جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

Loading

سمت و سوی دوقطبی‌های فزاینده در آمریکا

۱۳۹۹/۱۱/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: برخی از طرفداران ترامپ معتقد هستند هویت آمریکایی را باید حفظ کرد و آمریکا با تبار اروپایی‌اش تعریف می‌شود که شامل سفیدپوستان و افراد پروتستان مذهب هستند؛ اما مخالفان ترامپ معتقد هستند جامعه آمریکا یک جامعه چندنژادی و موزائیکی است و باید تمام اقوام در اجتماع و حکومت مشارکت داشته باشند.

امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره این مسئله که آیا آمریکا پس از انتخابات اخیر دچار دوقطبی شده است؟ گفت که در آمریکا با یک دو قطبی مواجه نیستیم، بلکه با تعداد زیادی دوقطبی مواجه هستیم.

ابوالفتح انواع دوقطبی‌های موجود در آمریکا را اینگونه تشریح کرد: «دو قطبی بین مردم و حاکمیت، دو قطبی بین نخبگان و عوام، دو قطبی بین محافظه‌کاران و لیبرال‌ها، دو قطبی بین دولت لیبرال و دولت‌های ایالتی، دو قطبی بین سفید و رنگین پوست، دو قطبی بین فقیر و غنی و دو قطبی بین گلوبالیست‌ها و میهن‌پرست‌ها؛ لذا در ایالات متحده آمریکا انواعی از دو قطبی‌ها مشاهده می‌شود که یک شبه هم ایجاد نشده‌اند و از گذشته نیز وجود داشته است.»

وی در خصوص دو قطبی‌ها در مقطع فعلی گفت: «با روی کار آمدن دولت بایدن و کنار رفتن دونالد ترامپ شاهد هستیم که دو قطبی‌ها در آمریکا شدت گرفته است؛ اما این مسئله که این دو قطبی‌ها تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند، مشخص نیست، چرا که ویژگی و خصلت جوامع بشری ایجاد همین دو قطبی‌ها است.»

ابوالفتح با بیان اینکه می‌توان طرفداران دونالد ترامپ را به قطب‌های مختلف تقسیم کرد، گفت: «به عنوان مثال برخی از حامیان ترامپ از میان نخبگان و برخی از میان عوام هستند. برخی از میان قشر ثروتمند و برخی از میان فقرا هستند. همچنین ترامپ در میان هر دو قشر سفیدپوست و رنگین پوست طرفدارانی دارد.»

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان دو قطبی شکل گرفته فعلی در آمریکا را به دو قطبی حامیان و مخالفان ترامپ تقسیم کرد، ادامه داد: «تقلیل دادن بحث شکاف‌های اجتماعی به مسائل روزمره سیاست خیلی کمک‌کننده نیست.»

کارشناس مسائل آمریکا در ادامه گفت: «بین طرفداران ترامپ گروه‌هایی هستند که به لحاظ اقتصادی معتقد هستند باید مالیات کاهش پیدا کند، کارآفرینان فعالیت‌شان را افزایش دهند و در پی آن اشتغال بیشتر شود. بنابراین گروه‌هایی وجود دارند که حامی کاهش مالیات ثروتمندان هستند. در این بین برخی نهادها‌، چهره‌ها و اندیشکده‌ها طرفدار این دیدگاه هستند و در مقابل طرف دیگر معتقد است باید مالیات ثروتمندان را افزایش داد و این پول را در بین اقشار کم‌درآمد توزیع کرد تا عدالت اجتماعی تکمیل شود. به اعتقاد این گروه این امر باعث می‌شود کارگر درآمد و خرید بیشتری داشته باشد و بیکاری کاهش پیدا کند.»

ابوالفتح با اشاره به این دو گروه فکری در آمریکا افزود: «حامیان افزایش مالیات از ثروتمندان اغلب در کنار برنی سندرز هستند.»

این کارشناس در ادامه گفت: «در بحث هویتی نیز برخی از طرفداران ترامپ معتقد هستند هویت آمریکایی را باید حفظ کرد و آمریکا با تبار اروپایی‌اش تعریف می‌شود که شامل سفیدپوستان و افراد پروتستان مذهب هستند، اما مخالفان ترامپ معتقد هستند جامعه آمریکا یک جامعه چندنژادی و موزائیکی است و باید تمام اقوام در اجتماع و حکومت مشارکت داشته باشند. به عقیده این عده، قدرت آمریکا برگرفته از تنوع نژادی آن است و اگر جلوی این تنوع نژادی گرفته شود، در نهایت باعث زوال آمریکا خواهد شد.»

ابوالفتح با اشاره به اینکه در مواضع سیاست خارجی و امنیتی نیز ترامپ حامیان و مخالفانی دارد، گفت: «برخی از طرفداران ترامپ معتقد هستند که دولت حق نقض حریم خصوصی شهروندان را ندارد و اقدامات جاسوسی که بعد از 11 سپتامبر دنبال می‌شود، باید کنار گذاشته شود. برای این عده آزادی بیش از امنیت اولویت دارد، اما گروه دیگر بر این اعتقاد هستند که در دوران پسا11 سپتامبر الزامات امنیتی ایجاب می‌کند که دولت آزادی‌های اجتماعی را تاحدودی کاهش دهد و وارد حریم خصوصی افراد شود تا بتواند امنیت جامعه را تامین کند.»

این کارشناس با بیان اینکه آمریکا شکل گرفته از این گروه‌های مختلف با دیدگاه‌های متضاد است، تأکید کرد: «هر کدام از این گروه‌ها نیز بدنه اجتماعی، اندیشکده‌ها، نهادها و شخصیت‌های مهمی را شامل می‌شوند.»

در نهایت ابوالفتح در پاسخ به اینکه رویدادهای اخیر پس از انتخابات در آمریکا به قدرت نرم این کشور چه خدشه‌ای وارد می‌کند؟ گفت:«به‌طور مشخص اتفاقات اخیر پس از انتخابات، الگو بودن نظام سیاسی آمریکا را مورد خدشه قرار داد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *