جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

دیوان کیفری بین‌المللی در آستانه صدور حکم بازداشت برای مقامات صهیونیست/ معترضان خواستار استعفای نتانیاهو شدند

گمانه‌زنی درباره احتمال صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، موج نگرانی را در میان مقامات این رژیم به همراه داشته است.

مقاومت فلسطین: پذیرش پیشنهاد اسرائیل در گرو اصلاحات اساسی آن است

تهران- ایرنا- یک عضو ارشد مقاومت فلسطین اعلام کرد که حماس در حال بررسی پیشنهاد رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتش بس است، اما پیش بینی می شود، در صورتی که اصلاحات اساسی روی آن صورت نگیرد، مورد قبول واقع نشود.

تجمع مخالفان جنگ غزه در خیابان‌های محل سخنرانی بایدن + فیلم

تهران- ایرنا- مخالفان ادامه جنگ در غزه و حامیان فلسطین در آمریکا با تجمع مقابل محل برگزاری سخنرانی “جو بایدن” رئیس‌جمهوری ایالات متحده در آیین سالانه ضیافت شام انجمن خبرنگاران کاخ سفید (WHCA)، پرچم بزرگ فلسطین را از هتل محل برگزاری این مراسم برافراشتند.

ضیافت شام بایدن با شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید»

ضیافت پر زرق و برق بایدن با خبرنگاران در هتل هیلتون واشنگتن، با تجمع مخالفان ضد جنگ غزه همراه شد که گاهی میهمانان را همراهی می‌کردند و شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید» سر می‌دادند. بایدن اما از مسیر دیگری به مراسم رسید و سخنی هم از جنایات رژیم صهیونیستی بر زبان نیاورد.

Loading

چشم‌انداز تحولات سیاسی لیبی؛ مخالفت شدید با حضور نیروهای خارجی

۱۴۰۰/۰۴/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: یک کارشناس مسائل آفریقا درباره آخرین تحولات لیبی گفت؛ بعد از نشست دوم برلین که در نخستین روزهای تیرماه برگزار شد، به نظر می‌رسد که روند دولت‌سازی آن هم از سوی سازمان ملل متحد در این کشور شتاب تازه‌ای گرفته است.

جعفر قنادباشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی افزود: «در نشست برلین که با حضور نمایندگان ۱۶ کشور و سه سازمان بین‌المللی تشکیل شد، تلاش بر آن بود تا زمینه‌های برگزاری انتخابات لیبی در اواخر آذر ماه فراهم شود.»

وی در تشریح فضای این گفتگوها تأکید کرد: «بااین‌حال موضوع حضور ۲۰ هزار شبه‌نظامی خارجی در لیبی و اختلافاتی که در خصوص آن وجود دارد بر این اجلاس سایه افکند و به عمده‌ترین محور گفتگوهای نمایندگان کشورهای شرکت کننده تبدیل شد.»

قنادباشی ادامه داد: «البته برخی از تحلیلگران بر این باور هستند که برگزاری چنین اجلاسی با حضور همه طرف‌های خارجی مرتبط با بحران لیبی از اساس به دلیل مخالفت‌های شدیدی است که با حضور نظامیان ترکیه در این کشور وجود دارد.»

به گفته این کارشناس، مخالفان ترکیه که مرکب از برخی کشورهای غربی و عربی هستند، این حضور را برنمی‌تابند. قنادباشی در ادامه با اشاره به اینکه مهم‌ترین و یا تنها نتیجه اجلاس برلین، درخواست جدی برای خارج ساختن شبه‌نظامیان خارجی از لیبی بود، گفت: «برای تحقق این موضوع، کمیته‌ها و گروه‌هایی با هدف نظارت بر آتش‌بس و تدوین جدول خروج این شبه‌نظامیان تشکیل‌شده و به‌موازات تشکیل کارگروه‌هایی برای فراهم کردن مقدمات انتخابات آینده، این کمیته‌های ناظر کار خود را در لیبی آغاز کرده‌اند.»

این کارشناس مسائل آفریقا تأکید کرد: «در حال حاضر اغلب رویدادهای لیبی به انتخابات آینده، حل‌وفصل اختلافات در خصوص نحوه نامزدی برای این انتخابات، شیوه برگزاری آن و همچنین جلب همکاری‌های بین‌المللی در این راستا مرتبط است.»

وی ادامه داد: «بخشی از این تلاش‌ها به رقابت‌های داخلی میان بقایای دو دولت سابق لیبی (دولت طرابلس و دولت طبرق) و بخش دیگر به تدوین مقررات حقوقی و ضوابطی که باید موردقبول طرفین داخلی در خصوص انتخابات باشد، بازمی‌گردد.»

قنادباشی با تأکید بر اینکه شاید این نخستین بار است که بعد از سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ سازمان ملل متحد می‌کوشد تا بستر مناسبی را برای برگزاری یک انتخابات سراسری در این کشور جنگ زده فراهم کند، ادامه داد: «این در حالی است که بعد از مداخله نظامی ناتو در لیبی، زیرساخت‌های نظامی و اقتصادی آن به‌شدت تخریب و پس‌ازآن این کشور وارد دالانی از جنگ‌های داخلی و نابسامانی‌های گسترده‌ شد.»

این کارشناس در ادامه گفت: «اینک در زمانی که بحث از مطالبات دو دولت طرابلس و طبرق در رابطه با انتخابات و سهم‌خواهی بیشتر آن‌ها در انتخابات آینده مطرح می‌شود، چنین مطالبه‌ای را باید انعکاسی از نقش‌آفرینی کمرنگ این دو دولت در پایان دادن به نابسامانی‌ها و جنگ‌های پراکنده داخلی طی ۹ سال گذشته تلقی کرد.»

وی افزود: «این در حالی است که سازمان ملل متحد با تشویق و حمایت کشورهای غربی مخالف با تشکیل یک دولت اسلام‌گرا در لیبی، زمام دولت‌سازی در این کشور را به‌صورت پررنگی در دست گرفته و با برگزاری نشست‌های مختلف در کشورهای شمال آفریقا یا پایتخت‌های اروپایی می‌کوشد تا لیبی را به سمت‌وسوی تحقق بخشی از اهداف غربی که ازجمله آن‌ها روی کار آوردن یک دولت سکولار است سوق دهد.»

قنادباشی همچنین با اشاره به اینکه اکنون لیبی نسبت به گذشته در دوران خاصی به سر می‌برد، تأکید کرد که این دوران می‌تواند برای سرنوشت ده‌ها سال آینده این کشور بسیار مهم و تأثیرگذار باشد.

کارشناس مسائل آفریقا با تبیین این موضوع که در این مقطع شاید مهم‌ترین موضوع، نحوه نقش‌آفرینی مردم لیبی و همچنین اهداف و نیازهای آن‌ها باشد که ممکن است در لابه‌لای چرخ‌دنده‌های سیاست‌های عربی و غربی پایمال شود، ادامه داد: «به‌خصوص که اینک مسئله سهم‌خواهی از منابع بسیار غنی نفت لیبی و همچنین مخازن گازی این کشور در دریای مدیترانه، عامل مؤثر بر بسیاری از تلاش‌های مرتبط با روند دولت سازی است و با بیشتر شدن اشتهای قدرت‌های بزرگ بر سر این مخازن مهم، مجموع تحولات سیاسی در ارتباط با لیبی تحت تأثیر قرار گرفته است.»

قنادباشی در خصوص نگاه غرب و برخی کشورهای عربی درباره تشکیل دولت در لیبی نیز توضیح داد: «دنیای غرب و ارتجاع عربی به دنبال آن است که دولت برخاسته از انتخابات آینده، از یک‌سو دولتی همسو با خواسته‌ها و امیال آن‌ها باشد و از سوی دیگر در تسلط و تاراج منابع غنی نفتی این کشور مانعی بر سر راه شرکت‌های بزرگ نفتی ایجاد نکند.»

وی در نهایت تأکید کرد که این دقیقاً همان چیزی است که مردم لیبی با آن مخالف و نگران هستند که برگزاری انتخابات آن‌هم با کارگردانی سازمان ملل متحد به اهرمی برای غارت ثروت‌های خدادادی آن‌ها تبدیل شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *