جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

همسویی مواضع آمریکا و اروپا در اجلاس گروه هفت

۱۴۰۰/۰۲/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا در ارتباط با مهم‌ترین بحث‌های مطرح‌شده در گفتگوهای سه‌روزه وزرای خارجه عضو گروه هفت در لندن گفت؛ بحث کرونا، مهار چین و روسیه و احیای برجام ازجمله مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده در این مذاکرات بوده است.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «اجلاس وزرای خارجه گروه هفت در لندن به‌نوعی برای تعیین دستور کار اجلاس سران این گروه برگزار شد.»

به گفته این کارشناس، مهم‌ترین موضوعی که در این اجلاس مطرح شد پیامدهای گسترده پاندمی کرونا بود که تبعات اقتصادی زیادی بر رشد و توسعه کشورها به‌ویژه کشورهای گروه هفت برجای گذاشته است.

کارشناس مسائل اروپا ادامه داد: موضوع دیگری که در این اجلاس خیلی برجسته شد، بحث مهار قدرت چین و روسیه بود.

وی توضیح داد: «با توجه به روی کار آمدن دمکرات‌ها در آمریکا، باقی اعضای گروه هفت در اجلاس اخیر همسویی و همراهی بیشتری با سیاست‌های ستیزه‌جویانه و روس‌هراسانه آمریکا در پیش گرفتند. مواضع و دیدگاه‌های دونالد ترامپ در طول چهار سال گذشته به‌گونه‌ای بود که اعضای گروه هفت می‌کوشیدند از سیاست‌های ترامپ فاصله بگیرند و به همین دلیل نشست‌های این گروه در دوره ترامپ در عمل خروجی زیادی نداشت؛ اما در اجلاس اخیر ما شاهد همکاری و همراهی بیشتر اعضای گروه هفت یا همان بلوک کشورهای توسعه‌یافته غربی بودیم.»

مکی با اشاره به اینکه آمریکا تلاش دارد در چارچوب سیاست مهار چین و در مرحله بعد مهار روسیه در مرزهایش، همراهی و همسویی دیگر کشورهای گروه هفت را داشته باشد، افزود: «به‌نوعی احساس می‌شود دولت‌های غربی به‌خصوص کشورهای اروپایی همچون آلمان،‌ فرانسه، انگلیس، ایتالیا و نماینده اتحادیه اروپا دغدغه‌ها و نگرانی‌های مشترکی با آمریکا در این رابطه دارند.»

وی ادامه داد: «اما درعین‌حال منافع مشترک و موقعیت جغرافیایی دولت‌های اروپایی در همسایگی با روسیه و همکاری‌های گسترده با چین باعث شده که نتوانند با سیاست‌های تهاجمی آمریکا در مقابله با چین و روسیه همراهی کاملی داشته باشند.»

این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به اینکه دولت‌های اروپایی می‌کوشند نقش توازن بخشی در قبال سیاست‌های آمریکا با چین و روسیه داشتند باشند، گفت: «درواقع هدفشان این است که از یک سو امتیازات مناسبی از مسکو و پکن کسب کنند و از سوی دیگر با همسویی و همراهی با آمریکا در بخشی از همکاری‌هایشان با چین و روسیه مانع توسعه نفوذ این دو کشور به‌عنوان تهدیدات جدی قرن بیست و یکم شوند.»

مکی با توجه به اینکه در استراتژی امنیت ملی آمریکا، جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان اولویت چهارم مطرح شده است، تأکید کرد: «اکنون شاهد تغییراتی در سیاست‌های ایالات‌متحده آمریکا در قبال ایران و احیای برجام هستیم.»

وی در خصوص سیاست اروپا در قبال برجام و همسویی‌اش با واشنگتن نیز بیان کرد: «دولت‌های اروپایی اگرچه منافع مشترک زیادی با برخی کشورهای عربی منطقه دارند، ولی درعین‌حال آن‌ها نیز مجبور به همراهی با آمریکا در احیای برجام هستند و سیاست مهار ایران را ضمن نوعی همکاری با جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کنند.»

مکی با اشاره به اینکه در این دور از مذاکرات احیای برجام در وین برخلاف دوره‌های قبل کمتر شاهد پیشنهاد‌های زیاده‌خواهانه دولت‌های غربی در قبال ایران بودیم، تأکید کرد: «پیش‌تر برخی کشورهای اروپایی همچون فرانسه و آلمان در خصوص احیای برجام خواسته‌های حداکثری همچون توسعه برجام به موضوعات موشکی و نفوذ منطقه‌ای و یا حتی درخواست حضور کشورهایی همچون عربستان در مذاکرات احیای برجام را مطرح کرده‌ بودند، اما در هفته‌های اخیر با توجه به موضع قاطع جمهوری اسلامی ایران، کمتر شاهد چنین درخواست‌هایی از سوی دولت‌های اروپایی هستیم.»

به گفته این کارشناس، تقریباً تمام طرف‌های برجام از خوش‌بینی و آینده روشن احیای برجام سخن می‌گویند.

مکی در نهایت در رابطه با جایگاه گروه هفت در صحنه جهانی توضیح داد: «گروه هفت با توجه به فلسفه وجودی این گروه که در دهه 1970 میان کشورهای توسعه‌یافته صنعتی غربی تشکیل شد، اکنون دیگر جایگاه سابق را ندارد و آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با توجه به تغییر نظام بین‌الملل در دهه 1970 باز تعریف جدیدی از ماهیت گروه هفت ارائه دهند و این گروه را تبدیل به جبهه‌ای برای مهار چین کنند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *