جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل

تهران- ایرنا- شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای «کی اف سی» آمریکا، اعلام کرد بیش از یکصد شعبه خود در مالزی را به دلیل ضرر مالی تعطیل کرده است؛ تحریم این رستوران‌ها در کارزار تحریم برندهای حامی رژیم صهیونیستی توسط شهروندان مالزیایی صورت گرفته است.

تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل

تهران- ایرنا- شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای «کی اف سی» آمریکا، اعلام کرد بیش از یکصد شعبه خود در مالزی را به دلیل ضرر مالی تعطیل کرده است؛ تحریم این رستوران‌ها در کارزار تحریم برندهای حامی رژیم صهیونیستی توسط شهروندان مالزیایی صورت گرفته است.

Loading

تفاوت طالبان امروز با گذشته؟

۱۴۰۰/۰۴/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل افغانستان با توجه به قدرت گرفتن طالبان در افغانستان گفت: «نسبت به یکی دو دهه گذشته هیچ تغییری در اهداف، انگیزه‌ها و ایدئولوژی طالبان رخ نداده است و طالبان در ادوار مختلف با توجه به شرایط پیش‌رو در افغانستان تلاش کرده‌ که با ابزارهای خاص آن دوره بتواند بخشی از اهداف و برنامه‌های خود را محقق کند.»

محمدرضا عسگری مورودی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: «در حال حاضر که آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند تا سپتامبر خاک افغانستان را ترک خواهند کرد، طالبان این شرایط را فرصت مناسبی دیده تا بتواند با تصرف مناطق مختلف افغانستان و ساقط کردن دولت مرکزی کابل، قدرت را مجدداً در افغانستان در دست بگیرد.»

وی ادامه داد: «از نگاه شورای رهبری طالبان و اعضای ارشد این گروه، ارتش و نیروهای امنیتی در افغانستان توانایی لازم را برای مقابله با این گروه ندارند. همچنین با در نظر گرفتن تصرف چند شهر و روستا در هفته‌های اخیر و ادامه این روند در روزهای آینده به نظر می‌رسد طالبان عزم خود را جزم کرده تا هدف نهایی خود یعنی تصرف خاک افغانستان و نهایتاً استقرار نظامیانش در این کشور را اجرا کند.»

مورودی تأکید کرد: « فضای مذاکراتی که از سپتامبر 2020 در دوحه قطر شکل گرفته تلاش دارد در قالب قانون اساسی افغانستان طالبان را متقاعد کند که هرگونه تلاش برای دستیابی به قدرت باید از طریق انتخابات و مراجعه به آرای عمومی صورت بگیرد.»

وی ادامه داد: «ما اساساً چنین نگرشی در ایدئولوژی طالبان جایی ندارد و آن‌ها به‌کلی اصل جمهوریت را رد می‌کنند و با هر انتخاباتی به‌عنوان یک دستاورد غربی مخالف هستند. »

به گفته این کارشناس، مدلی که اکنون دولت افغانستان و جامعه جهانی در قالب مذاکرات صلح به دنبال آن هستند این است که طالبان را از جنگ و خشونت بازدارند و در قالب یک فرآیند سیاسی وارد چرخه قدرت در افغانستان کنند؛ اما عملاً چون این روند در تضاد با ایدئولوژی طالبان قرار دارد ناکام خواهد ماند.

کارشناس مسائل افغانستان با بیان اینکه طی یک سال گذشته مذاکرات صلح افغانستان در دوحه به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و بارها مقامات ارشد افغانستان اعلام کردند که طالبان از پرداختن به موضوعات موردتوجه در مذاکرات صلح طفره می‌روند، گفت: «این طفره رفتن ناشی از این است که اساساً موضوعاتی مانند مشارکت در قدرت از طریق انتخابات و مراجعه به رأی مردم در گفتمانی که طالبان آن را دنبال می‌کند هیچ جایی ندارد بنابراین در هر مذاکره‌ای که قرار باشد طالبان را وارد یک چرخه دمکراتیک کند اساساً آن چرخه به دلیل کارشکنی‌های طالبان متوقف خواهد شد.»

وی افزود: «به همین دلیل در شرایط فعلی، طالبان با متوقف ساختن روند مذاکرات صلح در دوحه قطر تلاش دارد در شرایطی که ناظر به خروج نیروهای خارجی از افغانستان است فضایی را ایجاد کند که خاک افغانستان را به‌طور کامل تحت اختیار خود قرار دهد و نهایتاً با سقوط دولت مرکزی در این کشور مجدداً مانند پیش از سال 2000 میلادی قدرت را در افغانستان به دست بگیرد.»

عسگری مورودی در ادامه توضیح داد: «بنابراین طالبان فعلی با طالبان دو، سه دهه اخیر هیچ تفاوتی نکرده فقط این نکته وجود دارد که طالبان در هر دوره‌ای با توجه به شرایط خاص سیاسی، اقتصادی و امنیتی جامعه افغانستان تنها پیش‌برنده بخشی از اهداف و برنامه‌های خود بوده اما اینک تحت شرایط کلی در افغانستان به یک جنگ تمام‌عیار با دولت کابل روی آورده و هدف اصلی طالبان نیز این است که شهر به شهر افغانستان را تصرف کند و در نهایت بتواند با سرنگونی دولت اشرف غنی قدرت را به‌طور کامل در اختیار بگیرد.»

عسگری با رد این فرضیه که به دنبال شناسایی و مشروعیت دادن به طالبان توسط قدرت‌های بزرگ این جریان اکنون بیش از گذشته دست به عملیات می‌زند؛ گفت: «قدرت‌های بزرگ طالبان را پذیرفتند ازاین‌جهت که این جریان در قالب یک فرآیند مسالمت‌آمیز سیاسی کنشگری کند و درنهایت به قدرت دست یابد. توافقنامه‌ای هم که در فوریه 2020 بین آمریکا و طالبان امضا شد ناظر به کاهش تدریجی سطح خشونت‌ها در افغانستان و درنهایت امضای توافقنامه صلح بین طالبان و افغانستان بود که طالبان به هیچ‌کدام از این تعهدات جامه عمل نپوشاند؛ یعنی نه خشونت‌ها در افغانستان را کاهش داد و نه زمینه‌ و بستری را برای تفاهم با دولت کابل برای خاتمه جنگ ایجاد کرد.»

وی در نهایت گفت: «بنابراین آنچه از نوع مواجهه جامعه جهانی و قدرت‌های بزرگ در قبال طالبان می‌توان برداشت کرد این است که طالبان باید دست از جنگ بردارد و در یک قالب سیاسی در قدرت مشارکت داشته باشد.»

0 Comments