جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تنش یا مذاکره؟

تنش یا مذاکره؟

علی اکبر فرازی می گوید: زمانی که تنش‌زدایی و اعتمادسازی توسط تهران انجام شد و ترتیبات منطقه‌ای در سطح عملیاتی از جانب ایران به سمت کاهش تنش میل کرد، می‌توان روندی را ترسیم کرد که یا خبری از ناتوی عربی یا ناتوی عربی – غربی یا ناتوی عربی – غربی – عبری و سامانه یکپارچه پدافند عربی نباشد یا ایران هم باید جزء ترتیبات قرار گیرد.

​​​​​​​لتونی: اوکراین مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است

تهران- ایرنا- بایبا برازه وزیر خارجه لتونی با بیان اینکه در حال حاضر کشورهایی وجود دارند که بدون هیچگونه محدودیت و پیش‌شرطی، سلاح‌های خود را در اختیار کی‌یف قرار داده‌اند، گفت: اوکراین پیش‌تر مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است.

Loading

ایران و تلاش بنت برای فریب و به‌دام‌انداختن بایدن

۱۴۰۰/۰۶/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به حق قانونی ایران برای دفاع و اقدام متقابل در برابر هر نوع تهدید گفت: پیش از این مقامات آمریکا به اسرائیل هشدار داده‌اند که مشارکت آمریکا در هر نوع اقدام خرابکارانه اسرائیل علیه ایران به نفع آمریکا نیست و ممکن است پایگاه‌ها و سربازان آمریکایی در منطقه مورد هدف قرار گیرند.

رحمن قهرمان پور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، نخستین دیدار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، و نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را بیش از آنچه به لحاظ خارجی برای رژیم صهیونیستی مهم باشد، دارای اهمیت داخلی برای این رژیم ارزیابی و خاطرنشان کرد: دولت ائتلافی بنت و یائیر لاپید، دولتی شکننده است و نتانیاهو بارها تأکید کرده عمر این دولت به شش ماه هم نخواهد رسید. در این شرایط از ابتدای روی کار آمدن بنت، در محافل سیاسی رژیم صهیونیستی، گمانه‌زنی‌هایی مطرح بود که دولت بایدن تا چه میزان از آن حمایت خواهد کرد.

وی دریافت یک میلیارد کمک مالی از آمریکا برای تقویت گنبد آهنین و همچنین مسئله تعلیق ویزا میان دو طرف را از جمله موضوعات مورد اختلافی و بحث شده در این دیدار عنوان کرد و ادامه داد: مهم‌ترین مسئله مورد اختلاف که البته دو طرف در رابطه با آن توافقاتی هم دارند، موضوع «ایران» بود. قبلا در دیداری که رئیس موساد و نهادهای اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی با «جک سولیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا، داشتند او به صراحت اعلام کرده بود که سیاست دولت بایدن این است که مذاکرات با ایران را پیش ببرد و در آن دیدار مقامات صهیونیست مخالفت شدید خود را اعلام کرده بودند.

قهرمان پور یادآور شد: در آن دیدار بر سر دو مسئله توافق شده بود، اول اینکه اگر قرار باشد احیانا رژیم صهیونیستی اقدامی علیه ایران انجام دهد آمریکا در جریان باشد و غافلگیر نشود و دیگر اینکه اقدامات این رژیم پیش از انجام، توسط آمریکا افشا نشود و همینطور، اگر احیانا آمریکا به دنبال اقدامی باشد، رژیم صهیونیستی آن را لو ندهد. این توافق انجام شده بود و آقای بنت امیدوار بود در این سفر بتواند، با توجه به توقف مذاکرات وین، فشار بیشتری به واشنگتن بیاورد که امتیازات بیشتری به تل‌آویو بدهد.

 

«ایران» همچنان موضوع اختلافی آمریکا و رژیم صهیونیستی

وی با بیان اینکه موضوع ایران، همچنان موضوع اختلافی میان تل‌آویو و واشنگتن است، اضافه کرد: با اینکه عمده یهودی‌ها به آقای بایدن رأی داده‌اند و گفته می‌شود آن‌ها عموما مخالف آقای نتانیاهو بودند؛ اما آمریکا هم سیاست خود را قبلا اعلام کرده و رژیم صهیونیستی تنها یکی از موضوعات آن است و چون عزم آمریکا این است که حضور خود را در منطقه کاهش دهد، رژیم صهیونیستی همه تلاش خود را به کار گرفته و خواهد گرفت که آمریکا از منطقه خارج نشود؛ چرا که مهم‌ترین حامی و متحد استراتژیک آن است.

قهرمان‌پور به تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای همراه کردن بایدن با خود علیه ایران اشاره کرد و افزود: با این حال تاکنون آمریکایی‌ها به این درخواست پاسخ مثبت نداده‌اند و مسئله کاهش حضور نیروهای نظامی آمریکا در منطقه و خروج نظامیان، مسئله‌ای فراتر از روابط ویژه و استراتژیک تل‌آویو و واشنگتن است. با اینکه در کشور ما و برخی کشورهای دیگر برخی معتقدند واشنگتن را تل‌آویو اداره می‌کند، اما واقعیت این است که قدرت نفوذ رژیم صهیونیستی در واشنگتن محدود است.

 

حق قانونی ایران برای دفاع و اقدام متقابل در برابر هر نوع تهدید

وی با اشاره به اظهارات بایدن در دیدار با بنت مبنی بر اینکه در صورت شکست دیپلماسی درباره ایران، گزینه‌های دیگری وجود دارند، به حق قانونی ایران برای دفاع و اقدام متقابل در برابر هر نوع تهدید پرداخت و ادامه داد: آمریکا درگذشته نیز اینگونه اظهارات را مطرح کرده است، اما در کنار آن این هشدار را هم داده‌اند که مشارکت آمریکا در هر نوع اقدام خرابکارانه اسرائیل علیه ایران به نفع آمریکا نیست و ممکن است پایگاه‌ها و سربازان آمریکایی در منطقه مورد هدف قرار گیرند. اکنون هم آمریکا نسبت به پیامدهای این تهدیدات توجه دارد.

قهرمان‌پور گفت: هر چند رژیم صهیونیستی یکی از عوامل مهم در محاسبات آمریکا است؛ اما باید در نظر داشت، این رژیم تنها یکی از این عوامل است! کشورهایی مانند عربستان، امارات، قطر و دیگر کشورها هم برای آمریکا اهمیت دارند؛ بنابراین تنها به راضی کردن رژیم صهیونیستی فکر نمی‌کند.

به گفته این کارشناس مسائل بین‌الملل، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند به دنیا بگوید همچنان روابطش با آمریکا ویژه است و نفوذ بالایی دارند؛ اما دلایل و شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد حتی در خود واشنگتن اعتراضات و انتقادات نسبت به امتیازگیری‌های رژیم صهیونیستی از آمریکا بیشتر شده است. چندی پیش نشریه «هیل» در مقاله مفصلی نوشت رژیم صهیونیستی مشکل امنیتی ندارد و تنها با بزرگنمایی و ادعای ناامنی در منطقه به دنبال پول گرفتن از آمریکا است. رژیم صهیونیستی علاوه بر چهار میلیارد دلاری که سالانه از آمریکا دریافت می‌کند، سالانه انواع کمک‌های نظامی هم می‌گیرد؛ اگر آمریکا حضورش را در منطقه کاهش دهد، این درآمدها را از دست می‌دهد. واقعیت این است که نفوذ رژیم صهیونیستی در قیاس با گذشته در حال کاهش است.

این تحلیلگر مسائل خلع سلاح، به برخی گزارش‌ها درخصوص جزئیات نقشه راهبردی صهیونیست‌ها علیه ایران با عنوان راهبرد «مرگ با هزاران بریدگی» و «اقدامات کوچک در جبهه‌های متعدد» پرداخت و گفت: رژیم صهیونیستی همواره چنین طرح‌هایی را علیه ایران در دستور کار داشته است. در واقع آن‌ها به آمریکا گفته‌اند اگر نتوانید از طریق مذاکره برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنید، ما از طریق خرابکاری آن را متوقف می‌کنیم. آن‌ها مدعی هستند که خرابکاری‌هایشان علیه برنامه هسته‌ای ایران، موثر بوده است اما درباره آن اجماع نظر وجود ندارد. حتی در آمریکا هم نمی‌پذیرند که این خرابکاری‌ها باعث کند شدن برنامه هسته‌ای ایران شده باشد.

قهرمان پور درخصوص ضرورت پیگیری حقوقی این تهدیدها علیه کشورمان و همچنین حق دفاع از خود، تصریح کرد: اگرچه ما می‌توانیم علیه تهدیدات رژیم صهیونیستی به مراجع بین المللی شکایت کنیم، لیکن با توجه به ناکارآمدی آنها از یک طرف و عدم پایبندی این رژیم به حقوق و قواعد بین المللی از طرف دیگر، محفوظ دانستن حق پاسخگویی، دفاع و اقدام متقابل گزینه کاراتری خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *