جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

ضرورت پیگرد قانونی مهم‌ترین جنایت‌ ترامپ علیه ایران

۱۳۹۹/۱۱/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام، ترور سردار سلیمانی جنایت‌بارترین اقدامی بود که دونالد ترامپ در دوران حضورش در کاخ سفید علیه ایران انجام داد، گفت: ایران باید پرونده ترور سردار سلیمانی را به لحاظ حقوقی هم از طریق پلیس بین‌الملل و هم در شورای امنیت سازمان ملل پیگیری کند.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به خروج غیرقانونی ترامپ از برجام، خاطرنشان کرد: او یک قرارداد بین‌المللی مصوب اکثریت آرای شورای امنیت را زیر پا گذاشت و حاصل آن ناامنی منطقه‌ای و از همه مهم‌تر تحریم‌های تشدید‌شونده‌ای بود که بر اساس این خروج اجرا کرد.

وی با تأکید بر اینکه این تحریم‌ها خلاف حقوق بین‌الملل، روابط و عرف بین‌الملل و همچنین خلاف اهداف اصلی شورای امنیت و رویه آن بود، افزود: شورای امنیت سازمان ملل متحد مسئول حفظ صلح و امنیت جهانی است، ولی یکی از قوی‌ترین اعضایش اقدامی ضد صلح و ضد امنیت بین‌المللی انجام داد و کار به‌جایی رسید که ما حتی برای خرید دارو هم نتوانستیم اقدامی بکنیم و تعدادی از ایرانی‌ها به همین خاطر جان باختند.

 

آثار تحریم‌های آمریکا در کوتاه مدت از بین نخواهد رفت

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به طیف گسترده‌ای از داروها و تجهیزات پزشکی که ایران به‌واسطه تحریم‌های آمریکا برای تأمین آن‌ها با محدودیت‌هایی مواجه شد و همچنین مشکلات پیش آمده در مسیر خرید هواپیماهای ایرباس توافق شده پس از برجام، گفت: آمریکا با این اقدام، امنیت هوانوردی ایران را به خطر انداخت و در مجموع با توجه به رفتارهای مخاصمه‌آمیزی که در پیش گرفت، روابط میان ایران و همسایگانش را به هم زد و ناامنی در منطقه ایجاد کرد. پیامدهای اقدامات دولت ترامپ علیه ایران در کوتاه‌مدت از بین نخواهد رفت.

دهقان به ابعاد توافق برجام و قطعنامه 2231 اشاره کرد و افزود: ایران به معنی واقعی توانست به قطعنامه‌ای برسد که برد – برد بود. البته ترامپ چندین بار اعتراف کرد که این قرارداد تماماً منافع ایران را تأمین کرده و منافع ما را تأمین نکرده است.

 

ترور شهید سلیمانی از بزرگ‌ترین جنایات ترامپ علیه ایران

وی با بیان اینکه ترور سردار سلیمانی از دیگر جنایات آمریکا علیه ایران بود، اضافه کرد: این اقدام، دستور رئیس‌جمهور یک کشور برای ورود به خاک کشوری دیگر برای یک عمل جنایت‌کارانه بود، آن‌هم جنایتی علیه یک مهمان یک کشور دیگر!

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با یادآوری اینکه شهید قاسم سلیمانی مهمان دولت عراق بود، گفت: ترامپ تجاوزی غیرقانونی به خاک عراق کرد و با انجام عملیات تروریستی که خودش هم به آن اعتراف کرد، سردار سلیمانی را ترور کرد.

دهقان با تأکید بر اینکه ایران باید این جنایت دولت ترامپ را به لحاظ حقوقی پیگیری کند، ادامه داد: این جنایت در مجامع بین‌المللی قابل‌پیگیری است. این اقدام تجاوز به حقوق دیپلماتیک شهید قاسم سلیمانی و به لحاظ رده‌های نظامی، همچنین تجاوز نظامی و در حقیقت قتل یکی از بالاترین ژنرال‌های نظامی یک کشور است.

 

ضرورت پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی

این استاد دانشگاه گفت: ایران باید پرونده ترور شهید سلیمانی را به لحاظ حقوقی هم از طریق پلیس بین‌الملل و هم از طریق طرح در شورای امنیت سازمان ملل پیگیری کند. نمی‌توان یک مقام برجسته که قرار ملاقاتی با نخست‌وزیر عراق داشته و پیامی را انتقال می‌داده، ترور کرد. ایشان مصونیت دیپلماتیک داشته است.

وی با اشاره به ناکامی دولت ترامپ در سیاست اعمال فشار به ایران و همچنین ترور سردار سلیمانی، تصریح کرد: آن‌ها می‌خواستند شیرازه مدیریت مقاومت را در منطقه بشکنند، به همین دلیل هم چند فرمانده ایرانی را با هم هدف گرفتند، البته بعدازآن مقداری هم در عراق موفق شدند. همان‌طور که شاهد بودیم بخشی از گروه‌های مختلف عراقی مقداری پراکنده‌کار می‌کنند، اما آرام‌آرام شرایط تغییر می‌کند و ثبات جایگزین می‌شود.

دهقان تأکید کرد: معتقدم از دست دادن این دو فرمانده بزرگ، خسارتی برای ما و برای عراق بود؛ اما آن روحیه‌ای که در منطقه علیه آمریکا ایجاد شد و نفرتی که در جهان علیه آن‌ها شکل گرفت و خود را نشان داد، آن‌ها را به نتیجه عکس آنچه می‌خواستند رساند و خون این دو شهید دو ملت ایران و عراق را به هم بیشتر نزدیک و مرتبط کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *