جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد.

Loading

راهبرد جدید آمریکا در سوریه

۱۴۰۰/۰۷/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به جا‌به‌جایی اخیر نیروهای نظامی و تفنگداران دریایی آمریکا از استان‌های‌ شمال و غرب عراق به استان الحسکه سوریه گفت، این اقدامات از وجود یک سناریوی جدید برای بحران‌سازی در مناطق کرد‌نشین سوریه حکایت دارد.

حسن هانی‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «‌تاکنون بیشترین تجهیزات نظامی ارتش آمریکا از گذرگاه الولید عراق راهی شرق فرات و سپس منطقه کردنشین حسکه سوریه شده‌اند.» به گفته این کارشناس، نقل‌وانتقال نیروهای آمریکایی از منطقه القائم، گذرگاه الولید و پایگاه عین الاسد عراق به شرق سوریه به دلیل احتمال اجرایی شدن مصوبه سال گذشته پارلمان عراق و نیز افزایش آسیب‌پذیری نیروهای آمریکایی در شمال و غرب عراق صورت گرفته است.

وی تأکید کرد: «برآیند گزارش‌ها نشان می‌دهد حضور نیروهای آمریکا در منطقه کردنشین شرق سوریه موسوم به الجزیره در چارچوب تقویت حزب دموکراتیک سوریه و تجزیه بخشی از شرق این کشور است.»

هانی‌زاده با اشاره به اینکه منطقه الجزیره سوریه شامل 3 استان دیر‌الزور، قامشلی و حسکه است ادامه داد: «دو استان قامشلی و حسکه به دلیل وجود جمعیت بالای کردهای سوریه و استان دیرالزور به دلیل وجود چاه‌های نفتی به‌شدت موردتوجه آمریکا قرار دارند.»

این کارشناس با بیان اینکه احتمالاً پارلمان عراق طی 3 ماه آینده و پس از آغاز به کار و تشکیل یک دولت وحدت ملی تحت‌فشار جریان‌های سیاسی و فراکسیون‌های شیعه ناچار است مصوبه پارلمان سابق را برای اخراج نیروهای آمریکایی از خاک این کشور عملیاتی کند، توضیح داد: «طبیعی است اگر نیروهای آمریکایی در برابر اراده ملت عراق و اجرایی شدن مصوبه پارلمان سابق ایستادگی کنند یک تقابل جدی بین نیروهای مردمی و ارتش آمریکا در مناطق شمال و غرب عراق و نیز مناطق فرات میانه صورت خواهد گرفت.»

هانی‌زاده تأکید کرد: «لذا این جابه‌جایی یک اقدام پیشگیرانه تلقی می‌شود تا آمریکا بتواند از آسیب‌پذیری نیروهای خود در مناطق مختلف عراق جلو‌گیری کند.»

این کارشناس با بیان اینکه موضوع دیگر نزدیک شدن دیدگاه نیروهای حزب دموکراتیک سوریه «قسد» به آمریکا است، افزود: «این نیروها اخیراً تحت نظارت تفنگداران دریایی آمریکا در شرق فرات، از مناطق ادلب در شمال غرب سوریه به منطقه کردنشین حسکه منتقل شده‌اند. گفته می‌شود سناریوی پیش رو این است که نیروهای حزب دموکراتیک سوریه با آمریکا به این تفاهم رسیده‌اند که در مقابل تشکیل یک اقلیم خودمختار کردنشین در قامشلی و حسکه، زمینه حضور اسراییل در شرق فرات را فراهم کنند.»

وی تأکید کرد: «تشکیل این اقلیم خودمختار راه را برای شکل‌گیری احتمالی یک کردستان بزرگ در شمال عراق و شرق سوریه هموار خواهد ساخت و این امر می‌تواند به‌تدریج و در بلندمدت حوزه نفوذ رژیم صهیونیستی در اقلیم کردستان و شرق دجله را گسترش دهد.»

وی با تأکید بر این موضوع که دولت سوریه شدیداً نسبت به تحرکات آمریکا در مناطق الجزیره، قامشلی و حسکه حساس شده گفت: «اگر این سناریو عملیاتی شود قطعاً به‌مرور راه برای جدایی مناطق شرقی سوریه از پیکره دولت مرکزی این کشور هموار خواهد شد.»

 

سکوت سازمان ملل در قبال طرح آمریکا برای کوچک‌سازی کشورهای خاورمیانه

کارشناس مسائل خاورمیانه درباره واکنش‌ها نسبت به این اقدام آمریکا نیز گفت: «متأسفانه سازمان ملل، اتحادیه عرب و نهادهای بین‌المللی نسبت به توطئه مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تجزیه سوریه سکوت اختیار کرده‌اند و این امر نشان می‌دهد که طرح آمریکا ناظر بر کوچک‌سازی کشورهای خاورمیانه عملاً کلید خورده است.»

وی با بیان اینکه از سوی دیگر نیروهای ترکیه همچنان بخش مهمی از خاک استان ادلب در شمال‌غرب سوریه را اشغال کرده‌اند تا مانع برقراری رابطه میان کردهای سوریه و کردهای ترکیه شوند، افزود: «ترکیه نیز نسبت به تحرکات ارتش آمریکا در مناطق شرق فرات سوریه حساس شده زیرا‌ هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه که متضمن تقویت حضور کردهای سوریه باشد خطر بالقوه‌‌ای برای ساختار اجتماعی و سیاسی ترکیه تلقی می‌شود.»

هانی‌زاده در پاسخ به این پرسش که آیا بازیگرانی مانند روسیه و جمهوری اسلامی ایران اجازه خواهند داد که آمریکا در تغییر نقشه جغرافیایی و ساختار سیاسی و جمعیتی سوریه آزادانه عمل کند، توضیح داد: «به‌طور طبیعی هرگونه تغییری در ژئوپلیتیک منطقه چه در سوریه و چه در جنوب قفقاز با واکنش کشورهایی مانند ایران، روسیه و احتمالا چین مواجه خواهد شد؛ زیرا طرح کوچک‌سازی کشورهای منطقه به مفهوم تسلط ساده و آسان آمریکا بر بخشی از شرق و غرب آسیا خواهد بود. بر اساس این طرح، آمریکا تلاش دارد تا از رهگذر تجزیه کشورهای منطقه، مدیریت کشورهای تازه تأسیس را به برخی کشورهای هم پیمان خود در منطقه واگذار کند. این طرح در دوره جرج بوش پدر، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا تحت عنوان خاورمیانه بزرگ در دستور کار قرار گرفت اما اکنون تیم جو بایدن به دلیل افزایش هزینه‌های ناشی از حضور نظامی آمریکا در غرب آسیا این طرح را دوباره موردتوجه قرار داده است.»

این کارشناس در نهایت درباره پیامدهای اجرای چنین طرحی گفت: «در صورت عملیاتی شدن این طرح، نقش رژیم صهیونیستی برای حضور فیزیکی در منطقه افزایش خواهد یافت؛ به‌ویژه اینکه اکنون رژیم صهیونیستی در اقلیم کردستان عراق، آذربایجان، بحرین و امارات حضوری کاملاً پررنگ دارد تا در زمان مناسب نقش نیابتی خود را در منطقه ایفا کند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *