جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سایه دمکراسی غربی روی سر متحدین

ایالات متحده و کشورهای اروپایی سالها است که مدعی تبعیت از فلسفه یونانی ای که کلئیستِنِس پنج قرن قبل از میلاد مسیح بنا نهاد می باشند و در مواردی حتی برای تحمیل ایدئولوژی فلسفی خود اقدام به اشغال و یا اعمال فشار به کشورهای مختلف جهان نموده اند.

Loading

ابعاد طرح ایجاد «روستاهای هوشمند» در اراضی آزادشده جمهوری آذربایجان

۱۳۹۹/۱۲/۲۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس حقوق بین‌الملل با بیان اینکه هدف رژیم صهیونیستی در قفقاز و آذربایجان این است كه بتواند برای طولانی‌مدت در این منطقه مستقر شود و پایگاهی برای صهیونیست‌ها در قفقاز ایجاد كند، گفت: راهكار مقابله با شیطنت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه و اساساً جلوگیری از منفعت‌طلبی هر یک از بازیگران در آن، توجه به طرح صلح پایدار است.

دکتر احمد کاظمی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اخبار منتشرشده در رابطه با طرح جمهوری آذربایجان برای ساخت «روستاهای هوشمند» در اراضی آزادشده این کشور و واگذاری آن به شرکت‌های صهیونیستی، اظهارداشت: طرح ایجاد روستاها و شهرهای هوشمند در اراضی آزادشده جمهوری آذربایجان توسط شرکت‌های اسرائیلی طرح ترکیبی امنیتی – سیاسی – اقتصادی است که نشان می‌دهد که جنگ دوم قره‌باغ یک «پروژه» بوده است.

وی افزود: در این پروژه بازیگرانی مانند رژیم صهیونیستی با گرفتن امتیازات متعدد از جمهوری آذربایجان در زمینه تصاحب زمین، استقرار پایگاه نظامی و امتیاز انتقال انرژی، به این کشور کمک کردند تا اراضی خارج از قره‌باغ از اشغال ارامنه آزاد و به تملک شرکت‌های صهیونیستی، ترکیه‌ای و آمریکایی درآید.

این پژوهشگر مسائل اوراسیا با بیان اینکه روسیه نیز در چارچوب اعزام نیروهای صلح بان، تلاش می‌کند مدل منطقه برون گان «کالینینگراد» را در قره‌باغ اجرا کند، از بی‌توجهی باکو نسبت به پیشنهاد منطقی ایران برای حضور در مرکز نظارت بر صلح و مشارکت در بازسازی اراضی آزاد شده انتقاد کرد.

کاظمی محوریت اصلی طرح روستاهای هوشمند را یکپارچه‌سازی زمین‌های کوچک کشاورزی به بهانه واگذاری آن‌ها به شرکت بزرگ کشاورزی، آبیاری، صنعتی و عمرانی برای سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: با تصاحب اراضی مرغوب کشاورزی از مالکان اصلی به بهانه ایجاد زمین‌های یکپارچه برای سرمایه‌گذاری انگیزه آوارگان برای بازگشت به سرزمین آبا و اجدادی خود از بین می‌رود.

 

ضرورت توجه به طرح صلح پایدار

وی با اشاره به پیامدهای این اقدام برای کشورهای منطقه به‌ویژه اقدامات جاسوسی پس از استقرار موساد و سایر نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل و پیگیری توطئه‌هایی در زمینه‌های قوم‌گرایی، جاسوسی، خرابکاری و تروریسم، ادامه داد: برای جلوگیری از مخاطراتی که حضور رژیم صهیونیستی در منطقه قفقاز یا قره‌باغ دارد که با مصادیق و اشکال مختلفی صورت می‌گیرد، ایران باید بر «طرح صلح پایدار» در قفقاز تاکید کند چراکه قفقاز منطقه‌ای مناقشه خیز است و در 30 سال اخیر بعد از فروپاشی شوروی بااینکه در ابعاد مختلف تحرکات و طرح‌های مختلفی مطرح‌شده، اما هیچ صلح پایداری در منطقه ایجاد نشده است.

کاظمی با تأکید بر اینکه جنگ 44 روزه منجر به آزادی قره‌باغ یا تعیین تکلیف حقوقی آن نشد، اضافه کرد: راه‌کار مقابله با شیطنت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه و اساساً جلوگیری از منفعت‌طلبی هر یک از بازیگران در این منطقه، «طرح صلح پایدار» است. طرح صلح پایدار در بیاناتی که مقام معظم رهبری در 17 ربیع‌الاول گذشته راجع به بحث قره‌باغ داشتند که اکنون به عنوان «گفتمان برتر قره باغ» یا «گفتمان 17 ربیع» مطرح می‌شود، عنوان شد.

این کارشناس مسائل قفقاز با اشاره به محورهای پنج گانه این طرح، بر ضرورت توجه به مسائلی مانند احترام به تمامیت ارضی کشورها، خدشه‌ناپذیر بودن مرزهای بین‌المللی و هشیاری نسبت به هرگونه فعالیت تکفیری‌ها تأکید کرد و گفت: وقتی چنین طرحی اجرا شود صلح پایدار را در منطقه ایجاد می‌کند و مانع تحرکات مقطعی، منفعت طلبانه و سود جویانه رژیم صهیونیستی و دیگر بازیگران فرصت‌طلب می‌شود.

 

ایران اجازه تحرک شیطنت‌آمیز تکفیری – اسرائیلی را در نزدیکی مرزهایش نمی‌دهد

کاظمی تأکید کرد: ایران همان‌طور که اعلام کرده در نزدیکی مرزهایش اجازه هیچ گونه تحرکاتی را به نیروهای بیگانه یا گروه‌های تکفیری نخواهد داد. ایران به عنوان کشوری که مرز طولانی با قفقاز دارد و طی سالیان گذشته همواره از تمامیت ارضی کشورهای قفقاز از جمله جمهوری آذربایجان حمایت کرده، برای نشان دادن رویکرد حسن همجواری و برادرانه خود اعلام آمادگی کرده که به هر شکل ممکن آماده است در بازسازی اراضی آزادشده جمهوری آذربایجان مشارکت کند.

این کارشناس حقوق بین‌الملل به توان بالای مهندسی، علمی و عمرانی ایران و نزدیک بودن اراضی آزادشده جمهوری آذربایجان به ایران به عنوان مزیت مهم اقتصادی اشاره کرد و افزود: این مزیت برای جمهوری آذربایجان هم وجود دارد. در همین مناطق اشغالی، دو کشور سوابق خوب همکاری برای اجرا و ساخت طرح‌های مهم اقتصادی داشتند که نمونه آن سد «خدا آفرین» است.

 

هدف اسرائیل، حضور طولانی‌مدت در قفقاز است

این تحلیلگر مسائل قفقاز با تأکید بر اینکه هدف اسرائیل در قفقاز و آذربایجان این است که بتواند به صورت طولانی‌مدت در این منطقه مستقر شود و پایگاهی را برای صهیونیست‌ها در قفقاز ایجاد کند، اضافه کرد: به همین دلیل است که می‌بینیم اسرائیل راهبرد چندگانه اقتصادی، سیاسی، نظامی، فرهنگی، آموزشی و حتی تاریخی در جمهوری آذربایجان دنبال می‌کند. تاریخ جمهوری آذربایجان این‌گونه جعل می‌شود که امپراطوری یهودی خزرها در این منطقه حضورداشته و این‌ها همه تحریفاتی است که از سوی اسرائیل صورت می‌گیرد تا جای پایی برای صهیونیست‌ها در این منطقه باز کند.

کاظمی افزود: طرح‌هایی از قبیل ایجاد روستاهای هوشمند و توجیه افکار عمومی برای حضور نامشروع رژیم صهیونیستی در این منطقه هم در چارچوب راهبرد رژیم صهیونیستی برای تبدیل جمهوری آذربایجان به یکی از پایگاه‌های منطقه‌ای صهیونیستی‌ها، صورت می‌گیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *