جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

ابعاد و پیام‌های تمدید پیمان استارت جدید

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه تمدید پیمان استارت جدید ازاین‌جهت حائز اهمیت است که هنوز می‌شود امیدوار بود از طریق گفتگو و ایجاد توافقات بین‌المللی مانع از گسترش رقابت بین قدرت‌های هسته‌ای شد، گفت: به نظر می‌رسد آمریکا و روسیه به این نتیجه رسیده‌اند که علی‌رغم اختلافاتی که دارند، باید در رابطه با موضوعات مهم با یکدیگر همکاری کنند.

محمود شوری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تمدید 5 ساله توافقنامه محدود کردن سلاح‌های تهاجمی راهبردی بین روسیه و آمریکا موسوم به «پیمان استارت نو» با تبادل یادداشت‌های مربوطه بین دو کشور، خاطرنشان کرد: ترامپ از بسیاری از توافقات بین‌المللی خارج شد و عملاً آن‌ها را نادیده گرفت، اما دموکرات‌ها تأکیدات بیشتری بر توافقات بین‌المللی دارند و بایدن از همان دوران تبلیغات انتخاباتی هم اعلام کرده بود به توافقات بین‌المللی بر خواهد گشت.

وی توافقات در رابطه با کنترل تسلیحات هسته‌ای را یکی از موضوعات بسیار مهم بین‌المللی دانست و افزود: پیمان استارت یادگاری از دوران جنگ است و بر اساس توافق استارت جدید سطح کلاهک‌های هسته‌ای هر دو قدرت باید محدود به 1550 کلاهک باشد.

این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شد که بایدن توافقی را که بهمن‌ماه دوره 10 ساله‌اش تمام می‌شد، برای یک دوره 5 ساله دیگر هم تمدید کند و این چرخشی در سیاست خارجی آمریکا محسوب می‌شود، گفت: گفتگوها در این رابطه میان ترامپ و پوتین بی‌نتیجه مانده بود و روسیه نهایتاً خواستار شده بود که توافق بدون هیچ پیش‌شرطی برای یک سال تمدید شود؛ بنابراین برای روسیه بازگشت به توافقات با آمریکا بسیار مهم است و این اقدام آمریکا گام مهمی بود که اگر دوران ترامپ ادامه پیدا می‌کرد، حتماً این گام برداشته نمی‌شد.

شوری با بیان اینکه موضوع تمدید پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی در گفت‌وگوی تلفنی پوتین و جو بایدن مطرح شد، گفت: این تماس که به درخواست روس‌ها انجام گرفت، در اصل نوعی گشایش در روابطی بود که میان دو کشور به‌شدت خصمانه شده است و روسیه امیدوار است که این تفاهم با آمریکا در مورد سرنوشت پیمان استارت جدید، فرصت برای گذر از سیاست مخرب واشنگتن را که در سال‌های اخیر گرایش به از بین بردن مکانیسم‌های کنترل تسلیحات و عدم انتشار سلاح‌ها یافته بود، فراهم کند.

این کارشناس مسائل روسیه با اشاره به تلاش‌های ترامپ برای وارد کردن چین، به‌عنوان رقیب اصلی آمریکا در زمینه اقتصاد بین‌الملل، ادامه داد: ترامپ تأکید داشت که باید روسیه تلاش کند چین را هم به این توافق بکشاند و عملاً چنین اتفاقی نیفتاد و چینی‌ها حاضر به قبول آن نبودند.

وی درباره چگونگی ادامه فشار آمریکا در این زمینه به چین با وجود تمدید پیمان استارت، گفت: رقیب اصلی راهبردی آمریکا در بحث هسته‌ای در حال حاضر روسیه است و این آمریکا و روسیه هستند که تعداد کلاهک‌های هسته‌ای که در اختیار دارند می‌تواند نگران‌کننده باشد. ادامه رقابت هسته‌ای در این زمینه می‌توانست تهدید بین‌المللی برای کل جهان باشد. به همین دلیل بحث اصلی میان آمریکا و روسیه است.

شوری با یادآوری اینکه طرف چینی اعلام کرده بود که کمتر از ۳۰۰ سلاح هسته‌‌ای دارد، اضافه کرد: درواقع آمریکا با اصرار برای حضور چین، می‌خواست یک سلسله محدودیت‌هایی را برای چینی‌ها هم اعمال کند؛ اما واقعیت این است که این تسلیحات هسته‌ای آمریکا و روسیه است که کاهش آن‌ها برای رژیم‌های بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است و اگر این توافق صورت نمی‌گرفت قطعاً شاهد دور جدیدی از رقابت‌های تسلیحاتی در زمینه هسته‌ای میان آمریکا و روسیه می‌شدیم.

وی گفت: هرچند که بسیاری معتقدند این وضعیت اکنون هم وجود دارد و آمریکا و روسیه باوجود توافقاتی که دارند بعضاً از آن تخطی می‌کنند، اما بااین‌حال به‌طور رسمی شاهد نخواهیم بود که دو قدرت بزرگ جهانی در بحث تسلیحات هسته‌ای بخواهند بدون هیچ مرز و محدوده‌ای تسلیحات خود را افزایش دهند. علاوه بر این باید در نظر داشت این توافقنامه برای تمدید پیمان بین روسیه و آمریکا برای کاهش و محدودسازی تسلیحات تهاجمی راهبردی، شامل کلاهک‌های هسته‌ای تاکتیکی نمی‌شود و تصمیم ترامپ در مورد خروج از توافق نیروهای هسته‌ای میان‌برد را هم شامل نمی‌شود.

شوری با اشاره به تبعات این توافق میان آمریکا و روسیه تأکید کرد: تبعات این موضوع ازاین‌جهت حائز اهمیت است که هنوز می‌شود امیدوار بود از طریق گفتگو و توافقات بین‌المللی مانع از ایجاد گسترش رقابت بین قدرت‌های هسته‌ای شد و به نظر می‌رسد دو قدرت جهانی به این نتیجه رسیده‌اند که علی‌رغم اختلافاتی که دارند، باید در رابطه با موضوعات مهم با یکدیگر همکاری کنند.

این کارشناس مسائل روسیه به استقبال چین و ناتو از تمدید این پیمان اشاره کرد و گفت: با اینکه آمریکا اعلام کرده که در حال تنظیم سیاستی قدرتمندتر در قبال روسیه است، اما تمدید این پیمان از طرف دو کشور، تأمین‌کننده منافع ملی آن‌ها است و همچنین امکان حفظ شفافیت و پیش‌بینی روابط راهبردی بین روسیه و آمریکا، حفظ ثبات راهبردی در جهان و همچنین تأثیر مثبت بر وضعیت بین‌المللی و کمک به روند خلع سلاح هسته‌ای را فراهم می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *