جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد

معاون سید حسن نصرالله با تاکید بر توانمندی بالای حزب‌الله برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و آمادگی برای مقابله با هر جنگی که این رژیم بخواهد تحمیل کند، در عین حال تصریح کرد که اسرائیل توان ورود به چنین جنگی را ندارد.

واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی

مسکو- ایرنا- معاون دومای دولتی (مجلس سفلی) از سواستوپل روسیه در واکنش به اظهارات دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر حق اوکراین برای حمله به خاک روسیه با سلاح‌ها و موشک‌های انگلیسی اظهار داشت: مسکو قدرت دفاع از کشور خود در برابر این سلاح‌ها را دارد.

بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در اظهاراتی عنوان کرد هیچ همبستگی میان کشور‌های اتحادیه اروپا در مواجه با سیاست بلوک در قبال روسیه وجود ندارد.

Loading

موانع تشکیل دولت مستقل فلسطینی

۱۴۰۰/۰۵/۰۲ | سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: حامیان اسرائیل هم در داخل و هم در خارج این نگرانی را دارند که تشکیل دولت مستقل فلسطینی در کنار رژیم صهیونیستی یک تهدید امنیتی بزرگ برای موجودیت این رژیم ایجاد کند. چراکه دولت فلسطینی ممکن است به‌سرعت موردحمایت جهان عرب و اسلام قرار بگیرد و تبدیل به یک قدرت شود.

قاسم محبعلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «اکنون تغییراتی در زمین در سرزمین‌های اشغالی ایجاد شده است؛ یعنی انضمام شهر قدس و بخش‌هایی از کرانه باختری و رود اردن و گسترش شهرک‌نشینی ازجمله موانع جدی بر سر تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی محسوب می‌شود. مگر آنکه اسرائیلی‌ها تصور کنند که این دولت قرار است فقط در محدوده نوار غزه تشکیل شود.»

این کارشناس مسائل فلسطین در پاسخ به اینکه اصل تعیین حق سرنوشت فلسطینی‌ها بر اساس کدام مبانی حقوق بین‌الملل قابل‌پیگیری و اجراست، توضیح داد: «سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، دولت فعلی آمریکا (هرچند اجماع نظر بین آن‌ها وجود ندارد)، کشورهای اتحادیه عرب و اغلب کشورهای جامعه بین‌الملل از سیاست تشکیل دولت فلسطینی حمایت می‌کنند کما اینکه در مجمع عمومی رأی آورد اما در شورای امنیت به دلیل وتوی آمریکا، شناسایی یک دولت مستقل فلسطینی متوقف شد. لذا در این شرایط، موانع جدی در سطح بین‌الملل در این مسیر وجود دارد.»

این کارشناس در توضیح اینکه برای تشکیل تک دولت فلسطینی چه سازوکارهایی باید صورت پذیرد، تأکید کرد: «تشکیل دولت مستقل فلسطینی ازجمله آرمان‌های مردم فلسطین و دولت‌های عربی و اسلامی است و جامعه بین‌الملل و سازمان ملل نیز آن را پذیرفته‌اند. لذا این مسئله جزو اصول پذیرفته شده حقوق بین‌الملل و سازمان ملل متحد است.»

در ادامه این کارشناس در تشریح این موضوع که چه موانع داخلی و خارجی بر سر راه تشکیل دولت مستقل فلسطینی وجود دارد، گفت: «مسائل جهان عرب حاکی از آن است که برخی از دولت‌های عربی، نزدیکی به رژیم صهیونیستی را در دستور کار خود قرار داده‌اند. آن‌هم در شرایطی که رژیم صهیونیستی، سرزمین‌های فلسطینی را اشغال کرده و درحال‌توسعه حضور و تکمیل اشغالگری‌اش در کرانه باختری است. پذیرش این مسئله توسط برخی از کشورهای عربی درحالی‌که از یک‌سو اتحادیه عرب بر شناسایی دولت فلسطینی با پایتختی قدس تأکید دارد و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی، قدس را به خود منضم کرده تا حدودی دشوار و دارای تناقضاتی است.»

محبعلی با اشاره به اختلافاتی که بین گروه‌های مختلف فلسطینی بر سر مسئله رژیم صهیونیستی وجود دارد، گفت: «بین غزه، کرانه باختری، ساف و حماس در حال حاضر تفاهمی وجود ندارد. لذا در حال حاضر فلسطینی‌ها نیازمند آن هستند که حول آنچه احتمال وقوع آن هست به تفاهم و توافقی برسند.»

محبعلی درنهایت در خصوص نگرانی تل‌آویو و متحدانش پیرامون تشکیل دولت فلسطینی گفت: «حامیان اسرائیل هم در داخل و هم در خارج این نگرانی را دارند که تشکیل دولت مستقل فلسطینی در کنار رژیم صهیونیستی یک تهدید امنیتی بزرگ برای موجودیت این رژیم ایجاد کند. چراکه دولت فلسطینی ممکن است به‌سرعت موردحمایت جهان عرب و اسلام قرار بگیرد و تبدیل به یک قدرت شود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *