جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

شراکت در جرم امارات با رژیم صهیونیستی در جنگ غزه

۱۴۰۰/۰۳/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا درباره تهاجم ۱۲ روزه ارتش رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه گفت؛ باوجودی که این تهاجم با پیروزی مقاومت فلسطین به پایان رسید اما خسارت‌های مالی فراوانی به زیرساخت‌های این منطقه وارد ساخت.

سید رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره رویکرد کشورهای منطقه در قبال جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و فلسطین گفت؛ کشورهایی که عمدتاً در دوران ریاست جمهوری ترامپ به سمت عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی گام برداشتند در این جنگ نیز در کنار تل‌آویو قرار داشتند.

میرابیان ادامه داد: «نمونه عینی آن کشور امارات است که نه‌تنها نخستین کشوری است که روابط خود با اسرائیل را عادی‌سازی کرد بلکه در جنگ اخیر اسرائیل نیز علناً از این رژیم جنایتکار دفاع و حمایت کرد.»

میرابیان با اشاره به عادی‌سازی روابط ابوظبی با تل‌آویو و گشایش سفارتخانه‌های طرفین تأکید کرد که این اقدامات بیانگر آن است که هم امارات و هم رژیم اسرائیل یک سری تعهدات نسبت به همدیگر دارند.

وی افزود: «درواقع امضای قرارداد صلح و همکاری‌های امنیتی، اطلاعاتی و نظامی میان دو طرف، آن‌ها را ملزم می‌کند که در چنین شرایطی در کنار هم قرار بگیرند و با یکدیگر همکاری کنند.»

میرابیان بابیان اینکه بخشی از همکاری‌های امارات و اسرائیل افشا نشده گفت: «نباید فراموش کنیم که هواپیماهای جنگی امارات و اسرائیل مانور مشترک بر فراز قبرس و برخی نقاط دیگر انجام دادند و درواقع هدفشان این بود که بستر همکاری‌هایشان را در مناطق دیگر مثلاً در بخش‌هایی از یمن فراهم کنند.»

این کارشناس با تأکید بر این موضوع که چنین همکاری‌هایی فراتر از روابط دیپلماتیک است، ادامه داد: «هدف اصلی امارات از عادی‌سازی روابط با تل‌آویو این است که با پشتیبانی اسرائیل بتواند یک حمایت منطقه‌ای برای خود ایجاد کند که البته دچار یک اشتباه بزرگ استراتژیک شده است.»

کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر این موضوع که اماراتی‌ها با این جنگ مخالفت نکردند، افزود: «بلکه پذیرای اتباع اسرائیلی در کشور خود شدند و حتی برخی اتباع اماراتی به کنست اسرائیل رفتند و در آنجا حضور داشتند.»

وی ادامه داد: «با تحلیل و بررسی رویکرد امارات می‌توان گفت که این کشور رویکردی بسیار زشت‌تر و بدتر از کشورهای اروپایی و غیرمسلمان در قبال جنگ غزه اتخاذ کرد که این موضوع برای جهان اسلام و جهان عرب بسیار شرم‌آور بود.»

میرابیان تأکید کرد: «این رویکرد ابوظبی در شرایطی بود که مردم غزه زیر بمباران‌های اسرائیل در حال قتل‌عام بودند.»

همچنین وی گفت: «ظاهراً ولیعهد ابوظبی پیشنهاد پرداخت غرامت به صهیونیست‌ها را نیز مطرح کرده که البته این اولین اقدام خیانت بار در قبال فلسطینیان در جنگ ۱۲ روزه نیست؛ چراکه در جریان این جنگ و زمانی که فلسطینیان توسط نظامیان و بمب‌افکن‌های رژیم صهیونیستی قتل‌عام می‌شدند، محمد بن زاید پیشنهاد اعزام مزدور برای کشتار فلسطینیان را نیز به نتانیاهو داده بود.»

این کارشناس درباره موضع عربستان در قبال بحران اخیر غزه گفت شاهد بودیم که ریاض در برابر این مسئله سکوت کرد و موضع خاصی از خود بروز نداد.

میرابیان معتقد است: «واکنش کشورهای عرب در برابر این جنایت رژیم صهیونیستی آن‌طور که باید نبود و حتی می‌توان گفت که افکار عمومی جهان غرب بیشتر نسبت به جنایت‌های اسرائیل واکنش نشان داد.»

کارشناس مسائل غرب آسیا با تمجید از مواضع پاکستان و ترکیه در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی گفت: «به‌ویژه مردم پاکستان واکنش بسیار خوبی داشتند و حتی در میان جهان اسلام در حمایت از مردم فلسطین زبانزد شدند.»

میرابیان ادامه داد: «مردم و حکومت نجات ملی یمن، حکومت الجزایر، اندونزی و مالزی نیز برخلاف امارات مواضع خوبی به نفع فلسطین داشتند.»

وی در جمع‌بندی مواضع کشورهای مسلمان و منطقه و کشورهای اروپایی در مقابل جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مقاومت فلسطین گفت: «درمجموع جهان اسلام مواضعشان به نفع فلسطین بود و دراین‌بین کشورهای عرب منطقه بعضاً یا خنثی عمل کردند و یا در جبهه اسرائیل بودند. همچنین افکار عمومی غرب نیز غالباً این اقدامات اسرائیل را محکوم کردند و حتی در آمریکا هم شاهد بودیم که افکار عمومی این قتل‌عام رژیم صهیونیستی را به‌شدت محکوم کرده و نسبت به آن منتقد بودند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *