جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

با این حال و برخلاف آنچه در این نشست روز جمعه عنوان شد، علی لقمانی اذعان دارد که صرفاً با برگزاری همایش و سخنرانی نمی‌توان از ظرفیت‌های بکر سایر نقاط جهان استفاده کرد. چراکه به باور این کارشناس حوزه بین‌الملل، «به نظر می‌رسد سیاست خارجی ایران، ریل‌گذاری خود را با تمرکز بر خاورمیانه عربی پیش برده است و مناطقی مانند آسیای میانه، شبه‌قاره و همچنین آفریقا به شکل جدی مدنظر دیپلماسی اقتصادی نیست».

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر افزایش یافت

تهران-ایرنا- وزارت بهداشت غزه جدیدترین آمار شهدا و مجروحان جنایت‌های رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد: از هفتم اکتبر تاکنون، ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر در نوار غزه شهید و ۷۷ هزار و ۵۷۵ نفر هم مجروح شدند.

سفر معاون وزیر خارجه به عربستان

مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.

Loading

پیامدهای مخرب رویکرد سیاسی آژانس در قبال ایران

۱۴۰۰/۰۳/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: عضو هیئت‌علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی با بیان اینکه این نگاه سیاسی – امنیتی به فعالیت‌ها و برنامه هسته‌ای ایران همواره مخرب بوده و مانع حل مسئله بوده است، گفت: مباحث اخیری که آژانس مطرح می‌کند، جدید نیست و در گذشته نیز زمانی که طرفین اراده کرده‌اند، آن‌ها را مدیریت و حل‌وفصل کرده‌اند.

مهدی شاپوری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ادعای مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام مبنی بر اینکه ایران از دادن توضیحات ضروری در مورد وجود ذرات مواد هسته‌ای در سه مکانی که آژانس بازرسی‌های مکمل انجام داده، خودداری می‌کند و همچنین واکنش‌های انتقادآمیز مقامات کشورمان در این رابطه یادآور شد: پرونده هسته‌ای ایران از زمانی که مطرح شد، یعنی از سال‌های 2002 و 2003، ابتدا سیاسی و سپس وارد فاز امنیتی شد و به شورای امنیت رفت.

وی افزود: با توافق برجام تلاش شد از فاز امنیتی وارد وضعیت عادی شود، اما با خروج دولت ترامپ از برجام، دوباره از سوی دولت آمریکا و دشمنان ایران تلاش شد این پرونده، سیاسی و امنیتی شود. هرچند تلاش‌های دولت ترامپ در این مورد موفق نبود و شاهد شکست طرح‌های دولتش در شورای امنیت بودیم، اما هنوز هم این تلاش‌ها، به‌ویژه از سوی رژیم صهیونیستی پیگیری می‌شود.

 

نگاه مخرب سیاسی به پرونده هسته‌ای ایران

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه نگاه و تلاش‌ها برای سیاسی – امنیتی کردن پرونده هسته‌ای ایران همواره مخرب بوده و مانع حل مسئله شده است، در خصوص مواضع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: آژانس در دوره‌ای بحث مطالعات ادعایی را مطرح کرد و در دوره دیگری موضوع ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران را پیش کشید. با همین ادعاها پرونده ایران به شورای امنیت فرستاده شد و قطعنامه‌هایی از سوی این نهاد علیه ایران صادر شد؛ بنابراین این رویکرد که پشت آن، رقبا و دشمنان ایران هستند، به‌طورکلی مخرب بوده است.

شاپوری درعین‌حال با بیان اینکه به نظر می‌رسد رویه آژانس در شرایط کنونی بیشتر تلاش در راستای احیای برجام است، گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این دوره تلاش می‌کند قبل از این‌که فرصت از دست برود، مسئله به شکلی میان ایران و آژانس مدیریت و شرایط برای احیای برجام فراهم شود.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: از دید آژانس و آمریکا، ایران در حال نزدیک شدن به نقطه گریز هسته‌ای است و معتقدند تکلیف دانش و فناوری که توسعه آن، خصوصاً در چند ماه اخیر شدت گرفته، باید هر چه زودتر مشخص شود تا شرایط به وضعیت قبل برگردد و اوضاع از کنترل خارج نشود.

شاپوری با بیان اینکه این گزارش، مانع مذاکرات احیای برجام نخواهد شد و به نظر می‌رسد به نحوی از سوی دو طرف پیگیری خواهد شد، تأکید کرد: ایران و آژانس و همچنین طرف‌هایی که در حال مذاکره هستند، این انگیزه را دارند که این مسائل مانع پیشرفت مذاکرات نشود و بتوانند به راه‌حل مطلوبی برسند.

وی با اشاره به تاکید سفیر ایران در آژانس انرژی اتمی، مبنی بر اینکه این نهاد بین‌المللی باید از دستور کارهای سیاسی فاصله بگیرد و به‌طور مصنوعی ابراز نگرانی نکند، اضافه کرد: آژانس ایراداتی به ایران گرفته و مسئولان ایرانی هم در مواضع اعلامی‌شان این نکته را یادآوری کرده‌اند که رویکرد آژانس، سیاسی است؛ لیکن درعین حال با واقع گرایی آژانس، باید با در نظر گرفتن منافع کشورمان، برای رفع این‌گونه ادعاها و جلوگیری از تبدیل آن‌ها به چالش‌های جدی‌تری علیه منافع ملی، به نحوی به سمت مدیریت اختلافات برویم.

 

آمریکا و اروپا احیای برجام را فرصت می‌داند

وی با اشاره به گزارش روزنامه گاردین مبنی بر اینکه آمریکا و اروپا هشدار آژانس انرژی هسته‌ای را به امید احیای توافق هسته‌ای نادیده می‌گیرند، گفت: اگر این گزارش حقیقتاً ابعاد خطرناک فنی داشت، آمریکا و اروپا آن را به خاطر احیای مذاکرات برجام نادیده نمی‌گرفتند. مباحثی که آژانس مطرح می‌کند، جدید نیست و مواردی از این قبیل نیز در گذشته مطرح بود. به همین دلیل، به نظر می‌رسد آن‌ها هم به دنبال مدیریت مسئله هستند؛ چراکه احیای برجام برای همه طرفین اهمیت زیادی دارد.

در ادامه این کارشناس مسائل بین‌الملل به اظهارات وزیرخارجه آمریکا درخصوص اینکه آمادگی ایران برای بازگشت به تعهداتش روشن نیست و برنامه هسته‌ای‌اش از کنترل خارج شده اشاره کرد و گفت: موضع رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به برجام و مسئله هسته‌ای ایران در مقطعی مبهم بود؛ اما اکنون به نظر می‌رسد دراین‌باره به رویکرد مشخصی رسیده‌اند. آن‌ها در پی احیای برجام هستند و درعین‌حال عنوان می‌کنند پس‌ازآن به دنبال پیگیری توافقی قوی‌تر و طولانی‌تر خواهند بود و در چارچوب‌های دیگری با ایران وارد گفتگو دربارۀ مسائل مورد اختلاف خواهند شد.

شاپوری با اشاره به تحریم‌های اعمال‌شده از سوی ترامپ به بهانه‌های مختلف و همچنین پیشرفت‌های تازه و مهمی که ایران در حوزه دانش و فناوری هسته‌ای داشته، گفت: برگشتن به شرایط قبل از خروج آمریکا از برجام ساده نیست و نیاز به مذاکرات پیچیده و اراده جدی دارد. ایران تأکید دارد که آمریکا باید وضعیت فشارها و تحریم‌ها را به قبل از خروج دولت ترامپ از برجام برگرداند و آمریکا نیز به دنبال آن است تا ایران به چارچوب محدودیت‌های هسته‌ای برجام بازگردد و فاصله‌اش با گریز هسته‌ای حداقل یک سال باشد.

وی ادامه داد: دولت بایدن خواستار به تأخیر انداختن زمان رسیدن ایران به آستانه هسته‌ای است و بر این اساس، احیای برجام را فرصتی می‌داند که نباید اجازه از دست رفتنش را بدهد.

 

مصرف داخلی اظهارات وزیر خارجه آمریکا

این کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: در شرایطی که مذاکرات به مراحل حساسی رسیده، اظهارات وزیر خارجه آمریکا را بیشتر باید در چارچوب لفاظی‌های دیپلماتیک و با هدف «انداختن توپ در زمین طرف مقابل» ارزیابی کرد. آمریکا با این مواضع به دنبال فشار آوردن به ایران است. درحالی‌که موضع ایران مبنی بر اینکه آمریکا از برجام خارج‌شده و برای احیای این توافق، باید جبران کند و شرایط را به‌ویژه در بحث تحریم‌ها به قبل از خروج دولت ترامپ از برجام برگرداند، منطقی است.

شاپوری همچنین این مواضع را باهدف مصرف داخلی تحلیل کرد و گفت: به‌هرحال آقای بلینکن وقتی به جمع اعضای سنا می‌رود، مجبور است مباحثی را عنوان کند که ممکن است در میز مذاکره به گونه دیگری مطرح باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *