بیشتری بهره ببرد. بنابراین دیپلماسی فعالی در پیش گرفته است تا در سطح نهادهای اصلی به عنوان ناظر حضور پیدا کند.

 

ایجاد تزلزل و شکاف در اتحادیه آفریقا با عضویت رژیم صهیونیستی

این تحلیلگر مسائل آفریقا با بیان اینکه کویت، اردن، مصر، الجزایر، یمن، مجمع الجزایر قمر، جیبوتی، لیبی، موریتانی، تونس، قطر، فلسطین و هیئت اتحادیه عرب در کمیساریای اتحادیه آفریقا در سندی رسمی به شدت به اقدام یکجانبه این اتحادیه درباره عضویت رژیم صهیونیستی با عنوان ناظر اعتراض کرده و از اتحادیه آفریقا خواسته‌اند تصمیم خود را لغو کند، تصریح کرد: اگر عضویت این رژیم در اتحادیه آفریقا محقق شود، با توجه به یکپارچگی و اتحادی که این اتحادیه تاکنون در بحران‌های جهانی و مسائل بین‌المللی از خود نشان داده، دچار تزلزل و ریزش خواهد شد و روحیه پان افریکن این اتحادیه از هم خواهد پاشید.

کنعانی با اشاره به اظهارات وزیر خارجه الجزایر که عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان ناظر در اتحادیه آفریقا را سبب ایجاد شکاف و تجزیه در این اتحادیه دانسته بود، ادامه داد: کشورهایی مانند الجزایر و آفریقای جنوبی که درک صحیحی از تحولات جهان و آفریقا دارند، تلاش می‌کنند همچنان با حفظ این روحیه، با ایجاد جبهه‌ای قدرتمند اجازه ندهند که رژیم صهیونیستی از طریق کمیسیون اتحادیه آفریقا و وعده و وعید بتواند به اهداف خود دست یابد و در این اتحادیه نفوذ پیدا کند.

 

نقش پشت پرده قدرت‌های بین‌المللی

وی تأکید کرد: قطعاً پشت پرده این عضویت ناظر در اتحادیه آفریقا، قدرت‌های بین‌المللی هم ایفای نقش می‌کنند؛ چرا که آن‌ها با توجه به جایگاهی که در عرصه آفریقا و سازمان اتحادیه آفریقا دارند، در حال لابی‌گری و دنبال کردن دیپلماسی پنهان در سطح وسیع هستند.

این کارشناس مسائل آفریقا به سفر اخیر «یائیر لاپید»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به مغرب و ابراز ناخرسندی او از نقش و جایگاه الجزایر در راه اندازی کارزار علیه پذیرش اسرائیل در اتحادیه آفریقا اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد در این خیانت و تلاش برای عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، نقش پادشاهی مغرب زیاد باشد. در این رابطه باید رقابت‌های سنتی که مغرب با دولت الجزایر دارد مدنظر قرار داد.

 

بعید بودن عضویت رژیم صهیونیستی

کنعانی تأکید کرد: با توجه به تحولات و مواضع اخیر کشورهای آفریقایی، در صورت موفقیت سناریوی عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، کشورهای آفریقایی در مسائل بین‌المللی دچار تشتت آراء خواهند شد.

وی در عین حال گفت: با توجه به مخالفت کشورها با عضویت ناظر این رژیم در اتحادیه آفریقا، این اقدام به سادگی محقق نخواهد شد و محتمل به نظر نمی‌رسد. در واقع پذیرش این عضویت، اساس روحیه پان آفریکن در اتحادیه آفریقا را متزلزل می‌کند و در افکار عمومی و میان مبارزان ضد آپارتاید تاثیر منفی خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *