جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سفر معاون وزیر خارجه به عربستان

مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.

آخرین وضعیت گورهای دسته‌جمعی در بیمارستان‌های غزه؛ رژیم صهیونیستی اعضای بدن قربانیان را سرقت می‌کند

وضعیت اجساد در گور‌های دسته‌جمعی بیمارستان‌های ناصر و الشفا شهر غزه گمانه‌زنی‌هایی را درباره سرقت اعضای بدن و شکنجه و زنده به گور کردن قربانیان ایجاد کرده است.

Loading

تحولات میدانی در یمن و چشم‌انداز مبهم مذاکرات صلح

۱۴۰۰/۰۴/۰۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: بنا به گفته مدیر میز یمن اندیشکده مرصاد، با رفتن هیئت عمانی به صنعا، چشم‌انداز توقف جنگ روشن شده بود و همه منتظر اتفاق جدی در این جهت بودند؛ اما در روزهای اخیر با اظهارات مقامات سیاسی دولت هادی و همچنین دولت صنعا روشن شد این مذاکرات به نتیجه‌ای نرسیده است.

احمد حاجی صادقیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تحولات میدانی و سیاسی در یمن و همچنین تلاش برخی کشورها، مانند عمان، برای ایفای نقش میانجی گرانه برای حل بحران یمن، اظهار داشت: پس از روی کار آمدن بایدن تلاش‌های آمریکا برای پایان دادن به بحران یمن افزایش یافت و حتی نماینده ویژه در امور یمن منصوب و سعی کردند مذاکرات را توسعه دهند و با استفاده از واسطه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای این بحران را به سمت حل شدن پیش ببرند.

وی با بیان اینکه متأسفانه در ماه اخیر تحولات به سمتی رفت که شاهد بودیم این تلاش‌ها نتیجه نداد، افزود: هیئت عمانی به ریاست وزیر خارجه عمان در سفری به صنعا و دیدار با مقامات انصارالله توافقاتی صورت دادند، اما این توافقات به نتیجه نرسید.

این تحلیلگر مسائل یمن به گزارش رویترز در خصوص اظهارات دو منبع در انصارالله یمن اشاره کرد که گفته بودند ائتلاف عربستان و انصارالله در آستانه توافق صلح هستند و درعین‌حال گفت: با توجه به برآیند تحولات سیاسی و میدانی به نظر می‌رسد واسطه‌گری عمان موردپذیرش سعودی نبوده است. ازجمله آقای حمید عاصم، یکی از اعضای هیئت مذاکره‌کننده انصارالله، در گفتگویی با شبکه العالم، اشاره کرد که این مذاکرات به نتیجه‌ای نرسیده و انصارالله حدود 40 روز عملیات مارب را متوقف کرد تا وضعیت مذاکرات صلح مشخص شود، اما ائتلاف و دولت هادی حاضر به توافق نیستند.

به گفته این کارشناس مسائل یمن؛ این خبر که از سوی رویترز منتشر شد صرفاً در جهت جوسازی رسانه‌ای علیه انصارالله بود تا بدون اشاره به کارشکنی‌های ائتلاف در روند پایان بحران یمن، ائتلاف سعودی را صلح‌طلب و انصارالله را طرف جنگ‌طلب و مخالف صلح نشان دهد.

 

عدم پایبندی عربستان به وعده‌های شفاهی

حاجی صادقیان ادامه داد: در این مذاکرات به انصارالله گفته شده اجازه بازگشایی فرودگاه را نمی‌دهند و فقط بندر الحدیده تحت نظارت ائتلاف سعودی و دولت الهادی می‌تواند بازگشایی شود. این مسئله برخلاف توافقات هیئت عمانی با انصارلله در صنعا بوده و باعث شد انصارالله اعلام کند مذاکرات به نتیجه نرسیده است.

وی به گزارش روزنامه الاخبار لبنان در خصوص اینکه عربستان به وعده‌های شفاهی خود به‌طرف عمانی درباره موافقت با جدا کردن مسائل انسانی از دیگر امور پایبند نمانده است، تأکید کرد: احتمالاً با توجه به برآیند تحولات میدانی، فعال شدن جبهه‌ها و حملات اخیری که دو طرف در چند روز اخیر داشته‌اند، باید منتظر دور دیگری از افزایش تنش خصوصاً در جبهه مارب و حملات موشکی و پهپادی انصارلله به مواضع سعودی و ائتلاف بود.

مدیر میز یمن اندیشکده مرصاد با اشاره به انتقادات رئیس هیئت مذاکره کننده و سخنگوی رسمی انصارلله از درج نام این گروه در «لیست سیاه» سازمان ملل و اینکه آمریکا در توقف جنگ و رفع محاصره یمن جدی نیست و تنها به دنبال اجرای طرح‌هایش در این کشور است، افزود: با رفتن هیئت عمانی به صنعا، چشم‌انداز توقف جنگ روشن شده بود و همه منتظر اتفاق جدی در این جهت بودند، اما در روزهای اخیر با اظهارات مقامات سیاسی دولت هادی و همچنین دولت صنعا روشن شد این مذاکرات به نتیجه‌ای نرسیده است.

صادقیان ضمن تشریح خواسته‌های مورد تأکید انصارالله در جریان مذاکرات برای تحقق حقوق مردم یمن، اظهار داشت: انصارالله از ابتدا اعلام کرده بود باید محاصره برداشته، آتش‌بس جامع اجرا و حملات سعودی به‌طور کامل به همه مناطق یمن متوقف شود. بعدازآن هم مذاکرات سیاسی گروه‌های یمنی شکل بگیرد. درخواست انصارالله از ابتدا همین بوده است.

وی ادامه داد: باز شدن بندر الحدیده و فرودگاه صنعا باید در راستای برداشته شدن محاصره صورت گیرد، اما سعودی‌ها و دولت هادی حاضر به پذیرش آن نیستند؛ آن‌ها نگران‌اند با توجه به اینکه انصارالله دست برتر را بر روی زمین و میدان دارد، اگر محاصره برداشته شود می‌تواند پیشروی‌هایش را تکمیل و مواضعش را تقویت کند و سهم بیشتری از حاکمیت آینده یمن درخواست نماید. مسئله‌ای که سعودی‌ها حاضر نیستند آن را بپذیرند.

این کارشناس مسائل یمن افزود: به نظر می‌رسد دوره‌ای که پیشنهاد‌های صلح از سوی آمریکا و غرب بسیار جدی شده بود، هم‌زمان با جدی شدن سقوط مارب به دست انصارالله بود. هر زمان انصارالله پیشروی‌هایش را تشدید می‌کند و به موفقیت میدانی نزدیک می‌شود، پیشنهاد‌های صلح نزدیک‌تر می‌شود و برعکس هر زمان که انصارلله در میدان اقداماتش را متوقف می‌کند و منتظر مذاکره و پیشنهاد‌های صلح می‌شود از جدیت این پیشنهاد‌ها کاسته می‌شود. در واقع پیشنهاد‌ها را بی‌اعتبار و مواضع پیشین خود را تکرار می‌کنند.

 

سعودی‌ها مانع حل بحران یمن

حاجی صادقیان تأکید کرد: سعودی‌ها حاضر نیستند انصارالله را به‌عنوان بخشی از حاکمیت در آینده یمن بپذیرند و این گروه به‌عنوان یک قدرت سیاسی و اجتماعی تثبیت شده در یمن باقی بماند و از سوی دیگر هم سعی می‌کنند در موارد مختلف مانع پیش روی سیاسی و نظامی آن شوند.

وی در خصوص چشم‌انداز جنگ در یمن و وضعیت توافقات صلح، گفت: در کوتاه‌مدت چشم‌اندازی برای صلح و پایان جنگ وجود ندارد، مگر اینکه در مختصات کلی تحولات سیاسی و میدانی در یمن تغییراتی جدی رخ دهد که در دوره دو – سه ماه آینده به نظر نمی‌رسد امکان‌پذیر باشد. ازآنجاکه پرونده یمن مستقیماً به امنیت ملی سعودی‌ها مربوط است، به نظر نمی‌رسد سعودی‌ها تصمیمی بر عقب‌نشینی از مواضعشان داشته باشند. از سوی دیگر انصارالله هم چون نمی‌تواند تضمینی برای آینده‌اش بگیرد حاضر نیست عقب‌نشینی کند.

این تحلیلگر مسائل یمن به وعده‌های تیم بایدن نسبت به پایان جنگ در این کشور پرداخت و اضافه کرد: یکی از اصلی‌ترین متغیرهایی که دیدگاه آمریکا را درباره پرونده یمن تشکیل می‌دهد منافع سعودی‌ها است. آمریکا به سمتی حرکت نمی‌کند که منافع این کشور را به شکل جدی تحت‌الشعاع قرار دهد. عربستان هم حاضر نیست در پرونده یمن امتیاز جدی به انصارالله بدهد. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد شعارهای تبلیغاتی که از سوی تیم بایدن شاهد بودیم به نتیجه نرسد.

وی افزود: اخیراً شاهد بودیم دولت بایدن از یک سو انصارالله را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد، اما از سوی دیگر در هفته‌های گذشته شبکه اقتصادی مرتبط با انصارالله را تحریم کرد. این نشان می‌دهد حرکت دولت بایدن هم به سمت حل مسئله و به رسمیت شناختن انصارالله که نماینده حداقل دو – سوم جمعیت یمن است، نیست و بیشتر این مسئله را با منافع عربستان هماهنگ می‌کند. به این دلیل هم نسبت به رویکرد دولت بایدن برای پایان این درگیری‌ها نمی‌شود مطمئن و خوش‌بین بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *