جدیدترین مطالب

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

بررسی سفر بلینکن به چین پس از تصویب قانون جنجالی/ مشکلاتی که در روابط واشنگتن ـ پکن ریشه دوانده است

چین سالهاست که تلاش دارد هژمونی آمریکا را به چالش بکشد و خود به ابرقدرت شماره یک دنیا بدل شود و همین آمریکا را بسیار هراسان کرده است. در طی این سالها آمریکا پیوسته سعی کرده است در قبال چین دست به عصا حرکت کند و از تقابل جدی با این کشور پرهیز کند اما پس از حدود سه دهه، استراتژی تعامل با چین را کنار گذاشت و استراتژی تقابل را در برابر این کشور انتخاب کرد. 

شهادت دو جوان فلسطینی در کرانه باختری

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد شنبه از ادامه جنایت رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی خبر داده و اعلام کردند که دو جوان دیگر فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسیدند.

روز 204 طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا

حمله تلافی‌جویانه مقاومت عراق به بندر حیفای اشغالی، عملیات ضد آمریکایی و ضد انگلیسی ارتش یمن در دریای سرخ و تأیید این عملیات از سوی «سنتکام» آمریکا و بمباران مناطق مختلف غزه با بیش از 10 شهید از مهمترین تحولات بامداد روز 204 طوفان الاقصی است.

هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد

تهران- ایرنا- دولت هلند جمعه اعلام کرد، در صورتی که آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا پیشنهادها برای تقویت بی‌طرفی خود را اجرا کند، ازسرگیری کمک‌ها به این نهاد را بررسی می‌کند.

Loading

ضعف سایبری و نگرانی آمریکا در مقابل روسیه و چین

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص نگرانی‌ آمریکا از جنگ سایبری روسیه گفت: «در سال‌های اخیر، موضوع رقابت فناوری و سایبری با روسیه و حتی چین، یکی از مهم‌ترین مباحث در محافل داخلی آمریکا بوده است.»

دکتر هرمز جعفری، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: «در کنار روسیه و چین به عنوان دو کشور ابرقدرت و رقیب ایالات متحده آمریکا در سطح بین‌المللی، واشنگتن کشورهای دیگری مانند ایران و کره شمالی را نیز خطری برای خود معرفی کرده است.»

جعفری درباره اینکه چرا در شرایط فعلی آمریکا بحث روسیه را به صورت جدی مطرح کرده، به چند حمله سایبری به مراکز و تاسیسات تولید انرژی خورشیدی آمریکا و همچنین حمله سایبری به خط لوله نفتی کلونیال آمریکا اشاره کرد و گفت: «روزانه حدود سه و نیم میلیون بشکه نفت از طریق این خط لوله انتقال می‌یابد.»

به گفته این کارشناس، به دنبال این حملات سایبری، حساسیت دولت جو بایدن افزایش یافت و به این نتیجه رسید که نیاز است در این زمینه با روس‌ها مذاکرات جدی‌تری داشته باشند.

جعفری با تاکید بر اینکه جو بایدن پیشنهاد مذاکرات با ولادیمیر پوتین را مطرح کرد، ادامه داد: «این در حالی است که یکی از مهم‌ترین اصول حوزه سیاست خارجی جو بایدن، روسیه‌هراسی است و در مباحث تبلیغات انتخاباتی علیه دونالد ترامپ نیز روسیه‌هراسی یکی از محورهای اصلی مدنظر بایدن بود.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به محتوای مذاکرات دو رئیس‌جمهور گفت: «مذاکرات بین مسکو و واشنگتن عمدتا بر حملات سایبری متمرکز بود و بایدن گفت که به پوتین اعلام کرده آمریکا نیز قدرت بلامنازعی در حوزه سایبری دارد و اگر قرار باشد این گونه عملیات‌ها از سوی مسکو تکرار شود، واشنگتن هم می‌تواند مشکلاتی برای روسیه ایجاد کند.»

وی گفت که بایدن در این گفتگو بر حساس بودنش به حملات سایبری علیه تاسیسات نفتی و خطوط لوله آمریکا تاکید کرده است.

جعفری مهم‌ترین خروجی این نشست را تشکیل یک کارگروه و توافقاتی در خصوص مباحث مربوط به تاسیسات سایبری و حملات بدافزارهای سایبری به تاسیسات راهبردی عنوان کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت که به دلیل این دو حمله سایبری به تاسیسات آمریکایی و درخواست بایدن برای ملاقات با پوتین، موضوع جنگ سایبری اکنون برجسته شده است.

جعفری ادامه داد: «زمانی که یک کشور خارجی می‌تواند در تاسیسات آمریکا نفوذ کند، حملات سایبری انجام دهد و در سامانه‌های سایبری رخنه کند، نشان‌دهنده ضعف سامانه‌های دفاع سایبری در ایالات متحده آمریکا است. از این جهت وقتی این مسائل را در کنار درخواست مذاکره از سوی بایدن قرار دهیم به این معنا است که کاخ سفید پذیرفته در این حوزه ضعف‌هایی دارد و روسیه می‌تواند در سامانه‌های آمریکایی نفوذ کند.»

جعفری همچنین با بیان اینکه بحث خطرات و تهدیدات سایبری برای ایالات متحده آمریکا فقط از جانب روسیه نیست، توضیح داد: «اگر به لوایحی که در کنگره آمریکا تصویب شده نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم واشنگتن بیش از روسیه، نگران چین است؛ چرا که چین رقیب اصلی آمریکا در به چالش کشیدن رهبری این کشور در نظام بین‌الملل به شمار می‌رود.»

در ادامه، این کارشناس به توافق دو حزبی بین جمهوریخواهان و دمکرات‌ها در آمریکا بر سر سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه‌های سایبری اشاره کرد و گفت: همچنین در محافل سیاسی، امنیتی و جامعه آمریکا نیز احساس نیاز برای سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه‌های سایبری یک مسئله راهبردی و محوری به شمار می‌رود.

وی توضیح داد: «اگر نگاهی به فعالیت‌های اخیر در کنگره آمریکا بیندازیم، درمی‌یابیم که تاچه حد تلاش کرده‌اند تا قوانین جدید در حوزه سایبر وضع یا نهادهای جدید ایجاد کنند.»

جعفری در عین حال گفت: «برخی نهادهای قضایی در آمریکا، حملات سایبری را برابر با حملات تروریستی تعریف کرده‌اند و آن را به مثابه حمله تروریستی می‌دانند؛ لذا با وجود چنین برداشت‌هایی، حملات سایبری می‌تواند پیامدهای حقوقی جدی در قالب نظام حقوقی ایالات متحده داشته باشد.»

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه یکی از دستورکارهای جدید دولت جو بایدن سرمایه‌گذاری در حوزه تقویت توانمندی‌های سایبری به خصوص توانمندی‌های نسل پنجم و نسل ششم است، گفت: «تحریم‌های اخیر آمریکا علیه شرکت هوآوی چین و برخی شرکت‌های دیگر گویای این مسئله است که واشنگتن در حال تمرکز بر این حوزه است و کلیت نظام سیاسی آمریکا درگیر این موضوع شده است.»

وی در نهایت گفت: «باید توجه داشت که طرح شبکه پاک (Clean network) که آمریکایی‌ها ارائه کرده‌اند نیز برای جدا کردن متحدانشان از دشمنانشان از جمله روسیه و چین در نسل‌های پنجم و ششم سایبری است.»

1 Comment

  1. بسیار تحلیل دقیق و موشکافانه ای است از جناب دکتر جعفری به خاطر ارائه این مطلب تشکر می کنیم

    پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *