جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد.

Loading

پس‌لرزه‌های انتخابات آمریکا در روابط با عربستان

۱۳۹۹/۱۲/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل عربستان با بیان اینکه عربستان و آمریکا در حال حاضر در مرحله ارزیابی یکدیگر هستند، گفت: اگر بن سلمان در زمینه حل ‌و فصل بحران یمن با آمریکا همکاری کند، به‌گونه‌ای که بایدن به‌عنوان «نجات‌دهنده چند ملت» خود را نشان دهد، بایدن نیز در زمینه مسائل داخلی عربستان فشار خود را کاهش خواهد داد.

سجاد محسنی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به آثار نتایج انتخابات آمریکا در عربستان سعودی خاطرنشان کرد: ‌مانند بسیاری از کشورهای عربی منطقه، سیاستمداران سعودی نیز به‌شدت پیگیر نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایالات‌متحده بودند. نگرانی از کنار رفتن ترامپ از قدرت به‌عنوان مهم‌ترین حامی سیاست‌های داخلی و خارجی عربستان و بازگشت دموکرات‌ها به قدرت و خاطره تلخ روابط ریاض- واشنگتن در دوره اوباما فشار زیادی را بر بن سلمان وارد کرده است.

وی به تلاش عربستان برای بهبود روابط خود با قطر اشاره کرد و افزود: دولت سعودی با درک فضا در بحبوحه انتخابات، روابط خود با قطر را سامان بخشید؛ اما برای بن سلمان آنچه از سیاست خارجی مهم‌تر به نظر می‌رسد، رویکرد دولت بایدن به سیاست داخلی عربستان بود.

این کارشناس مسائل عربستان با بیان اینکه طبیعتاً نتیجه انتخابات آمریکا بر عربستان سعودی تأثیر خواهد داشت، دامنه این اثرگذاری را مشخص و محدود عنوان کرد و ادامه داد: تاریخ روابط دو کشور نیز پیش‌ازاین شاهد چنین تغییرات و اختلاف‌نظرهایی بوده است، اما نتوانسته منجر به تغییر رویه‌های دو کشور در قبال یکدیگر شود.

 

احتمال تعدیل رویکرد بایدن در قبال عربستان

محسنی اضافه کرد: اگرچه بایدن نشان داده که عربستان سعودی مانند دوران ترامپ، اولویت نخست سفرهای خارجی نخواهد بود و بایدن به‌شخصه نیز نگرانی خود را بارها از جنگ یمن و فضای داخلی عربستان و به‌خصوص قتل جمال خاشقچی مطرح کرده است، اما باید گفت که بخشی از رویکردهای آرمانگرایانه بایدن در خصوص عربستان در برخورد واقع‌گرایانه با فضای منطقه‌ای تعدیل خواهد شد.

وی توضیح داد: شاید در تاکتیک‌های برخورد با عربستان سعودی تغییراتی حاصل شود؛ اما این احتمال که بایدن به‌صورت کلی از دستاوردهای ترامپ به‌خصوص قرارداد 110 میلیارد دلاری صرف‌نظر کند بعید به نظر می‌رسد. بایدن علاقه دارد تا ‌مانند ترامپ که دومینوی پذیرش صلح ابراهیمی را آغاز کرد، یک نماد بزرگ از خود باقی بگذارد که آن‌هم به سرانجام رساندن جنگ یمن باشد. اکنون دست بایدن برای فشار بر بن سلمان، هم در حوزه سیاست خارجی و هم سیاست داخلی، باز است و به‌نوعی ابتکار عمل در دست دولت بایدن خواهد بود، اگرچه عربستان سعودی نیز از حیث اهرم‌های فشار با عربستان زمان اوباما قابل‌مقایسه نیست.

 

تضعیف بن سلمان با رویکرد دولت بایدن

این تحلیلگر مسائل عربستان با اشاره به اظهارات سخنگوی کاخ سفید مبنی بر اینکه بایدن روابط با عربستان را تنها از کانال ارتباط با پادشاه این کشور دنبال خواهد کرد و ارتباطی با ولیعهد نخواهد داشت، در رابطه با موقعیت بن سلمان نیز گفت: با چنین رویکردی بن سلمان تضعیف خواهد شد. بایدن برای فشار بر بن سلمان تلاش کرده تا آلترناتیوهای داخلی قدرت را مطرح و فعال کند که در رأس آن‌ها محمد بن نایف قرار دارد.

محسنی ادامه داد: مانور بر جریان قتل خاشقچی و بازآفرینی این تهدید پس از یک دوره کوتاه کم رنگ شدن این خبر، این علامت را به محمد بن سلمان ارسال می‌کند که فضای داخلی این کشور بیش‌ازپیش رصد خواهد شد. باوجوداین باید در نظر داشت که بیش از اینکه این فشارها از سر تمایلات بشردوستانه بایدن باشد، مهم‌ترین ابزارهای ایالات‌متحده برای فشار بر دولت بن سلمان هستند. در مقابل دولت سعودی نیز با آزادی برخی از زندانیان سیاسی ازجمله «لجین الهذلول» این پیام را به واشنگتن ارسال کرده که توانایی تطبیق با شرایط جدید را دارد.

 

عربستان و آمریکا در مرحله ارزیابی یکدیگر هستند

وی در رابطه با آینده کوتاه‌مدت روابط آمریکا و عربستان در دولت بایدن، اظهار داشت: به نظر می‌رسد دو دولت ‌اکنون در «مرحله ارزیابی» یکدیگر تا رسیدن به «نقطه تعادل» به سر می‌برند و این تنش‌ها را نمی‌توان سرآغازی برای یک رویارویی بزرگ دانست، به‌گونه‌ای که به‌محض کسب «منافع متقابل نسبی» تنش‌ها کاهش خواهد یافت.

 

بن‌سلمان تضمین‌کننده پیمان استراتژیک سعودی-آمریکایی  

محسنی تأکید کرد: بایدن نیز به‌خوبی این مسئله را درک می‌کند که اگر بتواند بن سلمان را مهار و به ریل سیاست سنتی عربستان بازگرداند، می‌تواند از یک تهدید، فرصتی مناسب بسازد. شاهزاده جوان می‌تواند حداقل برای یک بازه طولانی تضمین‌کننده پیمان استراتژیک سعودی – آمریکایی باشد که از این حیث برتری نسبی به رقیب خود در جانشینی دارد.

 

تلاش بایدن برای حل‌وفصل بحران یمن

وی افزود: اگر بن سلمان درزمینه حل‌وفصل بحران یمن همکاری کند، به‌گونه‌ای که بایدن به‌عنوان «نجات‌دهنده چند ملت» خود را نشان دهد، بایدن نیز در زمینه‌های داخلی فشار خود را کاهش خواهد داد. تمامی این معادلات در صورتی است که فوت احتمالی ملک سلمان ‌هم‌زمان با دوره ارزیابی دو کشور از یکدیگر نباشد؛ چراکه اگر چنین شرایطی رقم بخورد ورق تا حدود زیادی به سود بایدن بر خواهد گشت، به این دلیل که بن سلمان برای رسیدن به قدرت به‌شدت نیازمند یک حامی قدرتمند خارجی خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *