جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

چین: نمایندگان حماس و فتح در پکن حضور دارند / آنها توافق کرده‌اند مذاکرات خود برای دستیابی به آشتی ملی را به زودی ادامه دهند

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. این وزارتخانه با تاکید بر اینکه دو گروه فلسطینی به توافق برای گفت و گو در مورد آینده رسیدند، اعلان داشت که آنها دو توافق کردند مذاکرات خود در راستای دستیابی به همبستگی و وحدت فلسطینی را به زودی ادامه دهند.

همه علیه حماس!

همه علیه حماس!

در یکی دو روز اخیر اخبار و گزارش های متعددی در خصوص تبادل اسرا و آتش بس بین حماس و رژیم صهیونیستی مخابره شده که اگرچه به نظر می‌رسد کلیت این اخبار حکایت از فضای مثبت و احتمال توافق بین طرفین می‌دهد، اما نمی‌توان با قطعیت پیرامون به نتیجه رسیدن آن سخن گفت و زمانی می‌توان در این رابطه اظهار نظر قاطعی داشت که مذاکرات به نتیجه رسیده باشد. کما اینکه استفان سژورنه، وزیر خارجه فرانسه نیز در ریاض اذعان دارد که گفت‌وگوهای آتش‌بس در غزه پیشرفتی داشته، اما با احتیاط همراه است. چون به گفته او باید همیشه در این گفت‌وگوها و مذاکرات جانب احتیاط را رعایت کنیم.

بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا

رئیس انجمن همبستگی فرانسه و فلسطین روز دوشنبه در صفحه کاربری خود در ایکس نوشت: پلیس آمریکا برای آنکه اجازه دهد نسل کشی در غزه به آرامی ادامه یابد، ظرف حدود ده روز دستکم ۹۰۰ دانشجو را بازداشت کرده است.

شورای همکاری خلیج فارس برای تامین امنیت منطقه به ایران نیاز دارد

تهران – ایرنا مرکز تحقیقات استیمسون در گزارشی بر نیاز شورای همکاری خلیج فارس برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران به منظور تامین امنیت منطقه تاکید کرد و مشارکت تهران در گفت وگوی منطقه ای را امری محوری برای تقویت ثبات و تضمین صلح و توسعه و اجرای اهداف این شورا دانست.

Loading

اهداف و پیامدهای ایجاد سفارت رژیم صهیونیستی در امارات

۱۴۰۰/۰۴/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از روزی که روابطش را با امارات، بحرین و سودان عادی‌سازی کرد، به دنبال اهداف نظامی و امنیتی در خلیج‌فارس بود، گفت: این رژیم می‌خواهد بخشی از منطقه باشد، اما افکار عمومی منطقه مخالف آن است و نمی‌پذیرد.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در امارات اظهار داشت: باوجود تلاش بسیار آمریکا و اسرائیل، عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار محدود بود و در منطقه خلیج‌فارس، تنها امارات و بحرین چنین اقدامی صورت دادند و نه عمان، کویت و قطر و نه حتی عربستان سعودی، هیچکدام حاضر به پذیرش این طرح شدند.

وی افزود: با روی کار آمدن بایدن، شرایط به نفع رژیم صهیونیستی رقم نخورد تا بتواند سیاست گذشته را ادامه دهد؛ چرا که آمریکا در زمان بایدن سعی کرد به سیاست‌های قبلی ایالات متحده مبنی بر تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی برگردد و تلاش کرد بسیاری از تصمیمات ترامپ را متوقف کند یا مسکوت بگذارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: صرف‌نظر از سیاست‌های ترامپ و بایدن و تغییر مواضع آمریکا، باید در نظر داشت جهان اسلام و جهان عرب درهرحال پذیرای رژیم صهیونیستی نیستند و این مسئله مخالفت نقش پررنگ‌تری را نسبت به سیاست‌های آمریکا ایفا کرده است.

میرابیان در خصوص اخبار منتشر شده درباره اینکه حدود 5 هزار اسرائیلی در طول ۳ ماه گذشته در پوشش سرمایه گذاری در امارات به ویژه در دوبی و ابوظبی، تابعیت امارات را اخذ کرده‌اند، گفت: به نظر می‌رسد انتشار این اخبار غیرموثق و مبالغه آمیز هدفمند صورت گرفته باشد، چراکه امارات برای اعطای تابعیت، محدودیت‌های شدید امنیتی – سیاسی در نظر می‌گیرد. ممکن است در مواردی اعطای تابعیت صورت گرفته باشد، اما اینکه این حجم و میزان تابعیت داده‌شده باشد، جای سؤال جدی دارد.

وی در خصوص اهداف امنیتی و روانی انتشار این اخبار ادامه داد: باید در نظر داشت اسرائیلی‌ها می‌خواهند در جهان اسلام و منطقه نمود پیدا کنند و این‌گونه القا شود که اسرائیل تا این میزان حضور سیاسی، امنیتی و مردمی در امارات دارد! اما این مسئله با واقعیت‌های امارات و منطقه همخوانی ندارد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به بحران‌های پیش روی رژیم صهیونیستی در حوزه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، توضیح داد: شرایط برای رژیم صهیونیستی اصلاً مساعد نیست که شهروندانش بخواهند از امارات تابعیت بگیرند. بااین‌حال آن‌ها به دنبال بزرگنمایی هستند تا شرایط را عادی نشان دهند و القا کنند که می توانند در جوامع اسلامی به‌راحتی زندگی کنند!

میرابیان اضافه کرد: در شرایط فعلی اسرائیلی‌ها به دنبال جذب پول و سرمایه امارات به داخل اراضی اشغالی هستند، حتی پیشنهاد داده بودند که امارات در برخی از بخش‌های اقتصادی و امور زیربنایی اسرائیل ازجمله در بحث خط لوله انرژی که از طریق امارات به دریای مدیترانه می‌رود، سرمایه‌گذاری کند.

وی درعین‌حال گفت: ممکن است تعدادی اسرائیلی هم شرکت‌هایی در دوبی و ابوظبی افتتاح کرده باشند؛ اما بحث تابعیت مسئله حساسی است و پیامدهای سیاسی و امنیتی سنگینی برای امارات دارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: رژیم صهیونیستی از روزی که روابطش را با امارات، بحرین و سودان عادی‌سازی کرد، تنها به دنبال برقراری رابطه‌ای عادی نبود، بلکه به دنبال اهداف نظامی و امنیتی در خلیج‌فارس است. ایران این مسئله را بارها به امارات و کشورهای منطقه هشدار داده که نباید دنبال حمایت رژیم صهیونیستی از خود باشند یا دست این رژیم را در حوزه‌های امنیتی و نظامی در منطقه باز بگذارند.

میرابیان گفت: اسرائیل می‌خواهد بخشی از منطقه باشد، اما افکار عمومی منطقه مخالف آن است و نمی پذیرد. ملت‌ها و فرهنگ آن‌ها نمی‌توانند آن‌ها را بپذیرند، تنها برخی دولت‌ها به‌واسطه ضعف و سستی که دارند دست به ماجراجویی‌هایی می‌زنند و تصور می‌کنند برای آن‌ها دستاوردی خواهد داشت. برای نمونه؛ هنوز سفیر اسرائیل در مصر نتوانسته جایی را به‌عنوان منزل برای خود انتخاب کند و در هتل زندگی می‌کند، چراکه ملت مصر پذیرای سفیر اسرائیل و سفارت این رژیم نیست. این وضعیت در مغرب هم وجود دارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور شد: باوجود فشارهای زیادی که زمان ترامپ برای عادی‌سازی روابط برخی کشورها با رژیم صهیونیستی شد و حتی ملاقات‌های محرمانه‌ای هم صورت گرفت، اما تاکنون سعودی‌ها به خاطر مخالفت افکارعمومی خود تن به رابطه با رژیم صهیونیستی ندادند.

میرابیان با اشاره به جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی در غزه و حملاتی که به مناطق غیرنظامی صورت گرفت، در رابطه با اظهارات مقامات امارات که هدفشان از عادی‌سازی روابط با اسرائیل کمک به حل مسئله فلسطین است، تصریح کرد: آن‌ها با عادی‌سازی روابط و البته آشکارسازی آن، از پشت به فلسطینی‌ها خنجر زدند.

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد یکی از دلایلی که اسرائیل به خود این جرات را داد که در قدس فشارها را علیه مردم فلسطین افزایش دهد، همین عادی‌سازی روابط بود.

وی تأکید کرد: قطعاً اگر این عادی‌سازی‌ها صورت نمی‌گرفت، اسرائیلی‌ها به خود جرات نمی‌دادند چنین اقداماتی را انجام دهند. عادی‌سازی روابط آن‌ها را وسوسه کرد و فکر می‌کردند می‌توانند هر اقدامی که بخواهند در سرزمین فلسطین انجام دهند، اما با کمک همه مردم فلسطین چه مردم سرزمین‌های 48 و چه ساکنان اراضی 67 و مقاومتی که همه انجام دادند، غلط بودن این باور نشان داده شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *