جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بی بی در هزار تو

بی بی در هزار تو

با وجود گذشت ۸ ماه از آغاز کشتار و جنایت رژیم صهیونیستی در غزه، اکنون این رژیم در یک هزارتوی سیاسی، دیپلماتیک، امنیتی، اجتماعی و نظامی قرار دارد؛ وضعیتی پیچیده و متناقض که امکان تصمیم گیری و اتخاذ یک راهبرد درست را از نتانیاهو و دیگر مقامات ابینه‌اش گرفته است. از یک سو شاهد تداوم و تشدید اعتراضات مردمی به دلیل تعلل نتانیاهو در تبادل اسرا و به نتیجه رساندن مذاکرات با حماس هستیم که این موضوع، خود مهم‌ترین عامل در خودداری ارتش رژیم صهیونیستی در حمله به رفح شده است. همزمان برخی از مقامات تندروی کابینه نتانیاهو هم هشدار داده‌ و تهدید کرده‌اند که در صورت عدم حمله به رفع، از دولت کنار خواهند رفت. همزمان هم نتانیاهو با تبعات ناشی از جنات و کشتار در غزه در محافل حقوقی بین المللی مواجه شده است؛ آن هم در شرایطی که بسیاری از ناظران معتقد بی بی در آستانه محاکمه داخلی هم به واسطه پرونده‌های فساد هم قرار دارد که یک وضعیت بی‌سابقه را برای رژیم صهیونیستی به وجود آورده است. یعنی نخست وزیر این رژیم، هم در داخل سرزمین‌های اشغالی و هم در بیرون از آن با امکان تعقیب و محاکمع قضایی رو به رو است. 

تأکید دیده‌بان حقوق بشر بر لزوم بازداشت مقامات اسرائیلی

یک سازمان برجسته حقوق‌بشری با تأکید بر لزوم جلوگیری از هرگونه فشار سیاسی علیه دادگاه لاهه در زمینه صدور حکم بازداشت مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل به‌خاطر جنایات آنها علیه مردم فلسطین، خواستار صدور هرچه سریعتر این حکم و مجازات صهیونیست‌ها شد.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیل

حاضران در نشست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی در ریاض خواستار تحریم رژیم صهیونیستی به خاطر جنایات جنگی آن و انجام اقدامات موثر برای توقف جنگ غزه شدند و وزیر خارجه عربستان نسبت به عواقب فجیع تداوم این جنگ هشدار داد.

اعتراضات دانشگاهی شکاف‌های حزب دموکرات را عمیق‌تر کرد

تهران – ایرنا – روزنامه نیویورک تایمز امروز در گزارشی از اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی نسبت به جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه نوشت: هرج‌ و مرج به وجود آمده در پردیس‌های دانشگاهی سراسر آمریکا موجب ایجاد اختلافات داخلی در حزب دموکرات شده و برای این حزب در سال انتخابات مخاطرات سیاسی به همراه دارد.

سفیدشدگی مرجان‌ها گریبان خلیج فارس را گرفت

تهران_ایرنا_آژانس علمی NOAA روز چهارشنبه ۱۵ آوریل از وقوع چهارمین رویداد جهانی سفیدشدگی آبسنگ‌های مرجانی خبر داد.
مدیرکل دفتر زیست‌بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست ایران هم امروز درگیر شدن خلیج فارس با این پدیده را تأیید کرد.

Loading

تامین حقوق همه یمنی‌ها؛ پیش نیاز توقف جنگ

۱۴۰۰/۰۳/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیئت‌علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان اینکه پیش‌ازاین عربستان و دولت منصور هادی هیچ شان و حقی برای حوثی‌ها قائل نبودند، گفت: اکنون موضع عربستان به‌طور کامل تغییر کرده و به نظر می‌رسد عربستان ناچار است بهای لازم برای توقف جنگ را که توجه به حقوق یمنی‌ها است، بپردازد.

دکتر سید هادی برهانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به حمله پهپادی ارتش یمن به یک هدف نظامی در جنوب عربستان و همچنین درخواست مجدد گروهی از اعضای مجلس سنای آمریکا از جو بایدن برای اتخاذ تدابیر فوری و قاطع نسبت به پایان محاصره یمن، اظهار داشت: صحنه یمن شاهد تحولاتی است که به نظر می‌رسد به توقف جنگ علیه این کشور نزدیک شده و شرایط بین‌المللی نسبتاً مناسبی برای حل‌وفصل موضوع به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه سیاست خاورمیانه‌ای بایدن نسبت به ترامپ تفاوت‌هایی دارد، افزود: سیاست ترامپ در منطقه تماماً مبتنی بر حمایت از چند نفر، بن‌سلمان، بن زاید و نتانیاهو بود و بر این مبنا از جنایات عربستان در یمن نیز حمایت می‌کرد؛ اما بایدن پیام‌های جدیدی به سران این کشورها داده است و در چند ماه گذشته آثار و نتایج ارائه این پیام‌ها را به عربستان به‌طورجدی شاهد هستیم.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: درواقع بایدن در پی تغییر اولویت‌های آمریکا و بحران‌های اقتصادی این کشور، به دنبال این است که ناامنی‌هایی که عمدتاً در جریان بهار عربی در منطقه بروز کرد را اعم از مسئله لیبی، یمن و سوریه فروکش کند و از تنش‌ها کاسته شود.

 

فرصت مناسب برای گفتگوها برای توقف جنگ

برهانی با اشاره به تشدید فعالیت‌های بین‌المللی و همچنین تلاش سازمان ملل و برخی کشورها با هدف ایفای نقش فعال در زمینه حل بحران یمن و نزدیک شدن طرف‌های مختلف این بحران به یکدیگر برای گفتگوی مسالمت‌آمیز پس از ۷ سال جنگ، اضافه کرد: به نظر می‌رسد این شرایط فرصت مناسبی برای انجام گفتگوها است و باوجود جنایات گسترده‌ای که در این جنگ، به اذعان سازمان ملل، علیه مردم این کشور از سوی ائتلاف به رهبری عربستان صورت گرفت، این اتفاق به نفع یمن و البته منطقه هم خواهد بود.

این استاد دانشگاه با اشاره به مواضع «محمدعلی الحوثی»، یکی از رهبران انصارالله یمن در خصوص تلاشهای عمان برای حل و فصل بحران یمن با ارائه ابتکار عملی چهار بندی و تأکید او مبنی بر اینکه موفقیت این تلاش‌ها منوط به جدیت کشورهای ائتلاف سعودی تحت سرکردگی ریاض است، گفت: آن‌ها تأکید کرده‌اند که این توافقباید بتواند از مردم محافظت کند.

وی با تأکید بر ضرورت به رسمیت شناخته شدن حقوق همه مردم یمن در این گفتگوها و رسیدن به توافق احتمالی برای موفقیت این مذاکرات، ادامه داد: عربستان و امارات متوجه شده‌اند که دیگر نمی‌توانند مانند گذشته بر حمایت آمریکا برای ادامه جنگ در یمن حساب کنند. ضمن اینکه شاهد انتقادات دیگر کشورهای غربی نسبت به تداوم این جنگ هستیم که در خصوص فروش سلاح به عربستان خواهان اعمال محدودیت‌هایی شده‌اند.

برهانی گفت: اینکه یک‌طرف بخواهد همه امتیازات را ببرد و تنها برنده میدان باشد چندان قابل‌تصور نیست و نمی‌توان چنین انتظاراتی از مذاکرات داشت، اما با توجه به شرایط موجود میدانی و عرصه سیاسی و تشدید انتقادات نسبت به عربستان، به نظر می‌رسد آغازکنندگان این جنگ ناچار به تغییر بسیاری از مواضع و خواسته‌های خود هستند.

 

تغییر در موضع عربستان نسبت به حقوق حوثی‌ها

این کارشناس مسائل خاورمیانه توضیح داد: پیش‌ازاین عربستان و دولت منصور هادی هیچ ‌شان و حقی برای حوثی‌ها قائل نبودند، اما اکنون موضع عربستان به‌طور کامل تغییر کرده است. باید در نظر داشت پیش‌ازاین عربستان و امارات در کشورهای اسلامی حامیان متعددی داشتند اما در شرایط فعلی آن‌ها هم حمایت‌های خود را متوقف کرده‌اند و مایل نیستند در این عرصه حضوری داشته باشند.

وی با اشاره به اخبار منتشرشده در خصوص تغییر موضع آمریکا و عربستان نسبت به شروط انصارلله برای توقف جنگ و امکان پذیرش مطالبات آن‌ها در مورد لغو محاصره بندر حدیده و بازگشایی فرودگاه به‌عنوان مدخل اصلی برای دستیابی به توافق‌های دیگر مانند آتش‌بس، لغو محاصره فرودگاه‌ها، بندرها و گذرگاه‌های زمینی و رفع محدودیت‌های نقل و انتقالات مالی، ادامه داد: عربستان مایل است که چنین گفتگوهایی اتفاق بیفتد، البته شاید تمایل امارات کمتر باشد. ضمن اینکه به نظر می‌رسد عربستان ناچار است بهای لازم برای توقف جنگ را که توجه به حقوق همه یمنی‌ها است را بپردازد.

 

ضرورت توجه به حقوق همه یمنی‌ها

برهانی درعین‌حال تأکید کرد: به مصلحت یمن و منطقه است که حوثی‌ها هم از این فرصت استفاده مناسب را ببرند، ضمن اینکه اجازه ندهند تا عربستان و امارات بتوانند در جریان این مذاکرات از حوثی‌ها چهره گروهی که اصلاً حاضر به صلح نیست را به نمایش بگذارند و عنوان کنند که مسئولیت ادامه این جنگ با آن‌ها است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اخبار منتشرشده درباره انجام گفتگوهایی میان ایران و عربستان به‌منظور کاهش تنش‌ها در روابط، گفت: در شرایط فعلی زمینه‌ای برای همفکری و توافق وجود دارد و باید از آن استفاده کرد. در این فضا برای رسیدن به توافقی مؤثر و ماندگار باید به حقوق همه مردم یمن توجه شود. در این صورت نه‌تنها برای یمن آثار مثبتی خواهد داشت بلکه برای منطقه هم آثار وسیعی به همراه دارد و خاورمیانه وارد فاز دیگری از همکاری خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *